Bjarne Corydon undskylder Digital Post-kaos

24. september 2013 kl. 07:382
Det er utilfredsstillende, at blot to ud af ti statslige myndigheder besvarer Digital Post. Det skal der strammes op på inden 1. november, erkender finansministeren.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det er ikke godt nok, at kun et fåtal af de offentlige myndigheder besvarer henvendelser gennem Digital Post, få måneder før første etape af den obligatoriske brug af Digital Post den 1. november. Det erkender finansminister Bjarne Corydon (S) i et svar til Venstres it-ordfører Michael Aastrup Jensen.

»Nej, det er bestemt ikke tilfredsstillende, at der er offentlige myndigheder, som ikke svarer på meddelelser sendt via Digital Post. Borgeren eller virksomheden har en berettiget forventing om, at offentlige myndigheder svarer på henvendelser inden for rimelig tid,« lyder beklagelsen fra Bjarne Corydon.

En undersøgelse fra Aalborg Universitet og RUC viste, for statslige myndigheder svarede blot to ud af ti på henvendelser via Digital Post i september.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den 1. november bliver brugen af Digital Post obligatorisk for blandt andet virksomheder og foreninger, og derfor vil Bjarne Corydon ifølge ministersvaret nu skærpe indsatsen for at få myndighederne klar.

I et supplerende svar understreger Bjarne Corydon, at svartiden for myndighederne på henvendelser via Digital Post skal være den samme som for brevpost og e-mail.

En forespørgsel om eksempelvis åbningstider, som var eksemplet i undersøgelsen, burde ifølge Bjarne Corydon besvares inden for nogle få arbejdsdage.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
24. september 2013 kl. 11:52

I forbindelse med at min kone ville afholde noget rest barsel laver udbetaling Danmark en fejl (det var i december 12 og der er ikke rettet op på det endnu).... Lang historie kort:

UdbetalingDK (UBDK) vil i kontakt med SKAT. Det foregår ved at UBDK sender en mail/PDF til min kone som min kone så skal sende til SKAT. Svaret sender SKAT til min kone som så skal sende det videre til UBDK.

Sorry, men det er ikke i orden.

1
24. september 2013 kl. 11:19

En e-mail om åbningstider eller adresse eller andre banale faktuelle oplysninger er en erstatning for en telefonsamtale og skal derfor besvares væsentligt hurtigere end en mail der har samme indhold og formål som et brev. Og alle typer e-mails bør resultere i en øjeblikkelig kvittering for modtagelse med besked om en max frist for svar. Ellers vil mange borger bare hurtigt ty til telefonen og så bliver den e-mail pludselig meget dy at håndtere. Nogle kommuner løsninger hvor et program sniffer til indholdet i mails og distribuerer dem ud til rette afdeling automatisk. Nogle virksomheder screener alle mails i deres kontaktcenter så dem der kan besvare med det samme, enten med en oplysning eller et link til rette sted på hjemmesiden, bliver besvaret med det samme og øvrige mails sende videre til rette vedkommende, med besked til afsender om dette. Man kan ikke - som Finansministern tilsyneladende tror - behandle alle e-maisl ens (som breve), men er nødt til at se på hvad de rent faktisk indeholder - og hvilken alternativ kontaktform de erstatter, og så indrette behandlingen efter det.