Bitcoins for millioner forsvundet efter konkurs

23. oktober 2014 kl. 13:355
Bitcoins til en værdi af over otte millioner af kroner er fosvundet efter Bitcoin-forhandleren Moolah blev erklæret konkurs. Selskabets mystiske direktør er gået under jorden.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Millioner af kroner i form af Bitcoins er forsvundet. Det sker efter en konkurserklæring fra Bitcoin-forhandleren Moolah, hvis direktør muligvis er rendt med de mange savnede krypto-kontanter. Det skriver The Guardian.

Moolah grundlæggeren Alex Green overtog sammen med to andre tidligere på året rivalen Mintpal, efter et hackerangreb kostede sidstnævnte virksomhed over 10 millioner kroner i bitcoin.

Mintpal-brugerne, der blev integreret i Moolah, fik at vide, at deres bitcoins var i trygge hænder. Men noget tyder nu på, at de mange elektroniske penge i stedet er havnet på en personlig konto. En konto, der ifølge en af de øvrige investorer i Mintpal, tilhører Alex Green.

Green krøb søndag til korset i en blogpost, hvor han undskyldte for selskabets konkurs.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Jeg ved, at undskyld ikke er godt nok. Jeg ved, at jeg har dummet mig på et katastrofisk niveau. Der skulle have været bedre procedure i stand,« skriver han.

I bloggen afslører Green, at han tidligere er gået under navnet Ryan Kennedy. Kennedy har flere forfejlede bitcoin-forretninger bag sig, og skiftede sit navn for at starte på en frisk.

Siden da har Green/Kennedy ikke givet lyd fra sig.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
20. november 2014 kl. 11:42

ewire er lige så store svindlere

jeg havde en gang en konto hos dem med overførte penge til

pludseligt er kontoen væk og jeg kan ikke komme ind på den og i kontakt med mine penge på den (ligegr et par år tilbage)

har forsøgt at kontakte dem uden resultat

5
20. november 2014 kl. 15:01
2
23. oktober 2014 kl. 15:17

"misæren" hedder "miseren"

1
23. oktober 2014 kl. 14:53

Er det ikke en historie vi har hørt en del gange nu: en fin ny børs/bank hvor man kan lægge sine mange e-penge, og lige pludselig er forretningen, pengene, og bagmanden pist væk. Hvem kunne have forudsagt dét?

Det skal lige nævnes, at V2 artiklen kan læses som om han indrømmer tyveriet, men på den linkede blog skriver han altså noget ganske andet.

3
23. oktober 2014 kl. 19:47

Er det ikke en historie vi har hørt en del gange nu: en fin ny børs/bank hvor man kan lægge sine mange e-penge, og lige pludselig er forretningen, pengene, og bagmanden pist væk. Hvem kunne have forudsagt dét?

Nye uregulerede teknologier og markeder tiltrækker fantaster og svindlere. Det er ikke nyt. Svindlere og fantaster skal man passe på, og det er svært når det hele er nyt og ureguleret. Det rammer oftere dem der ikke sætter sig godt ind i tingene, men det kan i princippet ramme alle.

I det konkrete tilfælde er det ikke alle pengene han er rendt med. Der blev lavet en "Mintpal nød website" hvor man kunne få udbetalt sine indeståender. Det har virket. Om alle har fået deres penge ved jeg ikke, men nogen har fået deres indeståender.