Bitcoin ramt af DDoS-angreb med muteret kode

12. februar 2014 kl. 10:544
Kryptovalutaen Bitcoin er udsat for et såkaldt denial-of-service angreb. Det har lammet handlen på flere bitcoin-børser og slået kursen nedad.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Bitcoin er lige nu udsat for angreb fra hackere, der sender muteret kode ind i det program, der kører den populære krypto-valuta. Det skriver Reuters.

Ifølge en talsperson fra The Bitcoin Foundation skal man ikke frygte for at miste sine Bitcoins, men angrebet kan gøre det svært at sælge eller hæve dem.

»Der er tale om et denial-of-service angreb. Dem der står bag det stjæler ikke Bitcoins, men de forhindrer visse transaktioner i at blive gennemført. Det er vigtigt at understrege, at dette ikke påvirker folks beholdning af Bitcoins«, udtaler Jinyoung Lee Englund fra Bitcoin Foundation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tirsdag standsede den slovenske Bitcoin-børs Bitstamp alle transaktioner med henvisning til DDoS-angreb, og den mest kendte af slagsen, Mt.Gox, gjorde det samme mandag. Reaktionen fra markedet var, at sende værdien af den digitale valuta ned på det laveste i to måneder.

Ureguleret Valuta

Tirsdag meldte canadiske myndigheder ud, at man vil stramme reglerne på området for hvidvask af penge, så de giver bedre mulighed for at holde øje med bruge af digial valuta.

Herhjemme kom det i sidste uge frem, at Danske Bank og en række andre store danske banker ikke anerkender Bitcoin som betalingsform, med henvisning til at det er en "fiktiv valuta" og at Danske Bank ikke kan stå inde for, hvad der sker på markedet for Bitcoins.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
12. februar 2014 kl. 13:16

Ikke den dårligste idé i hvert fald.. men så skal de først lige have mtgox og andre til at åbne for handel igen.

3
13. februar 2014 kl. 07:59

Eller bare have en masse Dogecoins som de nu stille og roligt sælger. Kursen på Dogecoins er steget meget efter kursen på bitcoins er raslet ned.

Digitale valuta er simpelthen ikke noget jeg skal have investeret i. Det er mega uigennemskueligt hvad der sker med dem fremover, og det virker som om en masse meget suspekte og mørke kræfter har kastet sig over dem med en frådende appetit.

1
12. februar 2014 kl. 13:10

Det jo genialt, lige DDoS børsen lidt, få værdien ned, også købe stort ind