Bitcoin-minere har i alt tjent over to milliarder dollars

Et nyt studie viser, at der er store summer i at mine Bitcoins. Dog kan tallet være en del større, end studiet viser.

Der er penge i at mine Bitcoins. Rigtig mange faktisk. Et nyt studie viser, at Bitcoin-minere tilsammen har tjent mere end to milliarder dollars siden 2012 - svarende til godt 14 milliarder danske kroner.

Det skriver Quartz.

Det er en Bitcoin-miners job at bekræfte, at de blokke, som Bitcoin sendes i, er valide. Det sker ved, at mineren løser en kryptografisk nøgle, som er vedhæftet hver enkelt blok. Lykkedes dette, får minerne en "block reward". På nuværende tidspunkt er belønningen på 12.5 Bitcoins pr. blok svarende til 107.331 danske kroner. Dog er der kamp om at være den første af minerne, som løser koden, og derved sikrer sig udbetalingen.

Quartz skriver ligeledes, at konkurrencen har skabt et massiv stigning i kompleksiteten og behovet for computerkraft. I Bitcoins spæde dage brugte folk deres hjemmecomputere til at mine Bitcoins, mens der i dag står enorme serverfarme med tusindvis af specialdesignede maskiner, som konkurrerer om at knække koden først.

Dog er tallet nok en del højere, end det fremgår i studiet. Her medregnes blandt andet ikke fortjenesten ved salg af mineudstyr eller at levere cloud mining services, som lader udefrakommende brugere investere i mining uden selv at skulle have det nødvendige hardware.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Kristian Sørensen

Hovedparten af den bitcoinmining der finder sted i dag sker i få store industrielle anlæg ude på landet i Kina.

De er placeret hvor prisen på strøm og arbejdsløn er lav.

Efter at udstyret er blevet forædlet er elregningen en af de tunge hovedudgifter ved Bitcoin mining. Derfor kan det betale sig at lægge sin Bitcoin miningsfabrik hvor elprisen er lav.

Motherboard besøger en Bitcoin fabrik i Kina: https://www.youtube.com/watch?v=K8kua5B5K3I

De siger i filmen at de miner 100 bitcoins pr dag med et elforbrug på 1250 kW. Deres månedlige elregning oplyser de er $80.000 kr pr måned.

Det får jeg til en elpris på ca 60 øre pr kWh. Eller 180 kroner pr bitcoin.

Dertil skal lægges prisen på udstyr, husleje og arbejdsløn.

Besøg på en anden Bitcoin fabrik i Kina: https://www.youtube.com/watch?v=7yCqWO3gZvQ

  • 5
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere