Bitcoin-kursen rasler ned og stiger brat igen

Kursen på kryptovalutaen Bitcoin foretog i løbet af weekenden et voldsomt udsving, som er det seneste eksempel på, at den nye møntfod endnu ikke har fundet sin plads i økonomien.

I de første dage af oktober har Bitcoin-kursen taget en stejl rutsjetur ned under 300 dollars, men i løbet af mandagen er kursen igen steget. Det ligner et mislykket forsøg på spekulation, skriver Bitcoin-analysefirmaet Coindesk.

Sådan et udsving som følge af spekulation kan imidlertid også ses som symptom på de udfordringer, Bitcoin og andre kryptografibaserede valutaer står over for lige nu. En Bitcoin er mere en vare i sig selv end en repræsentation for en abstrakt værdi som eksempelvis en dollar er det. Det skriver New York Times.

En del af forklaringen på Bitcoin-kursens fald over det seneste stykke tid er den styrkede dollar, ligesom de store spekulanter har haft deres opmærksomhed rettet mod andre finansielle begivenheder som eksempelvis børsnoteringen af den kinesiske internetgigant Alibaba.

Hvis Bitcoin skal udvikle sig fra at være en vare til at være en ægte valuta, så er det blandt andet nødvendigt, at den kommer til at konkurrere i større grad over for eksempelvis de etablerede systemer til internationale pengeoverførsler, skriver New York Times.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Povl H. Pedersen

Hvad er den reelle værdi der backer US dollars op ? Der er en kæmpe statsgæld der vokser hurtigt, og så en lille bitte smule guld. Så er hvad er en dollar værd ? 0.0000001 gram guld ? Eller endnu mindre ? En dollar har en fiktiv værdi som en bitcoin og et Picasso maleri. Dog har en pengeseddel og maleriet en brændselsværdi. De har den værdi to handlende kan blive enig om. Dog er der en masse varer prissat i dollars der er med til at låse bytteforholdet, eller give inerti i bytteforholdet.

  • 4
  • 0
#4 Peter Stricker

En dollar har en fiktiv værdi som en bitcoin og et Picasso maleri.

Ja, men der er meget stor forskel på en dollarseddel og et Picasso maleri. Dollarsedlen er, i lighed med en bitcoin og alle andre former for penge, fungible (~ ombyttelig). Hvis jeg skylder dig 100 kr. vil du nok være ligeglad med, hvilken hundredekroneseddel du får, mens du nok ikke vil bytte dit Picasso maleri ud med et hvilket som helst andet maleri.

Dette giver penge en meget stor brugbarhed, som du ikke kan opnå med et Picasso maleri.

De har den værdi to handlende kan blive enig om.

Du og jeg behøver ikke at blive enige om dollarens værdi. Vi kan blot spørge markedet, for der er ikke noget specielt ved de dollars, vi har.

  • 0
  • 0
#5 Peter Warholm

Du og jeg behøver ikke at blive enige om dollarens værdi. Vi kan blot spørge markedet, for der er ikke noget specielt ved de dollars, vi har.

Det er jo ikke helt rigtigt, stå jeg med f.eks. nogle Euro og vil betale i en Dansk butik så få jeg en ringere kurs end 'markedet' også ringere end vekselomkostninger kan forklare, man 'gider' ikke besværet / risikoen m.m.

Altså den større 'markedet' er ikke homogene, det ender altid i 'Den værdi de handlende kan blive enig om' ...

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere