Bitcoin har tabt halvdelen af sin værdi siden højdepunktet sidste år

Illustration: rdaniluk/Bigstock
Prisen på bitcoins er faldet med over 50 pct. siden slutningen af 2017

Prisen på bitcoins er faldet med over 50 pct. siden slutningen af 2017, men elbehovet for at mine Bitcoins er fortsat højt.

Det skriver Ars Technica

Ifølge CoinMarketCap er værdien på en Bitcoin i dag på 6.871,98 amerikanske dollars, i december 2017 var prisen næsten 20.000 dollars.

Prisen på en Bitcoin er dog stadig 150 pct. højere end samme tidspunkt sidste år, hvor den blev handlet til omkring 2,800 dollars.

Illustration: Screendump / CoinMarketCap

El-behovet for at mine kryptovaluta er fortsat stigende. Tidligere har det fået Hydro-Québec, som er et Canadisk el-selskab, er stoppet med at modtage anmodninger fra krypto-mineselskaber, for at kunne tilfredsstille el-behovet for resten af Québec.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 martin -

På et tidspunkt bliver det vel også urentabelt at hælde strøm efter at mine bitcoins? Læste for ikke så længe siden om en "bitcoinmine" i Norge, der slukkede for serverparken pga manglende lønsomhed. Efterhånden som prisen falder, så bliver der færre og færre steder i verden, hvor det kan betale sig, og så stopper vanviddet stille og roligt af sig selv. Jo før, jo bedre.

 • 2
 • 0
#8 Mogens Lysemose

aktier er værdiløse hvis der ikke er nogle der vil have dem.

Jeg er uenig. Hvis et aktieselskab præsterer et pænt overskud vil bestyrelsen typisk vælge at udbetale en del af overskuddet som afkast til aktionærerne. Dermed er der en realøkonomisk værdi af et overskudsgivende aktieselskab som bliver realiseret årligt. Og hvis man er hovedaktionær kan man gennemtrumfe en udbetaling af udbytte.

 • 3
 • 1
#9 Jens Jönsson

Jeg er uenig. Hvis et aktieselskab præsterer et pænt overskud vil bestyrelsen typisk vælge at udbetale en del af overskuddet som afkast til aktionærerne. Dermed er der en realøkonomisk værdi af et overskudsgivende aktieselskab som bliver realiseret årligt. Og hvis man er hovedaktionær kan man gennemtrumfe en udbetaling af udbytte.

Aktier er stadig værdiløse, hvis ingen tror på selskabet. Så kan der være nok så meget "værdi" bag. Jeg investerer løbende i aktier og havde aktier i et selskab, som netop er elimineret, da aktierne ingen værdi havde. Skulle jeg have investeret mere fornuftigt ifht. netop disse aktier, så havde bitcoins været et væsentligt mere fornuftigt valg. Så havde jeg ikke tabt mine penge.

Så du kan altså ikke sætte det sådan op, selvom du gerne vil.

Der er mange investeringsobjekter, der ligesom bitcoins ikke bygger på andet end "troen".... Bitcoins er bare blevet et hade-objekt, fordi nogen har vundet big time på dem og andre selvfølgelig har tabt, samtidigt med at det er "nyt" og måske ikke det nemmeste at forstå....

Tydeligere kursmanipulation og bobleopblæsning fås vidst ikke! Men er det lovligt?

Her siger du det netop selv. Du forstår ikke bitcoins og synes dermed det er farligt.... Ja, hvad er ikke farligt, som man ikke forstår ?

 • 1
 • 2
#10 martin -

Der er firmaer der miner på Island fordi de har meget billig strøm. Der kommer flere og størrer centre hvor strømmen er billig.

Synes nu ikke, det er i modstrid med min pointe. I dag, hvor handelsværdien på BTC ligger på $6.500, så er der en lang række steder i verden, hvor strømmen er for dyr til at det kan lønne sig at udvinde BTC. Når prisen når under de $3.000, vil der være endnu færre steder. Når vi krydser $1.500, endnu færre. De sidste, der falder fra, vil være steder hvor strøm er "gratis", fordi man hacker andre menneskers computere. Til sidst vil selv de falde fra og sætte deres botnets i gang med mere lukrative ting.

 • 1
 • 0
#11 Jens Jönsson
 • 0
 • 0
#12 Baldur Norddahl

Aktier er stadig værdiløse, hvis ingen tror på selskabet.

Nogle aktier kan være varm luft. Herunder de amerikanske tech giganter. Men der er også mange aktier der er værdisat mere realistisk.

Så længe en virksomhed tjener penge, så er der værdi i at eje virksomheden. Hvis virksomheden holder op med at tjene penge kan værdien af aktierne også hurtigt blive nul. Hvis ingen tror på at virksomheden kommer til at tjene penge igen, så VIL værdien af aktierne blive nul.

På samme måde har vores nationalvaluta værdi baseret på Danmarks økonomi. Det er lov i Danmark at DKK skal bruges og Nationalbanken er garant for at der altid er nogen til at indløse dine kroner.

Bitcoin (og de andre kryptovalutaer) har derimod ingen bagvedliggende værdier. Ingen indtjening. Ingen der er garant. Hvis Bitcoin fulgte samme mønster som aktier, så ville værdien være nul.

Bitcoin har værdi fordi at hvis tilstrækkeligt mange tror eller mener at det har værdi, så har det værdi. Det er måske tættere på kunst end aktier. Men mon det er stabilt i længden?

 • 2
 • 0
#13 martin -

Aktier er stadig værdiløse, hvis ingen tror på selskabet. Så kan der være nok så meget "værdi" bag.

Hvis du er bekendt med et selskab, der har solid egenkapital, stabil indtjening, en vist historik på bagen, og en aktiekurs omkring nul, så har jeg nogle penge, der skal investeres.

Og så vil jeg lade andre om at "investere" i digitale frimærkesamlinger. Det er fint, at der er plads til nørdede hobbies.

 • 0
 • 0
#14 Mogens Kühn Pedersen

Bitcoins er ikke konvertibel og der er ingen underliggende værdier. Men nogle virksomheder modtager bitcoins som betaling for deres service (f.eks. games). Derfor er det ikke 100% spekulationsobjekt - men tæt på i takt med at anvendbarheden forsvinder. Specielt et anvendelsesområde er ikke endnu forsvundet: Hvidvaskning, skatteunddragelse, etc. Det holder stadig gang i "crypto-pengene" både til spekulation og til opbevaring. Se evt. min artikel herom i Revision og Regnskabsvæsen Årg. 87, nr. 5, Maj 2018.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere