Bitcoin-handelsplatformen MyCoin lukker på grund af svindel

10. februar 2015 kl. 15:33
Et pyramidespils-lignende svindelnummer fra det Hong Kong-baserede MyCoin får virksomheden til at lukke ned, mens investorer står til at miste over 2,5 mia. kr.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det er ikke første gang, at en stor bitcoin-handelsplatform lukker dørene i og efterlader kunderne med lange næser og tomme lommer.

Den største bitcoin-skandale skete, da den japanske kryptovaluta-børs Mt. Gox gik bankerot i februar 2014, og nu lukker handelsplatformen MyCoin - dog som følge af mere klassisk finansiel svindel, skriver South China Morning Post.

Taberne står til at være de omkring 3.000 personer, der har investeret gennem handelsplatformen. Samlet står de til at miste over 2,5 mia. kr. ifølge det kinesiske medie.

MyCoin tilbød en række forskellige bitcoin-tjenester, heriblandt en handelsplatform, et spillecenter og et elektronisk shoppecenter, hvor kryptovalutaen var omdrejningspunkt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Svindelnummeret gik efter sigende ud på, at investorerne blev lokket til at købe bitcoin-kontrakter til 340.000 kr. stykket, som så i løbet af fire måneder skulle producere 90 bitcoins. Dermed ville investorerne få et afkast på over 800.000 kr., lød det lovende tilbud, der desværre også var lidt for godt til at være sandt. Investorerne blev nemlig lovet ekstra præmier som Mercedes-biler, hvis de kunne hyre flere investorer til pyramidespillet.

Kundernes konti blev imidlertid indefrosset i december 2014 efter, at MyCoin havde ændret sine vilkår for at bruge tjenesten, så kunderne kun kunne få deres penge igen, hvis de fik overtalt endnu flere til at deltage.

MyCoin har efter alt at dømme spillet på kundernes uvidenhed om bitcoin-valutaen, da den handlede en bitcoin til knap 20 kr. Det er godt og vel 1430 kr. under den officielle markedsværdi.

Kursen på bitcoin har ligget i den lavere ende omkring 1.300-1.400 kr. i de seneste par måneder, hvilket er et betydeligt fald siden værdien toppede omkring 7.400 kr. pr. bitcoin i november 2013.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger