Bitcoin fylder rundt: Verdens bedst kendte kryptovaluta bliver ti år

Illustration: irklig / BigStock
Ti år med kryptovaluta har budt på mange op- og nedture.

Onsdag d. 9. januar 2019 er det præcis ti år siden, at bitcoin for første gang så dagens lys - altså metaforisk. Siden da har der været mange meninger og spekulationer om dens rolle i samfundet.

Mens nogle mener, at bitcoin og kryptovaluta som helhed er værktøjet, der kan redde os fra fattigdom, korruption og uduelighed, så mener andre, at det er præcis, hvad den fører til, skriver forfatteren Tibor Fischer i et debatindlæg i The Guardian.

Og begge synspunkter virker delvist sandfærdige. Vi er lige kommet ud af et år, hvor de største historiers overskrifter ofte handlede om store bankers hvidvaskproblemer, hvilket næppe har styrket folkets tillid til finanssektoren.

Og i en verden, hvor du ikke har tillid til systemet, der er kryptovalutaen unægteligt et fint tilbud. Problemet er, at vi på den anden side har kunnet se, at bitcoin i høj grad bliver benyttet som en valuta for kriminelle, når de laver organiseret IT-kriminalitet.

Imponerende, at bitcoin stadig findes

Bitcoin-kursen har svinget meget og toppede i slutningen af 2017. Kursen er i dollar Illustration: Screenshot Euroinvestor

Selvom Version2-læsere flittigt diskuterer både værdi-, troværdighed- og fremtiden for bitcoin, så er der en anden ting, der i Fischers øjne er mere spændende:

»Det mest imponerende ved bitcoin er, at det stadig findes. Det har overlevet crash efter crash og konstant fjendtlighed. Den er blevet kamp-testet under de hårdeste betingelser,« skriver Fischer.

Spørgsmålet er nu, hvordan de kommende år ser ud for bitcoin og dets rivaler på kryptomarkedet. I 2017 var det næsten umuligt at tabe penge på kryptovaluta, mens det i 2018 var næsten umuligt at vinde.

Alligevel ser det ikke ud til at stoppe hypen eller udviklingen på området, da en ny valuta bliver introduceret om få uger, der benytter Mimblewimble-protokollen, hvis navn er en henvisning til en magi i Harry Potter, der gør det umuligt at sige noget.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere