Bitcoin-børsen Mt. Gox går i betalingsstandsning

28. februar 2014 kl. 13:055
Bitcoin-børsen Mt. Gox går i betalingsstandsning
Illustration: Casascius.
Den største børs for køb og salg af Bitcoin-valutaen har efter næsten en uges tavshed nu søgt om betalingsstandsning.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det er nu endnu mere tvivlsomt, at verdens indtil for nylig største børs for køb og salg af den digitale valuta Bitcoin igen kommer på fode. Fredag gik selskabet bag Mt. Gox-børsen nemlig formelt i betalingsstandsning, skriver Reuters.

Mt. Gox lukkede ned for alle handler for tre uger siden angiveligt som følge af et hackerangreb, der havde stået på gennem længere tid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nedlukningen har betydet, at de kunder, som har deponeret deres Bitcoins hos Mt. Gox, ikke har kunnet trække dem ud. Der er fortsat tvivl om, hvorvidt kunderne vil kunne få deres Bitcoins tilbage, eller om de er forsvundet som følge af hackerangrebet.

Mt. Gox, der oprindeligt blev stiftet som en online-markedsplads for samlekortspillet Magic The Gathering, var indtil nedlukningen den toneangivende børs for Bitcoin, og det var valutakursen hos Mt. Gox, som blev regnet for at være den bedste indikator for værdien af Bitcoins.

Trods lukningen af Mt. Gox fortsætter handlen med Bitcoins dog på en lang række alternative børser. Ifølge Reuters er den første generation af idealistiske udbydere på vej til at blive erstattet af mere seriøse udbydere.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
1. marts 2014 kl. 09:16

Er dømt til at gentage den!

Hvis man vil vide noget om valutaspekulation, så kan man se på ham der amerikaneren med det græske navn, der i -80'erne spekulerede i europæiske valutater, han strøg en miliardgevist- i Europa fik arbejdsløsheden og krisen et nøk mere. Derfor fik vi EMS/EMU'en.

Man kan også se på Tyskland i mellemkrigstiden- og den galoperende inflation var godt for noget: Tyskland fik høvlet af udlandsgælden (krigsskade-erstatninger), men samfundsmæssigt var det ødelæggende.

Hvorfor skulle jeg hæve en bid af Storebæltsbroen? Jeg ejer den allerede! (Ligesom alle andre danskere). Selv har jeg passeret nævnet bro nøjagtigt to gange, men jeg tager tit med toget under Storebælt.

(Valuta er ikke bare valuta- hvis du har lyst til at læse lidt lettere litteratur om økonomi- kan jeg anbefale "Making money" af Terry Pratchett. Sjov læsning- og informativt. Den anskueliggør udmærket hvorfor guld i banken bør erstattes af idéen om guld.)

I USA var dollaren indtil 1964 baseret på sølv- dollarmønterne var i sølv.

Mvh Tine- der har set for meget "Pawn Stars"- sidst et afsnit om netop sølv som investeringsobjekt både i mønter og barrer.

2
28. februar 2014 kl. 20:58

Bitcoins er meget bedre end rigtige penge for, de hænger ikke i "thing air". (for nu at citere en fortaler i en anden debat om bitcoins)

For mig at se minder de om fortidens pyramidespil i Albanien.

Men Hey! Jeg har nogen Matadorpenge til salg- og jeg bestemmer helt selv kursen. Pt står en Matador 50 kr seddel i 5000 Euro. Vil I købe?! Næh vel.

Bitcoins påstås at være uden sammenhæng med almindelige trætte penge, men hvorfor er vekselkursen så vigtig? Det hænger i rigtige valutaer- men uden disses garanti- fra stater og nationale banker. De kan formentlig bruges til hvidvaskning af ulovlige indtjeninger- og de kan altså ikke være "frie og uafhængige"- og anonyme samtidig.

Plat og svindel.

Mvh Tine- Jeg har også "Monopoly" penge til salg- og huse, brikker og hoteller

6
1. marts 2014 kl. 23:48

Det virker ikke som om at du forstår princippet bag den nye valuta, som staten (Zimbabwe eks.) ikke er garant for.

Præcis som du ikke kan få nogen til at købe dine matadorpenge til din fastsatte pris, ligeså kan veksling mellem fiat og BTC kun ske ved frivillighed. Og den frivillighed ligger på 550 USD/BTC.

Du kan være uenig og lade være, men du kan ikke omskrive at valutaen er i brug og aktiv, og har en værdi, nøjagtig som tryllepenge som USD, DKK, EUR eller Madam Blå kaffekander har det.

BTC har så ydeligere den fordel at der ikke trykkes 75 mia af dem ekstra om måneden, som ikke var forudset. :-) QE-nfinity...

5
1. marts 2014 kl. 21:56

Du kan ikke se noget smart i en digital valuta, som du kan sende over internettet uden nævneværdige gebyrer? Eller det er måske kun bitcoin du ikke synes om?

3
1. marts 2014 kl. 07:34

Nu er Danske kroner vel ikke meget anderledes, vil gerne se dig gå i nationalbanken og få noget af storebæltsbroen med hjem.

Der var engang hvor man havde ligeså meget guld liggende som man havde penge ude, så Danske kroner er vel ligeså meget matador penge.

Sagen vel bare den, at valuta påvirkes af så mange ting, eksempel hvis Olie ikke blev handlet i Dollars, så vil den styrt dykke i kurs.

Valuta er ikke mere værd en hvad folk tilskriver den, om det er USD DKK eller bitcoins.

Ikke at jeg foretrækker det ene frem for det andet, men valuta er nu valuta.