Bitcoin-børs mest downloadet i amerikansk App Store: Lagt ned af rekord-trafik

8. december 2017 kl. 12:072
Bitcoin-børs mest downloadet i amerikansk App Store: Lagt ned af rekord-trafik
Illustration: Screenshot.
Den populære bitcoin-platform Coinbase var i timevis utilgængelig torsdag.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Bitcoin-prisen nærmede sig i går 19.000 dollars, og samtidig fløj iOS-app’en til den populære bitcoin-børs Coinbase til tops som den mest downloadede app i den amerikanske del af Apples App Store.

Det skriver TechCrunch.Trods efterårets enorme og hastigt stigende interesse for kryptovalutaen var Coinbase tilsyneladende ikke forberedt på at gå mainstream.

Ekstrem trafik fik i går Coinbase til at gå ned på både app og web i flere timer. Og på Twitter måtte selskabet henvise ophisede kunder til rekordhøj trafik.

Børser crasher

Bruce Fenton, der er i bestyrelsen for organisationen Bitcoin Foundation, skriver på Twitter, at Coinbase på en enkelt dag har fået 300.000 nye kunder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Der er bogstaveligt talt så mange mennesker, der forsøger at købe bitcoin, at børser crasher,« bemærker han.

Da bitcoin-kursen i slutningen af november nåede 11.000 dollars havde Coinbase ligeledes problemer.

Coinbase er ikke alene om at have problemer med at holde trit med interessen for bitcoin. Ifølge Business Insider har børsen Gemini ligeledes været ramt af nedbrud, mens Bitfinex i går rapporterede om et DDoS-angreb, der gjorde tjenesten utilgængelig.

Efter kurshoppet torsdag har bitcoin-værdien i skrivende stund lagt sig mellem 15 og 16.000 dollars – tilsyneladende upåvirket af gårdsdagens melding fra bitcoin-tjenesten NiceHash, som har fået stjålet bitcion til en værdi af over 400 millioner.

Remote video URL

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
11. december 2017 kl. 09:38

Jeg har fulgt udviklingen i Bitcoin-økonomien fra begyndelsen, og gav den allerede en stående kommentar i 2013.

I 2013 deltog jeg i nogle debatter med finansindustriens poder på sitet altandetlige.dk, bl.a. var Mihail Milhøj en af de mere aktive, noget dogmatisk tilbagelænet og arrogant dialogpartner, der siden er blevet ansat i Danske Bank som økonomisk analytiker.

En af de pointer, som jeg understregede over for poderne i den finansielle industris produktionsanlæg for økonomisk ideologi, var, at Bitcoins hverken er mere eller mindre virtuelle penge, end dem, som podernes kommende arbejdsgivere selv producerer i overmål med gigant inflationsrater i investeringsobjekter til følge.

Den tekst, som jeg præsenterede på sitet, blev i stedet lagt ind på arbejdsforskning.dk, hvor den har ligget siden, kun lettere omskrevet i takt med udviklingen siden:

https://arbejdsforskning.dk/visartikel.asp?art=210

De ville ikke bringe sådan noget på stedet, da det var alt for svært for dem at have med at gøre. Det var nemlig ikke bare formelle beregninger, bygget op over de dogmatiske antagelser, som deres makroøkonomiske modeller har rod i.

Samme år, 2013, spåede man på stedet, at Bitcoin ville være afgået ved døden inden årets udgang.

Man tog fejl: https://www.coindesk.com/price/

Selveste nationalbankdirektøren for kongerigets nationale bank har så sent som for en måned siden pointeret, at Bitcoin slet ikke er rigtige penge, for han står ikke bag den!

Lars Rohde, mener jeg han hedder, hvilket egentlig er ligegyldigt, netop fordi han er en intellektuel nar, og magtesløs over for Bitcoin-økonomien, lige som resten af alverdens stater og nationalbankdirektører.

Den fremmeste funktion, som han har haft siden 2007, hvor finanskrisen begyndte at æde løs af finanssektorens inflationsværdier, har været at erstatte den liberale finansielle sektors dårlige penge, markedsendogent skabte penge, med nationalbankpenge, der ikke er meget bedre, men dog det nærmeste, man kommer penge i det nuværende system. Den rolle kan han ikke slippe, uden at hele det nuværende pengesystem bryder sammen.

Den funktion og rolle, som nationalbankerne har i forhold til den finansielle sektor, er vi i det mindste en, der har set og forstået for snart ti år siden.

Foreningen "Gode penge" har siden gjort pointen til sin sag og eksistensberettigelse. Men jeg var først på pletten. Hvis man laver en søgning på "penge skabes som lån i markedets inflationsværdier" så kommer nogle af mine iagttagelser frem, som kan dateres helt tilbage til 2008. Ib Ravn fra foreningen bruger formuleringer nu, der næsten ordret er kopi af, hvad jeg skrev i mange sammenhænge for et årti siden.

Pengeøkonomien er udfordret i sin selvforståelse af Bitcoinpengene.

Nationalbankpengene og den nuværende finansielle industri står over for en intellektuel udfordring, som dens intellektuelle arv slet ikke er gearet til.

Man regner på det. Men det handler ikke om at regne. Det handler om, at den lære, om hvad penge er, som man bygger beregningerne op om, er obsolet.

Blockchainteknologien bag Bitcoin er i min optik det egentligt substantielle i den udvikling.

Bitcoin som sådan mener jeg sådan set ikke kan gå ind og erstatte ret meget i pengeøkonomisk forstand. Den er som valuta kun en anledning til at reflektere over og forstå pengeøkonomien på ny, her under de muligheder, der ligger i teknologien bag Bitcoin, som, hvis jeg har ret, vil kunne realisere Says lov, der siger, at pengene ikke er noget værd i sig selv, hvorfor det kun er realøkonomisk værdi, der måles og omsættes via penge.

Det sidste er det egentlige potentiale.

For at forstå det, må man forstå "Samfundets økonomiske system", "Det økonomiske menneske" som er to sider af det samme "pengeøkonomien". Det er alt sammen skrevet.

Her i jantes land skal man passe på med det der med at blære sig for meget. Men, kære venner, jeg så lyset først. Det står skrevet sort på hvidt. Tjek mig venligst, hvis i kan følge med ud over intellektets stepper.