Bitcoin-børs lukker for transaktioner af frygt for hackerindbrud

Bitstamp har lukket for alle transaktioner af frygt for et igangværende virtuelt bankrøveri. Det gælder dog formentligt kun kassebeholdningen og ikke bitcoins i boksen.

En af verdens største Bitcoin-børser, slovenske Bitstamp, har midlertidigt indstillet alle transaktioner af frygt for, at én af børsens wallets er kompromitteret. Det skriver CoinDesk.

Kunderne rådes til ikke at forsøge at overføre virtuelle penge til de adresser, de har fået udleveret, da Bitstamp har mistanke om, at de er kompromitteret.

Selskabet forsikrer, at angrebet kun påvirker de kryptokontanter, der ligger i den aktive kassebeholdning, mens størstedelen af de bitcoins, Bitstamp opbevarer, ligger lagret uden at være umiddelbart tilgængelige. Ifølge Bitstamp har selskabet tilstrækkelige reserver til at dække eventuelle tab fra den kompromitterede wallet.

Problemerne hos Bitstamp er de seneste, som rammer handlen med Bitcoins, der tidligere har været plaget af hackerangreb og anklager om svindel. Blandt andet i forbindelse med, at de på daværende tidspunkt største børs, Mt. Gox, pludselig lukkede.

Læs også: Bitcoin-banken Mt. Gox giver op og går konkurs

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Nicolai Rasmussen

Problemerne hos Bitstamp er de seneste, som rammer handlen med Bitcoins, der tidligere har været plaget af hackerangreb og anklager om svindel. Blandt andet i forbindelse med, at de på daværende tidspunkt største børs, Mt. Gox, pludselig lukkede.

Man må sige bitcoin-verdenen er kommet et godt stykke videre siden Mt. Gox. lukkede. Bitstamp ser ud til at have et meget robust setup. De opbevarer tilsyneladende deres beholdninger i cold storage (=paper wallets). Det vil sige når man overfører (fiat-)penge til og fra Bitstamp, så sker det ved hjælp af bankoverførsler (på samme måde som alle andre helt almindelige virksomheder modtager/betaler med netbank) og når man overfører bitcoins til Bitstamp, så bliver de løbende lagt i cold storage og beholdningen registreret på ens Bitstamp-konto. Når man hjemtager sine købte bitcoins må man formode at de bliver manuelt hentet fra cold storage - eller fra en begrænset pulje der er taget ud af cold storage. Der er altid lidt ventetid hos Bitstamp, når man vil hjemtage sine bitcoins. Det virker som om det bliver godkendt/overført manuelt.

Umiddelbart virker det som om Bitstamp er bygget op på samme måde som et Casino hvor man ikke har penge på borderne, men kun egne "plastik"-penge i det live system som brugerne agerer med. Hos Mt. Gox virkede det som om hele systemet faktisk kørte live med rigtige bitcoins (og den fulde beholdning). Det tror jeg ikke der er nogen børser der gør mere.

Jeg har prøvet at handle en enkelt gang hos Kraken, og det var meget lig Bitstamp. Både Bitstamp og Kraken virker usædvanligt sikre. Det mest sansynlige er lidt små-rapserier fra den daglige kassebeholdning, eller et insider-job. I det konkrete tilfælde er der nok ikke tale om andet end lidt små-rapserier, men det vil tiden jo vise. :) - Hvis man er nervøs for sikkerheden kan man altid passe på sine bitcoins selv.

Et hacker-angreb på en bitcoin børs er ikke særlig underligt eller spektakulært. Der er store værdier, og der er gode muligheder for annonymisere sig under et angreb. Enhver kriminels drømme scenarie. Anderledes spektakulært ville det være hvis der var lavet et angreb på selve bitcoin systemet.

Note: Paper wallets er bitcoin nøgler printet på papir. Da de er lavet af papir - kan de ikke hackes. De kan affotograferes eller på anden vis stjæles af en insider, men de er ikke elektriske og kan derfor ikke hackes via internettet.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere