Biometri: Yahoo vil bruge øret i stedet for fingeraftryk

Yahoo udvikler et system, der låser en smartphone op ved at genkende brugerens øre. Det skal være billigere end fingeraftrykslæsere.

Yahoo vil bruge øret til biometrisk autentificering på smartphones i stedet for fingeraftryk.

Det skriver BBC.

Systemet går under navnet Bodyprint, og det skal bruge telefonens touch-skærm som scanner i stedet for en seperat fingeraftrykslæser som på eksempelvis iPhone 6.

Prisen på fingeraftrækslæsere har ifølge holdet bag Bodyprint isoleret teknologien til de dyreste smartphones, fordi kravene til opløsningen og kvaliteten i en fingeraftrykslæser er meget høje.

Læs også: Samsung lancerer betalingsløsning med fingeraftryk

Formålet med bodyprint er derimod at bringe biometrien til de billigere smartphones ved som nævnt at bruge hele skærmen til at scanne eksempelvis brugerens høre.

»Overfladearealet på en skærm er stort, hvilket giver touch-sensoren mulighed for at scanne brugerens kropsdele som for eksempel ører, fingre, knytnæver eller håndflader, når de presses mod displayet,« skriver holdet bag Bodyprint

I indledende tests skal teknologien have identificeret ører med 99,8 procents nøjagtighed, og biometriekspert professor Angela Sasse fra University College London mener, at der er en fremtid i teknologien.

»Der er blevet forsket i det i nogle år, men det er nyt at se det anvendt på denne måde,«siger hun.

Ifølge professoren bruges en lignende teknologi i Schweiz til at identificere mistænkte indbrudstyve ved at indsamle øreaftryk fra vinduespaneler, hvor tyvene lytter efter, om der er nogen hjemme.

Læs også: Stemmeaftryk kan løse problem med kopiering af fingeraftryk til biometri

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere