Billigste iPhone 3G til lige under 5000 kroner

Det kommer til at koste danskerne lige under 5000 kroner at erhverve den billigste udgave af Apples nye iPhone 3G.

Telia har netop afsløret priserne for Apples kommende 3G-model, der bliver sendt på markedet den 11. juli i år.

Telia har til lejligheden udviklet en helt ny abonnementsmodel, der kun gælder for iPhones. Den billigste iPhone med otte gigabyte hukommelse kommer til at koste 1399 kroner, hvilket med et seks-måneders abonnement på 599 kroner om måneden bliver 4993 kroner i alt.

I abonnementet er der 300 minutters taletid per måned, men bruger man mere end 300 minutter, er prisen for opkald til mobiler 99 øre per minut. Det er muligt at få 300 megabyte ned på sin nye iPhone om måneden uden at betale ekstra, men har man brug for yderligere megabytes, kommer de til at koste 1,25 kroner stykket efterfølgende.

Efter bindingsperioden ryger abonnementsprisen ned på 399 kroner om måneden.

Den nye iPhone kommer også i en 16 gigabyte udgave til en udsalgspris af 1999 kroner, hvilket med en bindingsperiode på seks måneder til 599 kroner giver en pris på 5593 kroner.

Telia lancerer også et såkaldt professionelt abonnement, hvor bindingsperioden er tolv måneder. Med sit iPhone abonnement er det også muligt at benytte Telias 1100 hotspots i Norden uden at betale ekstra.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Thomas Lønskov Luther

Det undrer mig meget hvorfor Telia ikke har bundlet det monster dyre abonnement med noget der rent faktisk kunne bruges rent datamæssigt. 300MB om måneden er dælme ikke meget, og de regner jo nok heller ikke med at der er nogen erhvervskunder som kan holde sig derunde, og dermed tjener de en formue på trafikafgiften.

Deres 3G modem dims kommer jo IIRC med 10GB/måned som en soft-limit, og det er endda til ikke ret meget pr. måned (299 eller deromkring), det er blot 240MB/måned ekstra på en iphone. Hvis man ville anvende sin iPhone som 3G modem med samme trafikmængde ville det koste knap 13.000 kr pr. måned! Røveri, Ja!

 • 0
 • 0
Peter Makholm Blogger

Det undrer mig meget hvorfor Telia ikke har bundlet det monster dyre abonnement med noget der rent faktisk kunne bruges rent datamæssigt.

De skal jo tjene penge. De giver telefonen væk næsten gratis, til gengæld tjener de pengene ind på løbende ydelser. Det er ikke kun open source-hippier der kan det trick.

 • 0
 • 0
Thomas Lønskov Luther

Gratis og gratis.... Abonnementet nedsættes til 399 efter de 6 måneder, ergo vil de stadig have 399 for 300mins snak og 300MB data, det er dælendytme dyrt! Jeg tvivler på Telia vil sælge ret mange som rent faktisk bliver brugt med deres abonnement, og IIRC så har Telia ikke eksklusiv-rettigheder over iPhone i Danmark, så mon ikke vi kort tid efter 11/7 vil se andre selskaber med mere fornuftige løsninger? Havde de 599 været inkl. fri data, så havde det jo set noget anderledes ud, jeg tror ikke der er ret mange firmaer der vil gå med til at give sådan en til deres medarbejdere når der er risiko for at betale mange mange gange det når man indregner data forbrug.

Specielt når nu iPhone er den første fornuftige mobil der rent faktisk egner sig til decideret internetbrug.

 • 0
 • 0
Brian Aagesen

Ok mobilen ser da meget godt ud, men efter min mening er mobilen ikke de penge værd(følgene er baseret på rygter om spec.) 2MP kamera uden auto fokus, ingen mugelighed for MMS, ekstra lagerplads og man kan ikke bytte batteri når den er løbet tør for strøm. Men jeg håber da de har forbedret touch tastaturet, så man ikke skal skifte layout, når man skal bruge komma og punktum, yder mere håber jeg for dem der køber iPhone at batteriet har fået en lengere levetid, for ellers er der mange der efter et ½-1 år, skal sende deres mobil ind til Appel og ha det skiftet.

Det kunne ha' været den ultimative mobil, men Appel satser endnu engang kun på design.

Håber at dem der køber den bliver glade for den.

Jeg selv beholder min SE G900, og venter så spændt på SE X1, og håber på at Sony og Ericsson ikke spænder ben for sig selv "som de jo er så gode til :)"

 • 0
 • 0
Jarnis Bertelsen

Det kunne ha' været den ultimative mobil, men Appel satser endnu engang kun på design.

Når du siger "kun design" lyder det som om du ikke har forstået hvad godt design er og hvad det betyder. For mig r godt design den vigtigste kilde til god funktionalitet. Hvad nytter det at din mobil har 100 funktioner hvis det er for besværligt at bruge dem, så du kun bruger 3. Apple er mestre til KISS (Keep it simple, stupid) og de har lavet en unik brugerflade på iPhone der fungerer simpelt og intuitivt, det er godt design. At det også er æstetisk flot er en bonus, men ikke det centrale.

Personligt mener jeg at 2MP er rigeligt til et telefon kamera. Hvis du har brug for mere, har du brug for et decideret kamera, med bedre optik/opløsning/zoom. Hvor tit har du rent fakrtisk brug for en opløsning på mere end 2MP? Jeg er rimelig overbevist om at MMS understøttelse kommer, da det må kunne klares med en software opdatering. Mht battari kender jeg ikke nogen, der benytter mere end 1 batteri til deres mobil til daglig. Selvfølgelig er det en fordel at det er nemt at skifte, hvis det bliver slidt, men jeg ser det ikke som et stort problem.

Apples valg af specs er naturligvis ikke perfekte til alle, men for de fleste vil en iPhone dække deres behov fuldt ud og være en fornøjelse at bruge. Om det er den høje pris værd er naturligvis en vurderingssag.

 • 0
 • 0
Anders Bystrup

Hvis man ville anvende sin iPhone som 3G modem med samme trafikmængde ville det koste knap 13.000 kr pr. måned! Røveri, Ja!

Men dette er netop en af de funktioner som alle andre 3g (og GPRS) telefoner har... Men som iphone IKKE har. 1 generation iphones kan ikke benyttes som modems over bluetooth og det er tvivlsomt om 2 generation kan :( Pris og dette gør jeg ikke skal have en!

 • 0
 • 0
Ask Samuelsen

hmm jeg er fuldstændig enig i at abonnementet ikke passer til iphone. Men er slet ikke enig i at 399 kr for 300 min. taletid, 300 mb fri sms, (fri mms), fri tale til telia mobiler og fastnet, 0 kr i opkaldsafgift og fri benyttelse af hotspots er dyrt. Hvis man skulle regne lidt på det, i forhold til f.eks. telmores priser. så koster det 70 øre i minuttet (kort tale) og og 25 øre i opkaldsafgift (kort tale), med en gennemsnitslig samtale på 2 min. og så i 300 min. giver det 247.5, fri sms koster 79, fri samtale til telmore koster 29 kr, tror telias skulle takseres højere da jeg tror de har en større markedsandel. Dette bliver 355.5 kr, så du betaler faktisk kun 43,5 kr for 300 MB fri tale til fastnet og fri afbenyttelse af hotspots, og hvis iphone får mms er det endnu bedre...så vil som sagt give dig ret i at det ikke passer så godt til iphone, men synes ikke abonnementet er så dyrt.

 • 0
 • 0
Ask Samuelsen

""De giver telefonen væk næsten gratis", Ingenlunde. Den koster kun 820 kr at producere: http://epn.dk/teknologi/it/article1..."

Hmm tror du andre telefoner er så meget dyrere at producere, synes ikke 1400 er dyrt i forhold til at omkostningerne er 820 kr, tænk på dansk moms oveni. det er selvfølgelig gratis. men 1400 for en ny telefon der lige er udkommet, er altså slet ikke dyrt.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere