Billede af kærestens kavalergang afslørede hacker

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Et forsøg på at håne politiet endte med at blive et vigtigt spor, da hacker brugte et afslørende billede af kæresten.

Et medlem af hacktivistgruppen Anonymous er nu blevet arresteret i Australien efter, at myndighederne sporede ham med GPS-koordinater fra et billede. Det skriver International Business Times.

Hackeren, der kalder sig selv W0rmer, står anklaget af FBI for at have brudt ind på det amerikanske politis hjemmeside og for at offentliggøre flere af politibetjentenes private oplysninger på nettet.

Nederst på politiets hjemmeside havde hackeren efterladt et billede af en kavalergang og et skilt, hvorpå der står: »PwNd by w0rmer & CabinCr3w <3 u BiTch's«. Billedet blev taget hos hackeren, og det er angiveligt kæresten, som har stået model.

Men hvad der skulle have været et forsøg på at håne politiet, endte med at blive et vigtigt spor. For billedet indeholdt GPS-koordinater, som førte direkte til hackerens hjem.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Mads Konradsen

Nu er jeg ikke for den former for hacking, men så dum har man simpelthen ikke lov at være, ikke at fjerne EXIF data! Men tak til version2 for at viderebringe billedet, da jeg synes det er et vigtigt element når artikler nu omhandler det! ;-)

  • 23
  • 0
Henrik Pedersen

Jeg forventede at læse om hvordan politiet havde hevet data ud fra Facebook eller andre kilder til billeder, eller havde sammenlignet baggrunden. Evt ved hjælp af solens indfalsvinkel på en given årstid, i et givent område, eller gud ved hvad pokker man måtte kunne finde på!!!

Men nej. "Hackeren" er blot en simpel scriptkiddie som tydeligvis er så dum som man overhovedet kan være.
Men tak til Version2, sikke et grin I formåede at give mig!!! :)

  • 9
  • 0
Flemming Jønsson

så står der ikke noget om at billedet lå på politiets hjemmeside i den oprindelige nyhed.

Det han ifølge dem gjorde var at have en anden side hvorpå han havde smidt alle de info stjålet fra myndighedernes systemer, derpå tweete URL'en fra sin anonWormer profil - og i bunden af siden med de fortrolige data lå billedet af kæresten.

Dog stadig pænt dumt ikke at fjerne exif info.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere