Bill Gates: Der er to problemer med Bitcoin til fattige

29. januar 2015 kl. 13:51
Microsoft-stifteren Bill Gates mener, der er flere problemer forbundet med at bruge Bitcoin i fattige områder, og så lader han også til at være lidt misundelig på Mark Zuckerberg. Det kom frem i en AMA på Reddit.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Manden bag Microsoft, Bill Gates, har netop afholdt en Ask Me Anything-seance på link-sitet Reddit. Som navnet antyder, er konceptet for sådan en begivenhed, at brugerne kan spørge personen bag AMA'en om, ja, alting. Dermed ikke sagt, at alle får svar.

Flere af Bill Gates svar, tog afsæt i det velgørenhedsarbejde, han er involveret i sammen med konen Melinda Gates via Bill & og Melinda Gates-fonden.

Bill Gates blev blandt andet spurgt om, hvad han synes om kryptovalutaen Bitcoin og kryptovalutaer generelt.

»Bitcoin er en spændende ny teknologi. I vores fonds-arbejde gør vi i digital valuta for at hjælpe de fattige med at få adgang til banktjenester. Vi bruger ikke Bitcoin specifikt af to årsager. Den ene er, at de fattige ikke bør have en valuta, som stiger og falder meget sammenlignet med deres lokale valuta. Den anden er, at hvis der sker en fejl i forhold til, hvem du betaler, så skal du være i stand til at tilbageføre den, så anonymitet virker ikke,« står der i svaret fra Gates med henvisning til den indbyggede anonymitet i Bitcoin, hvor afsender ikke nødvendigvis kender identiteten på modtager og omvendt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I et andet spørgsmål blev Bill Gates spurgt om, hvorvidt han mener, det er sikkert at vælge en karriere inden for programmering, eller om han tror, de fleste kodere under ekspertniveau vil blive overflødiggjort af automatiserede løsninger i løbet af det næste årti.

»Det er foreløbigt sikkert! Det er også temmelig sjovt og hjælper med at forme din tankegang i forhold til alle emner og være mere logisk. Der er udsyn til forandring på dette område for næste generation, men det gælder de fleste områder og forståelse for programmering vil altid være brugbart.«

Og som flere andre medier har bemærket, kunne Bill Gates også løfte sløret for, at han i hvert fald på et område lyder til at være en lille smule misundelig på Facebook-stifter Mark Zuckerberg. Det var på spørgsmålet om, hvorvidt der er noget i livet, han fortryder at have gjort eller ikke at have gjort.

»Jeg føler mig ret dum i forhold til ikke at kende nogen fremmedsprog. Jeg læste latin og græsk i gymnasiet og fik karakteren A, og jeg tænker, det hjælper på mit ordforråd. Men jeg ville ønske, jeg kunne fransk eller arabisk eller kinesisk. Jeg håber konstant på at få tid til at lære et af disse - nok fransk fordi det er det letteste. Jeg prøvede Duolingo (online sproglæringsværktøj, red.) i en periode med fortsatte ikke med det. Mark Zuckerberg har på fantastisk vis lært mandarin og lavede en Q&A med kinesiske studenter - utroligt.«

Læs hele AMA'en på Reddit.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger