Bilgiganter åbner for Android

21. september 2018 kl. 09:4912
Bilgiganter åbner for Android
Illustration: Renault Nissan Mitsubishi.
Renault, Nissan og Mitsubishi vil åbne for Android i 2021, så infotainmentsystemer i deres biler kan bruge Google Maps og Google Assistant.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Renault-Nissan-Mitsubishi Alliancen solgte sidste år over 10 millioner biler på verdensplan, og fra 2021 bliver det muligt at bruge Googles Android-styresystem i bilernes infotainment-systemer.

Det oplyser Google og Renault-Nissan-Mitsubishi Alliancen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Volvo er hidtil den eneste bilproducent der har meddelt at de vil åbne for Android og det forventes at ske i 2020, altså et år før den fransk-japansk bilalliance også vil åbne for Android.

I dag giver de fleste bilproducenter kun mulighed for, at bruge Android Auto via en tilsluttet smartphone, der kan projicere en begrænsede antal apps på bilens touchskærm. Men det kommer til at ændre sig markant i 2021.

»Vores partnerskab med Google vil tilbyde ejerne af vores biler brugeroplevelser, som i dag kun er tilgængelige uden for bilen, eller i et begrænset omfang ved at forbinde en Android-enhed til bilen. Vi bygger stærke forbundne og on-board /off-board oplevelser i vores biler, sammen med de Google applikationer og services som mange brugere er vant til at anvende. Det inkluderer Google Maps, Google Assistant and the Google Play Store,« siger Hadi Zablit, Senior Vice President of Business Development hos Renault-Nissan-Mitsubishi.

12 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
12
29. september 2018 kl. 20:22

Du skal have fat i bilforhandleren, og have dem til at opdatere firmwaren i Auto radioen

11
29. september 2018 kl. 16:36

Ja jeg forbinder via USB stikket. Hvor finder jeg softwaren til bilen hvis det skal opdateres? Jeg har en Samsung S8+ så den Android version burde være ny nok.

10
28. september 2018 kl. 01:02

Forbinder du den via et usb stik, også kan det være at din software i bilradioen skal have en opdatering, det skulle min radio for at det virkede, det lyder som da jeg gik fra en Huwaie p9 pro til p20 pro, der havde jeg også problemer, men desværre er der ikke meget hjælp at hente andet end hvis man er så heldig at der er en på værkstedet der ikke er vaccineret med Apple. Hvis du har en ældre telefon så prøv at installere AA på den og se om det ikke virker, for hvis det virker, så er det radioen der skal have ny firmware.

9
27. september 2018 kl. 21:24

Har lige købt en Hyundai I30 der også har Android Auto, men jeg kan ikke få det op på displayet. Jeg har installeret den danske version på min telefon, men kan ikke få forbindelse til bilen, jeg får en melding om at det ikke er aktivt. Virkede din lige ud af "skabet"?

8
23. september 2018 kl. 00:21

Joo AA fungerer fint, når det er hentet hjem og det taler dansk, kan styre telefon, via talekommando, sende sms, fortage søgning på Google, styre musikken på telefonen og selvfølgelig styre Google Maps, et usb kabel i rumpen på telefonen og det køre, men usb kabelet skal ikke være meget over en meter, så er der problemer grundet modstand i kablet, og der kan også være problemer med hvis Opels firmware ikke er opdateret i radioen. Og jo havde samme problem med min lokale Opel forhandler, de viste ikke så meget om AA, men Apple carplay ved de meget til, og når man nu ikke er til Apple, så skal man selv søge mange af oplysningerne.

7
22. september 2018 kl. 20:24

Alt det har de i forvejen via din mobiltelefon.

Ja hvis du har det slået til. Og du har også mulighed for at slette din historik -Det tror vi så på.

Men kan man fravælge deling med producenten, og bede om at der ikke indsamles data, eller at de slettes.

En GPDR anmodning en gang årligt, sammen med en evt. tilbagetrækning af samtykke hver gang der det var givet, kunne jo gøre det.

6
22. september 2018 kl. 10:29

Alt det har de i forvejen via din mobiltelefon.

5
21. september 2018 kl. 15:44

Volvo bruger "Asteroid", som er en simplificeret Android 1.6 eller deromkring. Der er nærmest ingen apps i deres app-store, og man kan ikke installere noget andetsteds fra, så det er meget begrænset brugbart -- og har ingen mulighed for at spejle en "ekstern" mobil-enhed.

4
21. september 2018 kl. 13:38

Som adgang til data om bilen.

Kan man fjerne google maps søgninger og historik, eller slå det helt fra. Eller er det et forsøg af bagvejen at få data om alt om bilens brug også til producenten,

Desuden hvad hvis det sker et uheld, data fra bilen er jo snart så detaljeret, at man kan finde ud af hvem der har ansvaret ved et uheld. Er data i bilen personligt, hvor Amazon ligesom med Alexa ikke vil udlevere data, hvis ejeren ikke vil give tilladelse til det - SELVINKRIMINERING

Også de helt triviel hastighedskontrol, mistet forsikring hvis du har kørt for hurtigt,....

3
21. september 2018 kl. 13:15

Jeg bruger Android Auto i min Hyundai Ioniq plugin hybrid. Det fungere efter min mening ganske godt og ved sidste update forstår den også dansk således man kan få læst beskeder op man modtager osv. Men som Jesper skriver er det ikke officielt udgivet i DK endnu. Så man skal lige omkring APKMirror. Også grunden til rigtig mange forhandlere kun reklamere med Apple Carplay i salgsmaterialet selv om størstedelen rent faktisk understøtter Android Auto. Kigger man i salgs materialet for min bil leveres den også kun med Apple Carplay. Men ved det ændres ved den officielle udgivelse af Android Auto,

2
21. september 2018 kl. 13:06

Det er korrekt. Jeg har også købt en Opel i år. Jeg vidste dog på forhånd at jeg skulle have fat I det fra et mirror. Det er ikke officielt lanceret i Danmark endnu. Men på grund af nogen tilføjelser med dansksprog på det sidste, kunne det godt tyde på det snart kommer.

En anden ulempe er også at mange danske apps har ikke indbygget understøttelse for Android Auto, pga. det ikke er i Danmark endnu. F.eks. ville jeg meget gerne at Mofibo havde en understøttelse.

1
21. september 2018 kl. 12:34

Min far købte for nylig en ny Opel med Android Auto. I den ellers danske vejledning stod der, at man skulle installere Android Auto på telefonen, men det kunne han ikke finde ud af. Så han kørte ud til Opel, som brugte 1½ time inden de gav op.

Da jeg så kiggede på det viste det sig, at man ikke kan hente Android Auto fra Play Store i DK, og der er åbenbart ingen officiel forklaring på hvorfor ikke. Så jeg hentede den fra et mirror, og nu virker det ganske fint.

Men det er da dybt underligt, at man ikke kan hente det i DK, og vel også ret mystisk, at bilforhandlerne/importørerne ikke selv er klar over det?