Big tech er målet for ny lov: Børn skal beskyttes bedre

Big tech er målet for ny lov: Børn skal beskyttes bedre
Illustration: bigtunaonline/Bigstock.
Ejerne bag sociale medier som Facebook, Instagram og TikTok skal tvinges til at beskytte børn bedre, mener en amerikansk senator i spidsen for nyt lovforslag.
17. februar kl. 14:08
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Google, TikTok, Snap, Meta (Facebooks moderselskab) og andre big tech-virksomheder skal i fremtiden gøre mere for at beskytte børns data og mentale helbred.

I hvert er dette hensigten med et nyt lovforslag kaldet 'Kids Online Safety Act', som to amerikanske senatorer i spidsen for senatets forbrugerbeskyttelsesudvalg, Richard Blumenthal og Marsha Blackburn, onsdag præsenterede på et pressemøde. Det skriver CNBC.

»Jeg tror, at vi er på nippet til en ny æra for big tech, hvor der påtvinges en følelse af ansvar, som indtil videre fuldstændig har manglet,« lød det fra den demokratiske senator Richard Blumenthal på pressemødet.

Lovforslaget bygget blandt andet på tusindvis af lækkede dokumenter fra en tidligere Facebook-ansat, som afslører, at Facebook, Inc. (som nu hedder Meta) selv har undersøgt. Her er dokumenteret en række negative effekter, som virksomhedens sociale medie Instagram har på unges mentale sundhed, herunder at teenagepigers Instagram-brug er forbundet med øget risiko for at have selvmordstanker, have det dårligt med deres egen krop og stofmisbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med 'Kids Online Safety Act' skal børn og unge under 16 år beskyttes bedre mod de negative effekter, som sociale medier kan have på deres mentale helbred. Derudover har lovforslaget også til formål at beskytte deres data bedre. Dette skal gøres ved at begrænse mængden af data, som indsamles om dem, og der skal indføres en mulighed for at fravælge algoritme-forslag på baggrund af deres data. Derudover skal lovforslaget begrænse antallet af timer, som børn og unge bruger online.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger