Big Blue: Ekstensivt partnerskab mellem gamle fjender

6. august 2015 kl. 12:143
Tilbage i 80’erne var konkurrencen mellem IBM og Apple indædt, men en ny aftale imellem de to giganter markerer for alvor afslutningen på den gamle fejde og starten på et nyt, tæt samarbejde.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Fra at være en virksomhed, der stort set kun benyttede Wintel-PC’er og Blackberries, går IBM snart over til at være den virksomhed i verden med flest Macbooks – måske bortset fra Apple selv. IBM regner nemlig med at gå fra at have 50.000 til 200.000 Macbooks, hvilket svarer til mere end én Macbook per to medarbejdere.

De erfaringer, som IBM har gjort sig under implementeringen af Apple-produkter, vil virksomheden nu bruge til at yde service til virksomhedskunder, der ønsker at skifte til Apple.

»Vi prøver at vælge de selskaber, der stræber efter at levere noget ganske særligt og samtidig styrker os i det, vi er bedst til. Når jeg tager det mål og holder det op mod samarbejdet med Apple, tror jeg, det (samarbejdet, red.) bliver større og endnu vigtigere i fremtiden,« siger underdirektør i IBM Rod Smith til Wall Street Journal.

Alliancen kommer i en tid, hvor IBM med sine massive 380.000 medarbejdere kæmper for at bevare sin relevans på et marked, der er fyldt med små, innovative IT-virksomheder. IBM har de seneste 13 kvartaler oplevet et overordnet fald i omsætningen, og dette er blot et af de seneste forsøg på at forny den nu 104 år gamle virksomhed.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
6. august 2015 kl. 14:08

Tak, det er meget muligt. Jeg kan ikke huske hvad deres formål eller kontekst var, blot nyhedsoverskrifterne. Men de har så også kun lige nået medierne med lanceringen for et par uger siden.

1
6. august 2015 kl. 13:30

Sidste år var der også en stribe nyheder om at de to indgik partnerskab, og om at IBM ville lave en masse fantastiske apps til iPads. Jeg har ikke set nogen af dem endnu, trods vi bruger dem begge en del erhvervsmæssigt..

Har I andre?