Bibliotekar sagsøger Equifax over datalæk og vinder 600 dollars

Illustration: dennizn / BigStock
Equifax, som i 2017 var ansvarlig for verdens måske største datalæk, er blevet slæbt i retten og er blevet pålagt at betale 600 amerikanske dollars til berørt borger.

I september sidste år blev Equifax, som er et af USA's tre største kreditbureauer, hacket, og over 140 mio. amerikanere fik stjålet personlige oplysninger. Det fik Jessamyn West, en 49-årig bibliotekar fra Vermont til at trække Equifax i retten. Hun vandt sagen og blev tildelt 690 amerikanske dollars, hvoraf 90 dollars dækkede sagsomkostningerne.

Det skriver KrebsOnSecurity.

Equifax har over 9.000 ansatte og en omsætning på 3,3 mia. amerikanske dollars i 2017, så de 690 dollars, som Jessamyn West vandt, kommer ikke til at kunne mærkes. Men dommen kan danne grundlag for efterfølgende afgørelser.

Læs også: Equifax afslører yderligere omfang af katastrofal lækage

Equifax er mål for flere søgsmål

I januar tabte Equifax en lignende sag, da privacy enthusiasten Christian Haigh trak dem i retten i Californien. han vandt 8.000 dollars, efter sagsomkostningerne var betalt, men Equifax appelerede afgørelsen. Han vandt også appelsagen men beløbet han vandt blev reduceret til 5000 amerikanske dollars.

Equifax er også genstand for adskillige fælles søgsmål (Class action lawsuits), hvor grupper af borgere kræver erstatning for datalækagen i 2017.

Hvis halvdelen af de 140 mio. amerikanere sagsøgte Equifax og hver vandt 600 amerikanske dollars, ville selskabet skulle betale 44. mia. amerikanske dollars i erstatning.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere