Bezos stopper som CEO hos Amazon: Cloud-forretning kan være på vej til at blive udskilt

Bezos stopper som CEO hos Amazon: Cloud-forretning kan være på vej til at blive udskilt
Illustration: klevo/Bigstock.
Den fremtrædende Amazon boss træder efter 27 år et skridt tilbage og sætter sig for bordenden som bestyrelsesformand. Arvtageren skal blandt andet se på fremtiden for virksomhedens cloud-forretning.
3. februar 2021 kl. 10:40
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Jeff Bezoz stopper som administrerende direktør for Amazon efter 27 år. Det oplyser virksomheden i sit årsregnskab, og den nu afgående topchef har da også sendt en e-mail til sine ”fellow amazonians”.

Her skriver Bezos, at han i tredje kvartal i år vil overlade styringen af til Andy Jassy, mens Bezos selv I sin nye rolle vil fokusere på nye produkter og de spæde initiativer. Han udtrykker sin stolthed over, at virksomheden i dag beskæftiger 1,3 millioner medarbejdere og har hundrede millioner af kunder over hele verden.

Stor betydning for cloud-forretningen

Amazon’s forretning brager derudaf, og virksomheden landede i 2020 en omsætning, der var steget 37,6 pct. i forhold til året før.

Det skriver Børsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Erhvervsmediet har nærlæst regnskabet og zoomer blandt andet ind på cloud-forretningen Amazon Web Services (AWS), der spiller en afgørende rolle for Amazon.

Lars Skovgaard Andersen, der er investeringsstrateg i Danske Bank påpeger overfør Børsen, at flere af Amazons konkurrenter på cloud-marekdet bider fra sig.

“Det er det, der sker, når man breder sig så meget som Amazon. Det gør, at der simpelthen er nogle selskaber, der vælger Amazon fra. Samtidig har man set selskaber som eks. Microsoft, der har præsenteret flotte tal på softwareprodukter,” siger han til erhvervsmediet.

Netop Amazon Web Services muliggør online-møder og Netflix-kikkeri for mere end 100 millioner mennesker. Og netop AWS har da også siden idéen til et cloud-ben opstod blandt to af virksomhedens egne iningiører fået massiv succes, skrev The Economist i en briefing om Amazons fremtid i sommer.

Netop Bezos-arvtager Andy Jazzy har da også siddet som CEO for netop AWS, der af mange betragtes som en meget seriøst cloud-leverandør, selvom virksomheden ikke har det samme tech-ophav som Microsoft og Google.

Hos blandt andet The Economist spekuleres der i, hvordan fremtiden ser ud for netop AWS. For mens cloud-forretningen med stor succes er blevet udviklet internt i Amazon, så er det ikke sikkert, at de to forretninger i fremtiden kommer til at være forankret i samme virksomhed.

På de finansielle markeder har en adskillelse af de to forretninger været i kikkerten i et år eller mere. Jazzy har da også, ifølge The Economist, udtalt, at AWS altid være har været designet til at gå solo, når det ikke længere var fordelagtigt at være knyttet til Amazon.

Hvis Amazon udskiller AWS som et separat selskab vil det være et dramatisk øjeblik for virksomheden, der samtidig ville søsætte en enorm spiller på verdensmarkedet.

Men skal man tro mailen fra Bezos, er Tech-giganten forberedt på fremtiden.

"Amazon kunne ikke være bedre forberedt på fremtiden. Vi fyrer på alle cylindre, ligesom verden forventer af os. Vi har ting i vores pipeline, der vil vedblive af forbløffe,” skriver chefen i sin mail til medarbejderne.

Fremtiden vil vise, om hans efterfølger med sin baggrund i cloud-forretningen bliver ham, der føder en ny tech-gigant ud af Amazon.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger