Bethesda kræver cross-platform-muligheder

Illustration: Youtube
Spiludvikleren Bethesda kræver, at deres spil, Elder Scrolls Legends, skal kunne spilles på tværs af alle platforme. Det er et opgør med, hvordan spilmarkedet hidtil har virket.

Når Bethesda udgiver Elder Scrolls Legends på spilkonsoller, bliver det med et ufravigeligt krav om, at spillet også må frigives på andre konsoller.

Det skriver Ars Technica.

Bethesdas vicepræsident, Pete Hines, kræver, »at alle versioner af The Elder Scrolls: Legends skal kunne tillade fuldt, uhindret spil på tværs af platforme. Det gælder også nuværende versioner, som allerede virker gnidningsløst over iOS, Android og pc-platforme«.

»Vi kan ikke have et spil, som virker på én måde alle steder, undtagen lige på denne ene ting,« siger han.

Uden at nævne Sony ved navn er kravet også henvendt til dem, da det har været Sonys praksis at forhindre online-spil fra deres Playstation i at virke ordentligt med versioner af det samme spil på andre konsoller.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Hans Nielsen

Hvordan vil de forhindre at spil kun bliver udviklet til laveste fællesnævner? Jeg siger nej tak

Vel som lige som med software til PC eller Sony P4/P4 Pro

Ved at skrue op eller ned på grafikken. Gameplay og indhold forbliver det samme. Battlefield med fuldt opløsning på 4 K er det samme 720p på en mindre PC.

I forhold til Gamer PC/Konsol tror jeg mere problemet ligger i ting som mus vs kontroller. Det er en verden til forskel og meget nemmere at sigte med en mus, i forhold til en kontroller.

  • 1
  • 0
Thomas Hansen

Gameplay og indhold forbliver det samme.

Jo jo, men når sværhedsgraden er justeret til upræcis sigte med kontroller, så bliver det voldsomt nemt for PC folkene. Se på hvordan interfacet har udviklet sig i bethesdas spil, mod konsolversioner og så må PC folket bare lære at leve med det.

Simpelt eksempel fra fallout 4, hvorfor kan jeg ikke taste ind hvor mange stk. af en vare jeg ønsker at købe eller sælge? Simpelt, konsolfolk har ikke tastatur, så tough luck PC gamers, I må leve med at flytte en slider op/ned til det ønskede antal.

  • 0
  • 0
Hans Nielsen

I må leve med at flytte en slider op/ned til det ønskede antal.

Eller ikke spille fallout ?

Har prøve at spille det med Steam kontroller på en PC'er, det gør ikke til en nydelse :-)

Men problemet er vel omvendt, i et "rigtigt" FSP er der ingen sigte hjælpe. Her vil jeg mene at kontrollerne er et dårligere udgangspunkt. Men prøv at se på Fortnite, det kan spilles sammen med både PS og PC, og det virker udmærket. Har prøvet det.

Det viser vel også at hvis gameplayet er godt, så betyder grafikken ikke alt. De fleste gamer sætter også alligevel opløsning ned, for mindske muligheden for Frame tab og for nemmere at se.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere