Betalingsappen Swipp køber konkurrent

MobilePay-alternativet Swipp opruster sig i kampen om kunderne til mobilbetaling med køb af Paii. Selskabet vil nu arbejde på at blive en fast del af inventaret i danske supermarkeder.

Der er fortsat kamp om kunderne for at blive den dominerende betalingsform på mobilen. I sidste uge valgte Danske Bank at skrotte et planlagt gebyr på MobilePay for at sikre flere kunder. Og nu annoncerer MobilPay-konkurrenten Swipp, at selskabet smelter sammen med betalingsløsningen Paii.

Læs også: Danske Bank dropper gebyrplaner: MobilePay forbliver gratis

Swipp har tidligere haft det imod sig, at kun kunder i de over 60 pengeinstitutter kunne anvende appen. Det ændrer sig nu med opkøbet af Paii, som kan anvendes uanset, hvor man har penge stående.

De nu sammensmeltede selskaber vil arbejde frem mod at gøre mobilbetaling til en mulighed i supermarkeder. Løsningen skal integreres direkte i kasseapparaterne i detailkæderne, lyder det fra administrerende direktør Martin F. Andersen.

Paii, der gik i luften i februar i år, er udviklet af teleselskaberne TDC, Telenor, Telia og 3. Bestyrelsesformanden for Paii, Flemming L. Jensen er tilfreds med salget.

Læs også: Fire store teleselskaber lancerer fælles mobilbetaling i dag

»Samtidig har vi i ejerkredsen draget den konklusion, at betalinger ikke er teleselskabernes kerneforretning på samme måde, som det er for bankerne. På den baggrund er det den rigtige beslutning at sælge Paii til Swipp,” forklarer han i en meddelelse.

Købet af Paii vil i første omgang kun betyde lidt for kunderne, men der vil i 2015 blive lanceret en ny udgave af Swipp-appen, meddeler selskabet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Johannes Aagaard

Teleselskabernes Paii var jo alt, alt for sent ude i forhold til konkurrenterne, ligesom som promovering af løsningen har glimret ved sit fravær, så det er vist at gøre en dyd af en nødvendighed nu at hævde, at den udviklingstunge mobile betalingsløsning nu afhændes, blot fordi den ikke er en del af teleudbydernes kerneforretningsområder.

Mere fremsynet havde det måske været at samarbejde Paii med f.eks. Rejsekortet.

  • 1
  • 0
#2 Deleted User

Swipp er og bliver en Swippser.

Hvem gider en bøvlet løsning som ikke virker hvis den man vil give penge til tilfældigvis er kunde hos Danske Bank.

Mobilepay virker og er nemt så Swipp har ikke mange chancer.

  • 3
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere