Betalingsappen Swipp køber konkurrent

25. november 2014 kl. 11:314
MobilePay-alternativet Swipp opruster sig i kampen om kunderne til mobilbetaling med køb af Paii. Selskabet vil nu arbejde på at blive en fast del af inventaret i danske supermarkeder.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Der er fortsat kamp om kunderne for at blive den dominerende betalingsform på mobilen. I sidste uge valgte Danske Bank at skrotte et planlagt gebyr på MobilePay for at sikre flere kunder. Og nu annoncerer MobilPay-konkurrenten Swipp, at selskabet smelter sammen med betalingsløsningen Paii.

Swipp har tidligere haft det imod sig, at kun kunder i de over 60 pengeinstitutter kunne anvende appen. Det ændrer sig nu med opkøbet af Paii, som kan anvendes uanset, hvor man har penge stående.

De nu sammensmeltede selskaber vil arbejde frem mod at gøre mobilbetaling til en mulighed i supermarkeder. Løsningen skal integreres direkte i kasseapparaterne i detailkæderne, lyder det fra administrerende direktør Martin F. Andersen.

Paii, der gik i luften i februar i år, er udviklet af teleselskaberne TDC, Telenor, Telia og 3. Bestyrelsesformanden for Paii, Flemming L. Jensen er tilfreds med salget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Samtidig har vi i ejerkredsen draget den konklusion, at betalinger ikke er teleselskabernes kerneforretning på samme måde, som det er for bankerne. På den baggrund er det den rigtige beslutning at sælge Paii til Swipp,” forklarer han i en meddelelse.

Købet af Paii vil i første omgang kun betyde lidt for kunderne, men der vil i 2015 blive lanceret en ny udgave af Swipp-appen, meddeler selskabet.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
25. november 2014 kl. 23:11

Swipp er og bliver en Swippser.

Hvem gider en bøvlet løsning som ikke virker hvis den man vil give penge til tilfældigvis er kunde hos Danske Bank.

Mobilepay virker og er nemt så Swipp har ikke mange chancer.

4
26. november 2014 kl. 05:42

Kiggede lige på dit link til tilmelding. Det kan ikke bruges uden for åbningstid. Så der tabte de mig...

1
25. november 2014 kl. 17:16

Teleselskabernes Paii var jo alt, alt for sent ude i forhold til konkurrenterne, ligesom som promovering af løsningen har glimret ved sit fravær, så det er vist at gøre en dyd af en nødvendighed nu at hævde, at den udviklingstunge mobile betalingsløsning nu afhændes, blot fordi den ikke er en del af teleudbydernes kerneforretningsområder.

Mere fremsynet havde det måske været at samarbejde Paii med f.eks. Rejsekortet.