Betalingsapp i beta: Her er Nets' bud på det digitale dankort - se screenshots

26. april 2017 kl. 14:0321
Betalingsapp i beta: Her er Nets' bud på det digitale dankort - se screenshots
Illustration: Nets.
Nets har udsendt selskabets mobil wallet til dankort i en beta-version til iPhone.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Nets har lanceret første skud på en mobilversion af dankortet. Endnu er app’en dog i beta og kun tilgængelig til iPhone.

Appen - som Version2 har afprøvet - bliver officielt præsenteret i morgen.

Det betyder, at alle danskere - med en iPhone - snart kan lægge deres dankort ind i appen og begynde at betale med telefonen, lyder meldingen fra Nets.

Sikkerhedsråd til dankort-appen

  • Lås telefonen, når du efterlader den - så kan andre ikke få adgang til dine oplysninger

  • Vælg en PIN-kode, som du ikke anvender til andre tjenester

  • Du må ikke videregive din PIN-kode til andre eller skrive den ned

  • Hvis du overlader eller låner din telefon til andre, skal du slette appen. Dette gælder også, når du skifter telefon, eller hvis den sendes til reparation.

Kilde: Nets

Artiklen fortsætter efter annoncen

App'en lader brugeren vælge sin bank og derefter oprette en virtuel version af dankortet.

Det sker ved at logge ind med NemID, hvorefter Nets spørger din bank efter alle de Dankort, du har.

Når kortet er bekræftet, skal du vælge en pinkode, som skal bruges ved transaktioner på over 200 kroner.

Som Version2 tidligere har beskrevet, opbevarer app’en ikke oplysninger om det fysiske kort - eller aflevere dem til terminalen, når appen anvendes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I stedet gemmes en token-version af kortet, som kun Nets kan oversætte til det tilknyttede fysiske kort.

Transaktionsflow følger dankort-flow

Når først du har oprettet kortet i appen, betaler du ved at holde telefonen hen til terminalen eller ved at scanne en QR-kode på terminalen.

Derefter vil transaktionen blive behandlet på samme måde som alle andre dankort-transaktioner, lyder beskrivelsen fra Nets.

Nets har siden december sidste år været i gang med at teste dankort-betalinger fra mobilen med en lille lukket brugerskare.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Nets er ‘en række butikker’ nu klar til at tage imod app-betalingen. Dansk Supermarked har bekendt, at man er klar til det digitale dankort.

Foruden appen vil Nets i morgen præsentere et såkaldt dDkort Idea Lab, som er et forum, hvor 'særligt interesserede kan komme med input til den videre udvikling af app’en'.

Det er kun få måneder siden, at Nets annoncerede planerne om en dankort-app. Inden da lød det fra Nets, at man ville holde sig til at verificere en app, som kunne udvikles af f.eks. banker.

I februar brød forhandlingerne mellem Nets og Danske Bank imidlertid sammen - og det ledte til, at MobilePay meldte pas til det digitale dankort, og Nets indledte sit eget app-projekt.

»Vi byder konkurrence velkommen, men noterer os, at Nets nu laver en løsning, der rammer slutbrugerne og går i direkte konkurrence med de banker, der udsteder dankort. Det tager vi ad notam - også for den fremtidige relation,« sagde Danske Banks direktør Jesper Nielsen dengang til Børsen.

Opdaterete 27. april for at reflektere ændringer i den seneste version af app'en

Screenshots fra betaversionen af Nets' dankort-app.
Screenshots fra Apples AppStore.

21 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
21
27. april 2017 kl. 20:13

Har brugerne ikke valgt? Er der nogen der spår "det mobile dankort" særlige chancer? Var der ikke 58+ banker om swipp samarbejdet - og det fejlede?

Kan godt følge dig. vil have så lidt med NET at gøre som muligt. De bliver jo også fravalgt alle de steder, eller lande hvor der ikke er et statsligt monopol, og hvor kunderne kan vælge.

Kan god forstår at deres aktiekurs er på vej med afgrunden. Når ser hvordan deres kundeservice, eller nok nærmer total mangel på samme. Ikke oplyse om fejl, nedbrud og andet.

Så vil nok give dig ret, med deres historik, bliver det meget op af bakke at komme ind på marked. Men forstår så slet ikke hvorfor at forretninger fravælger mobile pay og andre, sær inden at det nye er overhovedet installeret og virker. De ligner lidt at ejer af de kæder, måske har brændt sig ved at købe NET's aktier.

Men personlig, Nej TAK, Så lidt NET som muligt, mit liv er for kort til andet.

20
27. april 2017 kl. 19:33

Men Dankortapp lyder ikke særligt trendy. Hvad med, fx, swüpp??

Spøg til side - jeg stod forleden i netto og troede jeg kunne betale med mobile pay (var kommet afsted uden portemonnæen), men fik at vide at det var udfaset til fordel for den nye dankortapp der var på vej. Inflation har fået en helt ny betydning.

Har brugerne ikke valgt? Er der nogen der spår "det mobile dankort" særlige chancer? Var der ikke 58+ banker om swipp samarbejdet - og det fejlede?

19
27. april 2017 kl. 11:54

Hmm, men hvor kommer billedet af Samsung-telefonen øverst i artiklen fra. Hvis appen kun er til iphone, så er det da underligt.

17
27. april 2017 kl. 10:35

Det kører via bluetooth (BLE), så du skal bare have slået dit bluetooth til.

16
27. april 2017 kl. 09:35

Så man ikke udsender sit kortnummer...

Men det ville være rart hvis der blev oprettet et nyt token for hver transaktion.

Noget om hvornår de får AppleWatch understøttelse ? Som resten af de civiliserede dele af verden har...

15
26. april 2017 kl. 22:35

Har nu prøvet at installere og aktivere både Dankort og AL-Banks wallet app.

Dankort-app'en er ret simpel og kan sådan set ikke andet end blot at betale. Ingen mulighed for altid at kræve kodeord / pinkode, heller ingen mulighed logge ind / godkende med finger touch i iOS.

AL-Banks app har mulighed for at tvinge brugen af pinkode igennem herunder mulighed for finger touch i iOS. Mulighed for at se transaktioner lavet med app'en - det kan Dankort app'en. Til gengæld er designet rimelig dårligt når vi snakker 2017.

14
26. april 2017 kl. 18:25

Fordi deres net ude i byen er nede, så vidner net's amatøragtigt håndtering af tingene, på en så dårligt en evne til at drive en virksomhed. At man kun kan forstår deres stadig faldende aktie værdi.
De kan hvis kun håndtere at have et marked på monopol vilkår, eller andre steder hvor man kan vælge udbyder, der bliver de valgt fra.

Når man se på næsten en helt dag, hvor visa debit ikke virker, uden der meldes noget ud fra banker, visa eller net.

13
26. april 2017 kl. 17:55

Det rigtigt at Apple får en procentdel pr. Transaktion, men dette sker ikke med denne app. Det er hvis du bruger NFC, som er låst specifikt til Apple Wallet, på iOS bruger Nets Bluetooth ligesom MobilePay.

12
26. april 2017 kl. 17:08

Nej Apple blander sig ikke i transaktioner som foregår i app'en. Men hvis app'en koster penge / abonnement er det rigtigt at Apple tager ca.30%

11
26. april 2017 kl. 17:08

Nordea har faktisk allerede en løsning som virker med NFC på Android (I stil med Android Pay, og kan bruges steder hvor Android Pay er understøttet i udlandet). Dog kræver det et "Nordea Pay" kort, som desværre koster penge, og ikke kan knyttes til en konto der er tilknyttet et Dankort (desværre...).

10
26. april 2017 kl. 16:44

Det kunne være interesant med lidt viden om de andre danske bankers digitale kortløsninger. Benytter de samme sikkerhed og løsning, eller deres helt egen løsning?

Når man f.eks. vælger Arbejdernes Landsbank i Dankort-app'en, kommer der en anbefaling om at vælge Arbejdernes Landsbanks egen app i stedet.

9
26. april 2017 kl. 16:35

Virker det også offline uden netforbindelse på telefonen?

Rimelig belastende når folk forsøger at betale med MobilePay og de ikke har forbindelse, og så skal ud i bilen også hente deres Dankort.....

Kan man tvinge app'en til altid at kræve kode, og ikke kun ved køb over 200kr?

6
26. april 2017 kl. 15:37

Selv når mobiltelefonen er overtaget af fjendtlig software, så bliver det sværere at misbruge, hvis appen alene kan bruges i fysiske butikker.

Det hjælper også, at kortnummeret kun scannes første gang, men at man istedet gemmer et token (som forhåbenligt ikke er udregnet ud fra kortnummer).

5
26. april 2017 kl. 15:07

Dear Mr.Carder, Pon De REPLAY, eller IK?

4
26. april 2017 kl. 14:53

For lige at komme med et lille indspark, nu når jeg sidder med sølvpapirshatten på - Hvilken informationer på telefonen får Net´s så adgang til?

3
26. april 2017 kl. 14:39

Er der ikke noget med at Apple skal have 30% af omsætningen der betales? og at Apple ikke tillader at andre betalingsformer end, Apples (for at kunne opfræve de 30%)

men sådan er det måske ikke længere.

2
26. april 2017 kl. 14:31

og gad vide om det egentlig ikke er "betale MED telefonen" der menes her:

"og begynde at betale telefonen, lyder meldingen fra Nets."

1
26. april 2017 kl. 14:27

Jeg håber at de får rettet "Dankort app" til "Dankortapp"

  • det er ærgeligt at folk ikke går mere op i orddelinger nu om dage :-/