Betal med mobilen, når du skal en tur i svømmehallen eller have fornyet dit pas

Danske Bank og den største kommunale it-leverandør, KMD, har indgået et samarbejde om mobilbetalinger med MobilePay i kommunerne. Det bliver nu testet i Hvidovre Kommune.

En tur i svømmehallen eller ned i Borgerservice for at få fornyet pas eller kørekort skal fremover kunne betales via mobilen.

Det er udsigterne for et nyt samarbejde mellem Danske Bank og den kommunale it-leverandør KMD, der skal udbrede bankens mobile betalingsløsning, MobilePay, til offentlige betalinger.

Hvidovre er den første kommune til at afprøve den nye løsning, og her kan man allerede benytte sig af MobilePay i flere offentlige institutioner.

»Vi glæder os til at kunne tilbyde vores borgere en ekstra betalingsmulighed ud over kontanter og kort. Nu begynder vi med svømmehallen, skøjtehallen og fornyelse af pas og nyt kørekort i Borgerservice. Og senere skal vi have løsningen bredt ud til f.eks. biblioteker, vores cirkusmuseum og andre relevante områder,« siger borgmester i Hvidovre Helle Adelborg (S).

Løsningen er baseret på Danske Banks erhvervsløsning MobilePay Business, og efter nytår vil KMD lancere en app, der er integreret med MobilePay, og som borgerne kan bruge til at betale for kommunale ydelser og afgifter, som eksempelvis parkeringsbøder eller musikskoler.

Ideen med appen er, at borgeren skal have et overblik over, hvor mange penge vedkommende skylder kommunen eller omvendt. Og så kan den samtidig bruges til betaling gennem MobilePay.

»Perspektivet i hele dette projekt er stort. Vi kan gøre kommunernes økonomisystemer mere effektive, og vi kan ikke mindst gøre livet nemmere for borgerne,« siger Eva Berneke, adm. direktør i KMD, i en pressemeddelelse.

Det er frivilligt, om kommunerne vælger at benytte sig af KMD og Danske Banks løsning for mobilbetalinger.

1,6 mio. danskere og 2.000 danske virksomheder benytter sig af MobilePay ifølge Danske Bank.

MobilePays konkurrent Swipp har senest forsøgt at gøre et indhug i Danske Banks dominans på markedet for mobilbetalinger ved at hæve det maksimale beløb for daglige overførsler til 10.000 kr. MobilePay har i øjeblikket et loft på 1.500 kr.

Swipp har omkring 450.000 brugere og kan benyttes i omkring 1.800 butikker.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 william rasmussen

Dankortet er lige så nemt så har svært ved at se hvor det smarte kommer ind i billedet. Det skulle da lige være at man kunne betale sine regninger hjemme i sofaen. Swipp kan bruges af alle, også dem der ikke har andet end et hævekort til banken. Mobilepay kan ikke bruges uden i forvejen at være indehaver af et kreditkort. Der er en del i min familie der ikke kan eller vil have et kreditkort.

 • 0
 • 2
#3 Palle Due Larsen

Swipp kan bruges af alle, også dem der ikke har andet end et hævekort til banken.

Swipp kan kun bruges af kunder i en bank, der er tilmeldt Swipp. Det tror jeg er en af grundene til, at MobilePay er mest udbredt.

MobilePay bliver uden tvivl en betalingstjeneste på sigt for folk, der ikke er kunder i Danske Bank

Indtil 1. januar 2016 er MobilePay gratis. Derefter vil det koste penge for brugere, der ikke er kunder i Danske Bank.

 • 2
 • 0
#4 Ken Poulsen

Jeg ved at Swipp kommer snart med en masse dejlige features, som gør det nemmere at betale. Har prøvet begge løsninger i noget tid og finder nu Swipp bedst, da jeg har pengene på min konto med det samme og ikke 2-5 dage efter. Og det lille max beløb på MobilePay gør jo bare at det ikke kan bruges til så meget. Altså udover en cola i svømmehallen... Men vil gerne se hvad der sker efter 1. Januar 2015 om folk gider betale for det.

 • 0
 • 2
#7 Deleted User

Er at i laget mellem db og kmd skal de nok få lagt et lag med nemid så man skal have det for at kunne betale i svømmehallen.

Mit gæt er så tilpas tudetosset at det nok skal blive sådan de gør.

 • 0
 • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere