Bestikkelsessag: Lydfil belaster Atea-direktør

På en inkriminerende lydoptagelse kan man høre Ateas sigtede direktør, Morten Felding, give udtryk for, at han i langt højere grad, end han hidtil har givet udtryk for i offentligheden, var klar over, at forretningsgangene i hans virksomhed var på kant med loven.

Den sigtede direktør for Atea, Morten Felding, frygtede allerede i oktober sidste år, at firmaets kontroversielle ‘rabatkonto’ - også kendt som ‘konto 2840’ - ville ende med at bringe Atea på forsiderne af aviserne.

Det afslører en nu offentliggjort lydfil, som Berlingske er kommet i besiddelse af.

Læs også: Bestikkelsessag tager hårdt på Ateas økonomi

Optagelsen er af en fortrolig samtale mellem direktøren og en nu tidligere ansat, som også er sigtet i sagen, og skal have fundet sted i oktober sidste år. Af samtalen fremgår det, at direktøren er fuldt ud klar over, at det, firmaet har gang i, ’ikke er i orden’.

»Den transaktion i alt det, der foregår her, kan følges fuldstændig, så hvis der er nogen, der splitter lortet ad, så har vi hundrede procent medvirket til noget, som ikke er i orden. Så kan vi stå direkte på forsiden af avisen. Det ... det er jo totalt ligesom at vaske penge hvide for Stein Bagger. Der er ikke nogen forskel,« siger Morten Felding på lydoptagelsen.

Læs også: Sigtet Atea-direktør sendte e-mail til Region Sjælland kort før anholdelser

Det strider mod tidligere udmeldinger fra topchefen, der til offentligheden har givet udtryk for, at konto 2840 var en ‘helt almindelig balancekonto’ med nogle få store rejseudlæg.

Lydoptagelsen overdrages nu til Bagmandspolitiet, som står i spidsen for efterforskningen i sagen, der indtil videre har 13 sigtede. Bagmandspolitiet meldte ifølge Berlingske ud så sent som i går, at flere sigtelser er undervejs.

Læs også: Sigtet 3A-it-chef står frem: Der var ikke tale om bestikkelse hos Atea

Samtidig tager fire direktører fra den anden implicerede it-virksomhed og skarpe konkurrent til Atea, 3A-it, i dag for første gang bladet fra munden i Børsen, hvor de benægter, at der skulle være foregået noget ulovligt hos virksomheden.

»Der er blevet rejst en række voldsomme og usande anklager imod os,« skriver de fire direktører Claus Hougesen, Peter Trans, Carsten Ritzau og Kim Holtum i en meddelelse til Børsen.

Læs også: Alle er nu løsladt i stor it-bestikkelsessag

På trods af den bedyrede uskyld er mindst tre personer hos 3A-it sigtet i sagen, hvor mange af de sigtede er beskyttet af navneforbud.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
René Nielsen

Uden at være belastet af anden viden om sagen, end det man kan læse i aviserne, så vil jeg tage de lydoptagelser med et gram salt.

Bevares – lydoptagelserne dokumenter at Morten Felding taler ”med to tunger”, men ham som optager samtalerne gør det jo med et formål.

Derfor er samtalen jo lidt afstumpet fordi ham som optager jo har det motiv at sværte Morten Felding mest muligt ind i sagen, og dermed underspille sin rolle på lydoptagerne. Ja måske er motivet ligefrem at få det til at fremstå som om at han handlede efter ordre fra sin øverste chef – da han bestak offentlige indkøbere.

For med de ord der falder, så var begge klarover at man gjorde noget ulovligt.

 • 1
 • 1
Søren Jensen

Er at de personer og firmaer, som er taget i bestikkelse, ikke i fremtiden kan få opgaver for det offentlige. Det vil virke afskrækkende og forhindre fremtidige bestikkelsessager, at det kan koste firmaets eksistens.

Så starter de da bare et nyt firma i andet navn og vupti så er de kørende igen. Normalt skal man vel ikke angive navnene på de medarbejdere der skal med på projekterne?

 • 0
 • 0
Nils Krohn

Allerede i 70 erne kunne enhver lydfil ved klippe/klister teknik fremstilles kunstigt til ethvert muligt indhold. Var bedrageriet lavet af af E-tjenesterne, var det umuligt at opdage. Her i den digitale tidsalder er det blevet endnu nemmere.

Det er altså ikke direktøren, men fremstilleren af lydfilen, der er belastet.

Det undre mig lidt at 8 ing. åbenbart ved så lidt om tilvirkning af falske lydfiler.

 • 0
 • 0
Bent Jensen

Nu er der jo ingen, heller ikke de involveret som har påstået den er falsk eller fremstillet til sagen.

Men den kan være taget ud af en sammenhæng ?

Da han første gang fik fuld besked om hvad der foregik, derfor er han målløs, og reagere på rygraden. Men han har sikkert ikke været medvirkende, men har efter at han har fundet ud af dette, ikke gået videre med dette til myndighederne. Der er nogen ting man helst ikke vil vide, som folkevogns chef i USA også har fundet ud af :-(

Men lydfilen er sikkert optaget af manden som informere ham om det ulovlige, og som måske selv er involveret. Så han har bare lidt til at beskytte sin røv med, hvis han bliver/blev anklaget. Som - "han har informeret sin chef"

Men som i tønder sagen, og mange gange i ministrere så hjælper det ikke altid at informere op. Med den undtagelse at man så selv måske er "ren", når ulovligheder får lov til at forsætte.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere