Beskidt it kan hjælpe storbyer til bedre miljø

Selvom it står for lige så stor en CO2-udledning som flytrafikken, så kan mere it hjælpe med at fjerne andre kilder til CO2.

SAN FRANCISCO: It-udstyr over hele kloden bruger så meget strøm, at det vurderes til at stå for omkring to procent af den samlede udledning af drivhusgassen CO2 til atmosfæren.

Derfor kan det lyde som et paradoks, at netværksgiganten Cisco vil have verdens storbyer til at bruge endnu mere it for at nedbringe CO2-udledningen.

»Højteknologi skaber en stor mængde CO2, men det kan samtidig spare os for ti gange så meget,« lød det således fra direktør John Chambers fra Cisco i hans tale til repræsentanter fra verdens største byer på konferencen for projektet Connected Urban Development eller CUD.

Netværket skal være platformen

CUD er et projekt sponsoreret af Bill Clinton Foundation, som skal finde frem til praktiske løsninger, hvor it kan afhjælpe nogle af de største udfordringer, som storbyerne står over for i det 21. århundrede.

»Det, Clinton sagde, var, at alle fortalte ham, at it kunne hjælpe, men der var hidtil ingen, som havde bevist, at det rent faktisk var tilfældet,« forklarer Nic Villa, global chef for CUD, til Version2.

Den centrale idé i CUD's projekter er en forlængelse af de budskaber, som John Chambers længe har forsøgt at sælge. Nemlig at netværket er platformen for fremtidens teknologi, og bredbånd er den nye ressource på lige fod med vand, strøm og varme.

Første pilotprojekter

CUD har fået midler til at løbe i fem år, hvor det er planen, at projekterne skal betale for dem selv. Den første fase har kørt over ét år i Amsterdam, San Francisco og Seoul og vil snart blive udvidet med nye projekter i yderligere en håndfuld byer.

»Planen er, at vi skal kunne få resultaterne til krystalisere sig, så vi får nogle skabeloner, som vi kan give videre til så mange byer som muligt,« siger Nic Villa.

De konkrete projekter fokuserer især på reduktion af storbyernes CO2-udledning fra transport. I Sydkorea arbejder CUD således med intelligent roadpricing, som skal bruges til at få bilisterne til at vælge alternative transportmuligheder.

Sparer selv 750 millioner kroner

Det gælder også andre projekter som eksempelvis i Amsterdam, hvor den næste fase indebærer oprettelsen af en række centre for fjernarbejde i satellitbyer omkring Amsterdam. Medarbejdere kan på den måde tage en kortere køretur til centeret, hvor de har adgang til flere kontorfaciliteter, end de vil have med en hjemmearbejdsplads.

»Det er fint nok at snakke om alternativer som biodiesel og hybridbiler, men hvis vi virkelig vil gøre fremskridt, så er vi nødt til at genopfinde hjulet på ny igen og igen. Lige nu gør vi ikke nær nok fremskridt i forhold til, hvad der er nødvendigt,« siger John Chambers.

Cisco har selv forsøgt at understrege mulighederne ved eksempelvis videokonferencer og hjemmearbejdspladser. Selskabet har således skåret mere end 750 millioner kroner af dets budget, som skal hentes hjem gennem øget produktivitet og reducerede rejseomkostninger.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017