Tør du stole på hackergruppen Anonymous' nye styresystem?

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Anonymous udgiver sin egen Linuxdistribution. Enkelte medlemmer af hackergruppen påstår imidlertid, at systemet er fyldt med trojanere.

Hackergruppen Anonymous har nu udgivet sit eget operativsystem. Der er tale om en Ubuntubaseret Linuxdistribution. Operativsystemet går under navnet Anonymous-OS og er spækket med sikkerhedssoftware. Intentionen er sandsynligvis at give gruppens medlemmer en samlet softwarepakke, som gør dem i stand at sløre deres identitet. Det skriver The Next Web.

Læs også: Nu går hackergruppen Anonymous efter Danmark

Man kan dog ikke vide med sikkerhed, om det nye operativsystem rent faktisk kommer fra den berygtede hackergruppe. En Twitterbruger, der er kendt som et Anonymousmedlem, har advaret om at operativsystemet er falsk og fyldt med trojanere. Så, hvis man ønsker et sikkert operativsystem, er Anonymous-OS nok ikke det sikre valg. Projektet ligger på Sourceforge og er frit tilgængeligt for alle, men man bør overveje sikkerhedsrisikoen grundigt, inden man prøver Anonymous-OS.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Emil Moe

Ja kønt er det ikke, men vil man gerne lugte langt væk af wannabe hacker, så signalerer A-OS ihvertfald klart og tydeligt det. Hvis det er validt, det OS, så må det da siges at "medlemmer" af Anonymous mangler IT færdigheder, for enhver med en interesse i IT og sikkerhed ved da, hvordan man selv kan beskytte sig. Svarer det ikke lidt til at en snedker henter materialer i IKEA.

  • 0
  • 0
#5 Kasper Pedersen

Hvis folk interessere sig for "hacking" eller security generalt, så ved folk også at de ikke skal røre ved den OS. Jeg vil da forslå dem at bruge BackTrack 5 i stedet, hvis de vil lege keyboard-cowboys.

  • 0
  • 0
#6 Deleted User

Systemet er et open source debian (ubuntu er også debian baseret, lær lige lidt facts Theis Holtz Hansen) baseret system. Siden alt kode er tilgængeligt kan man jo blot hente og gennemgå hvad der kører.

I alle sikkerhedssammenhænge kan man kun anbefale at benytte open source software, fuldt peer review er den bedste garanti, navne og "black-ops" kan forfalskes og lukkede systemer er fulde af bagdøre og huller.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere