Berygtet hacker udleveres til USA i sag om tyveri af 160 millioner kreditkortnumre

Den hovedmistænkte i én af de største hackersager bliver nu udleveret til retsforfølgelse i USA.

Den russiske statsborger Vladimir Drinkman bliver nu udleveret fra Holland til USA, hvor han siden juli 2013 har været eftersøgt for at være én af hovedmændene bag flere store hackerangreb, hvor der blandt andet er blevet stjålet i alt 160 millioner kreditkortnumre. Det skriver CBS News.

I alt rejste det amerikanske forbundspoliti FBI sidste år tiltale mod fem navngivne personer, som menes at have stået bag flere hackerangreb mod en række virksomheder.

Det gælder blandt andet flere firmaer, som håndterer kreditkorttransaktioner, men også detailhandelskæder som Carrefour og 7-Eleven samt finansvirksomheder som Nasdaq, OMX og Dow Jones, skriver sikkerhedsblogger Brian Krebs.

Selvom de hollandske myndigheder nu vil udlevere Vladimir Drinkman, så modsætter de russiske myndigheder sig udleveringen, skriver det russiske nyhedsbureau Tass.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Geo Jensen

Det er så her du viser din mangle på humanistiske kompetencer. Pga. din vrede til Putin, som du tydeligvis er hjernevasket med fra de vestlige medier, er du villig til at tilside sætte internationale spilleregler og lade det gå ud over en civil person som er uskyldig i forhold til din ignorant vrede på Putin. Det er helt sort i min optik at du kan tænke på denne måde. Har du bare en lille smule empati vil du kunne bytte rollerne ud til en US statsborger som skal udleveres til (dit syn på) Rusland.

Dem som for tiden slår flest mennesker ihjel, er top eliten i USA og Israel.

Dem som begår flest overgreb på fremmede kulture, er top eliten i USA og Israel.

Dem som i virkeligheder er de største terrorister, er … ja, gæt selv!

Kan du komme med ét dokumenteret eksempel som kan retfærdiggøre din vrede til Putin.

  • 7
  • 9
#7 Rasmus Iversen

Der kan være to årsager til at russerne brokker sig:

  1. Amerikanerne kan bruge Drinkman til noget, eller få noget ud af ham.
  2. Russerne kommer til at mangle ham til noget.

Som sådan er storpolitik, etiske overvejelser og betragtninger om "de sande terrorister" fuldstændig lige meget. Manden bliver udleveret via en udleveringsaftale indgået mellem to lande, fordi det ene land mener at have grundlag for at retsforfølge ham. Det er der som sådan intet mærkeligt i - ligesom det ikke er spor mærkeligt, at Rusland brokker sig per refleks.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere