Berlingske: Nyt nedbrud ligner firewall-problem igen

Den præcise årsag til det nedbrud, som ramte en stribe websteder hos Berlingske-koncernen, er endnu ikke klarlagt, men foreløbigt ligner det samme problem som tidligere.

En række af Berlingske-koncernens internetmedier, heriblandt b.dk og bt.dk, blev tirsdag ramt af et nedbrud, som var det seneste i en række af nedbrud hos Berlingske.

Læs også: Nyt nedbrud lammer Berlingske-sites på stribe - igen

Den præcise årsag til nedbruddet er endnu ikke klarlagt, men meget tyder på, at det igen er firewall-opsætningen, der giver problemer. Det oplyser Berlingske til Version2.

Læs også: Fejlen fundet: Firewall lammede Berlingske-netmedier i 5 timer

Berlingske var onsdag endnu i færd med at analysere logfilerne, men foreløbigt ligner mønstret det samme, som blev set sidst, siderne var ramt af nedbrud.

I mellemtiden har Berlingske skiftet en firewall og sat en ekstra op for at sprede belastningen.

Berlingske skiftede i 2012 leverandør fra CSC til indiske HCL, som i dag står for it-driften. Berlingske har tidligere udtalt til Version2, at HCL har overholdt de aftalte processer, og koncernen forventer, at driften vil gå meget bedre, når leverandøren er blevet mere fortrolig med Berlingskes systemer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Egon Jensen

"...koncernen forventer, at driften vil gå meget bedre, når leverandøren er blevet mere fortrolig med Berlingskes systemer."
Det kunne da godt tænkes. Men måske sætter de så også priser op på grund af den nyvundede ekspertise?

Og jeg troede, at Berlingske havde pengeproblemer, da deres site var nede. Men faktisk var grunden, at de er nødt til at spare penge (altså noget helt andet).

 • 0
 • 0
Allan Ebdrup Blogger

Er helt klart nogle komplekse størrelser. Der er utroligt hvor mange gange jeg har set it-problemer pga firewalls.

For slet ikke at tale om hvor mange udfordringer det nogle gange kan give, at få ændret konfiguration i firewalls og hvor lang tid det kan tage.

Ønske til v2: artikel med firewall specialist der kaster lidt lys på hvorfor firewalls er så svær en deciplin (for nogle)

 • 4
 • 0
Peter Vangsgaard

Måske det er fordi det er en "ekspert" der håndterer firewall reglerne, selvfølgelig kan en fejl give nedetid, men det burde ikke være nødvendigt med så megen nedetid for at løse fejlen eller beslutte sig for at sætte noget andet op midlertidigt feks. en linux server med 2 netkort + iptables til man har fundet fejlen i den "professionelle firewall"....jo det kunne være godt med nogle ekspert udtalelser, jeg har altid undret mig over det kan være så svært for nogle, men det må være noget specielt noget de bruger som firewall....så megen trafik kan berlinske da ikke have, det er jo ikke internationale sites ;-) der var også DNS fejl, måske det er nogle som er inde i en læringsprocess i driften hos deres leverandør, det lyder ikke som erfarne folk der laver sådan noget.

 • 0
 • 1
Jørgen Elgaard Larsen

så megen trafik kan berlinske da ikke have


Jeg vil driste mig til at gætte på, at de har lidt flere hits end et gennemsnitligt dansk site.

Kigger man på de headers, man får fra www.b.dk, er der bl.a.
Via: NS-CACHE-9.2: 2

Så man kunne tro, at de bruger Citrix Netscaler. Jeg ved så ikke, om det er cloud-dimsen eller app-firewallen, de bruger. Men ud fra deres forklaringer om firewalls, kunne det da godt være Netscaler App Firewall, de har haft problemer med.

Anyway, de har antageligvis et komplekst setup med reverse proxies, flere maskiner - muligvis på flere lokationer og/eller i skyen. Det kan nemt gå galt.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere