Berlingske dropper CSC: Sender it-drift til Indien

Mediekoncernen Mecom, som ejer Berlingske Media, forventer at spare et trecifret millionbeløb ved at flytte al it-drift til Holland og Indien.

To nye datacentre i Holland skal fremover stå for afviklingen af al it i mediekoncernen Mecom, som i Danmark ejer Berlingske Media. Det betyder, at Berlingske-koncernen opsiger sin kontrakt med CSC i Danmark fra april 2012. Det skriver Berlingske.

It-driften bliver samlet hos den indiske it-leverandør HCL, og i første omgang bliver al it fra Danmark, Norge, Holland og senere Polen samlet hos HCL i Holland og Indien. Selve datacentrene bliver anlagt i Holland, mens det bliver HCL's it-folk i Chennai i Indien, som skal stå for styringen.

»Aftalen er ikke skrevet under endnu, og CSC er ikke sagt op, men de hollandske selskaber skifter omkring årsskiftet, Berlingske i april og de norske medier i juli 2012. Lønnen er den væsentligste begrundelse, men samtidig kan hele koncernen konsolidere et stort antal datacentre til to,« siger it-direktør Torben Lundberg fra Berlingske Media.

Mecom-koncernen forventer angiveligt at kunne spare et trecifret millionbeløb om året ved at samle it-driften hos HCL.

På længere sigt vil Mecom også se på at samle alle redaktioner og annonceafdelinger på de samme applikationer. Berlingske Media begyndte i januar 2010 at flytte medarbejderne over på Google Apps som afløser for Microsoft Office.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Johan Holst Nielsen

At give Prosa skylden for CSC mister Berlingske kontrakten, er jo på grænsen til plat. Det drejer sig om Mecom har lavet en ny strategi, som betyder at en masse forskellige aftaler med hostingleverandører, rundt omkring i underselskaberne bliver opsagt - og driften i hele koncernen derefter samles.

Jeg støtter ikke som sådan Prosa i konflikten med CSC. Men lad nu være med at være plat og give Prosa skylden for alting - når dette ingen sammenhæng har...

 • 12
 • 3
#3 Casper Bang

Jeg ved godt det er urelateret, men det er da alligevel en meget matchende nyhed til dén debat der foregår i øjeblikket. Hvis vi vil holde på vores arbejde gælder det om at være dygtigere uden at det koster det dobbelte, ellers får vi godt nok problemer om nogle år mht. at finde arbejde til os alle. Plat? Måske... men også stof til eftertanke.

 • 2
 • 3
#4 Anders Christensen

Han giver heller ikke Prosa den direkte skyld...

Havde de IKKE haft CSC som leverandør, kunne han stadigvæk have skrevet hans besked, og jeg vil give ham fuldstændigt ret.

Prosa kæmper for at besvare nogle lønninger og goder som er meget dyre for en stor gruppe mennesker = Dyr IT drift. Bevares der er da nok enkelte Prosa medlemmer som er den løn værd, men næppe alle. Så lad dem få individuel løn, så de kan få belønnet de gode medarbejdere, og ryddet lidt op i medløberne :)

 • 6
 • 2
#5 Mads Vanggaard

Er der nogen som kan liste gode større drift-firmaer i DK? Jeg har personlig erfaring med CSC og de er ikke gode. Jeg har hørt det samme om IBM og NNIT. Så snart et firmaer outsourcer driften så kommer alle klagerne over at simple ting tager lang tid, at driften ikke kan levere mod-/medspil i udviklingsforløb, ... Hvis det altsammen passer så er det vist ligegyldigt om det er en billig inder eller en dyr dansker som laver supporten. Jeg vil gætte på at CSC ledelsen sidder og siger damn - vi nåede ikke at vinde kampen med Prosa før dette skete.

 • 2
 • 0
#6 Frank Østrup-Rasmussen

Kan den Danske model stadig bruges nu og i fremtiden? Det er et spørgsmål der skal tages op, hvis man ønsker at bevare og tiltrække arbejdspladser.

Nogle mener at det der sker hos CSC bare er en begyndelse, og at flere firmaer vil bruge en sænkning af lønomkostninger som et alternativ til at flytte arbejdet ud af landet. Hvor mange er villige til det, og er der en bedre løsning hos konkurrenten? Det er et spørgsmål man skal stille næste gang der forhandles overenskomst, da det muligvis kan betyde at virksomheden og opgaverne flytter ud af landet.

Hvis lønninger falder og inflationen stiger, så skal vi til at overveje hvordan vores levestandard skal opretholdes, og om vi bør sænke den (til samme niveau som vores naboer)?

 • 0
 • 0
#8 Casper Bang

Man kunne være fristet til at definere "Den danske model" som DF politik. De ønsker også at vi burer os inde, med vores egne regler/normer og iøvrigt ikke intereserer os synderligt for verdenen udenfor eller de langsigtede konsekvenser.

Vi kunne jo også spørge Grækenland hvor godt det har været for landet, at holde fast i gamle favorable politikker der slet ikke matcher omverdenen?!

 • 2
 • 1
#9 Mikael Kjær

"Den Danske Model" som jeg har fået det forklaret er at det er relativt nemt og fleksibelt både at ansætte og fyre medarbejdere, da vi har et omfattende socialt system. Dette sociale system, inflation, skattetryk og menneskelig psykologi har naturligt medført at lønninger og dermed udgifterne til medarbejdere er steget.

Problem for samfundet når man outsourcer er at jobs der mistes ud af landet skal erstattes med nye ellers kannibalisere virksomhederne indirekte (og oftest uden bedre viden) samfundet da disse folk kommer til at udgøre en belastning i stedet for en gevinst for samfundet. Dette kan i værste instans dræbe middel klassen som begreb (og samtidig på den lange kant nedbringe den lokale evne til at købe virksomheders varer). Dette udgør et fundamentalt problem i et globaliseret samfund hvor vækst (helst eksplosiv vækst) er den vigtigste målestok for økonomisk succes og hvor laveste pris på alt fra den mindste skrue til en vidensmedarbejder er det vigtigste. Set med danske øjne har vi ikke endnu fundet en klar løsning på det her.

Hvis man vil erstatte den Danske Model stiller man sig selv spørgsmålet hvem der skal skæres hos af de svageste medborgere og om man vil behold middel klassen som den defineres i dag. Det siger jeg ikke på grund af min politiske farve men bare hvis man ser på det fra et historisk synspunkt så er det ikke de stærke der lider først (og her slår rigdom kundskab i forhold til hvem der vil klare sig bedst) men derimod de svage.

I Danmark er det gået ud over de ufaglærte, men turen har været omkring de bedre uddannede flere gange (og de ressource stærke af dem som kan forlader så landet i jagten på grønnere græsgange) og kommer det igen.

Der er ikke mange andre løsninger for IT folket end at arbejde så hårdt man kan, prøve at være med ved de firmaer der tjener penge på egen IT udvikling og som ikke har for lang distance fra direktionen til dem som udfører arbejdet.

 • 3
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere