Berlingske: Det var vores skyld, ikke Googles

Først var det Googles skyld, men nu skifter Berlingske forklaring og tager ansvaret for, at private oplysninger lå frit tilgængelige på bladhusets webside.

At en logfil med private data om kunderne lå frit tilgængeligt på en Berlingske-server, skyldes en beklagelig fejl. Sådan lyder det nu fra Berlingske Medias bladsalgsdirektør, efter at Version2 i går mandag kunne fortælle om de ubeskyttede data, der omfattede blandt andet navne og email-adresser på flere hundrede modtagere af Berlingske Nyhedsmagasins nyhedsmail.

Det er nye toner, efter at bladhuset i går forklarede, at problemet var opstået, fordi Google havde lavet en fejl. Berlingske Media havde nemlig forment søgemaskinen adgang til den del af serveren, hvor logfilen lå, ved hjælp af en robots.txt-fil, lød forklaringen. Denne udlægning blev dog hurtigt skudt ned af en søgemaskineekspert.

Nu skal der derfor strammes op, så en lignende fejl ikke kan opstå igen, meddeler Berlingske Media, efter at have påtaget sig ansvaret.

»Berlingske Media beklager naturligvis dybt over for de brugere, hvis mailadresser er blevet gjort offentligt tilgængelige. Som professionel medievirksomhed er det naturligvis helt afgørende for os, at vores mange brugere kan have tillid til, at de oplysninger, som de betror os, bliver beskyttet mod misbrug. Derfor vil vi nu også sikre, at alle interne procedurer omkring opbevaring af data bliver gennemgået og strammet op, så lignende tilfælde undgås fremover,« skriver bladsalgsdirektør Morten Suhr Hansen til Version2.

Ifølge beskeden fra Berlingske Media har Google også hjulpet bladhuset med at få oplysninger væk fra søgemaskinens cache.

»Sagen udspringer af, at en logfil har været forkert placeret på en af Berlingskes servere. Da Berlingske Media bliver gjort bekendt med denne fejlplacerede fil - på baggrund af en indeksering af Google - bliver filen straks fjernet fra Berlingskes server, og Google bliver kontaktet med henblik på at fjerne logfil-søgningerne fra deres cache. Google har siden arbejdet på højtryk for at få renset cachen, og dermed altså hjulpet Berlingske Media,« skriver bladsalgsdirektøren.

Google har også fået en undskyldning fra Berlingske Media, efter at søgegiganten ved en fejl blev givet skylden for datalækken.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere