Berlin etablerer nu gratis offentligt 1 Gbps wifi

Først New York, nu Berlin. På den igangværende Cebitmesse har Vodafone annonceret at man går i luften med 1 Gbps-wifi fra tre hotspots i Berlin.

Berlin får nu lige som New York også et gratis offentligt gigabit-baseret wifi. Det blev annonceret på den igangværende Cebitmesse i Hannover.

Som Version2 tidligere har omtalt er der ved at blive rullet wifi-standere ud i New York, som forsyner beboere og besøgende med gratis wifi i en rækkevidde op til 50 meter fra standeren, som også anvendes til reklame.

LinkNYC har som ambition at etablere mindst 4.450 wifi-standere i 2020. Indtil videre er ifølge dette kort omkring 30 aktive standere, mens yderligere ca. 30 er under etablering.

Standerne er koblet op på en Gbps-fiberforbindelse og leverer wifi via 802.11ac-standarden. Desuden er der adgang til en USB-oplader, gratis taleopkald, og standeren indeholder også en tablet til surf og kig på bykort.

Berlin har siden 2012 tilbudt gratis wifi, men nu tager tjenesten altså et spring op med en download hastighed på 1 Gbps og upload 600 Mbps på tre udvalgte steder i byen, nemlig ved Kurfürstendamm, ved det tyske parlament og tæt på Brandenburger Tor.

Cisco har leveret netværksudstyret til to af basestationerne mens AVM har leveret til den tredje.

Ifølge visitberlin.de har byen allerede 100 offentlige wifi access points, som tilbyder en halvtimes gratis direkte wifi-adgang uden forudregistreting. Her er der dog endnu ikke tale om en Gbps-opkobling.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017