Beredskabs-app gjort tavs af udfaset platform til push-meddelelser
Beredskabsstyrelsens app Mobilvarsling skal advare brugere om ekstremt vejr eller ulykker. I flere tilfælde er push-notifikationerne ikke nået frem til brugerne, oplyser Beredeskabstyrelsen.
»Vi kan konstatere, at der er tilfælde, hvor folk ikke får meddelelsen. Det er ærgerligt,« indleder Thomas Dybro Lundorf, kommunikationschef i Beredskabsstyrelsen.
»App'en har jo en reel funktion. Formålet er at give brugeren en sirene i lommen. Så det, at app'en giver push-notifikationer med lyd, er en del af kernefunktionen,« forklarer han.
Styrelsen har fået henvendelser fra flere brugere, som ikke har fået notifikationer, og flere af styrelsens egne ansatte har oplevet det samme.
Facebook lukker push-tjeneste
Skylden ligger efter alt at dømme hos det tredjepartselskab, som leverer pushtjenesten, forklarer Andreas Rasmussen, der er managing partner i appvirksomheden Nodes, der står bag Mobilvarsling.
»Stort set alle apps bliver bygget oven på en pushservice, som leveres af en tredjepart. Da vi vandt ordren i 2015, var den største udbyder af pushtjenester Parse,« forklarer han.
Facebook, som ejer Parse, valgte i januar til mange app-udvikleres ærgelse og overaskelse af lukke tjenesten ned. App-folkene fik et år til at migrere væk fra platformen.
Fremskynde skift af platform
Noget tyder dog på, at udviklere godt kan begynde at se sig om efter en alternativ platform allerede nu. Parse-platformen er nemlig jævntligt ramt af fejl.
»Det gør selvfølgelig også, at vi har fremskyndet en process om at skifte pushudbyder,« siger Andreas Rasmussen, der eller gerne ville have brugt fristen på et år til at finde ud af, hvilken udbyder, der ville formå at sætte sig på markedet.
»I mellemtiden gør vi, hvad vi kan for at lave fejlsikrede systemer.«
Nodes kan ikke aflæse, hvor mange bruger misser potentielle push-medelelser fra Mobilvarsling. Beskeden går kun en vej, og app’en kan ikke bekræfte om en push-besked er nået frem til brugeren - eller om notifikationer eventuelt er slået fra på enheden.
Langt de fleste push-beskeder kommer stadig frem. Derfor skal der heller ikke tages forhastede beslutninger, understreger Andreas Rasmussen.
»Selvom Parse har nogle svagheder, det er vigtigt, man ikke hopper ud i noget, der ikke fungerer.«
