Belkin løser høretelefonproblemet i iPhone 7 og 7 plus

Hvis du ønsker at lytte til eksempelvis musik og oplade din telefon samtidig, så er det Belkin, der har løsningen og ikke Apple selv. Enten køber du en splitter fra Belkin, eller også må du investere i trådløst gear til din nye iPhone.

Hvis iPhone 7 og 7 plus er ligesom deres forgængere, så er risikoen for, at de skal genoplades, jævnligt stor. Hvis man eksempelvis er på farten, sidder i et fly, tog eller bus, har det været muligt med forgængerne at sætte en powerbank til, samtidig med at du lytter til musik eller ser en film. Det skriver arstechnica.

Med den nye lightning hardware er dette som udgangspunkt ikke muligt, hvis du bruger kablede høretelefoner.

Scenariet vil udspille sig, ligegyldigt om du bruger gamle 3,5 mm høretelefoner via smartphonens adapter eller opgraderer til de nye lightning-port-høretelefoner. Oplad eller lyt – ikke begge dele.

Et virvar af adaptere

Man kunne som forbruger måske forvente, at en iPhone 7-adapter ville kunne løse det problem – og det er faktisk tilfældet, men det er ikke Apple selv, der kommer til at levere den løsning. I stedet er det Belkin, der i mange år har leveret tilbehør til iPhones, der står for løsningen. Donglen kommer til at koste i omegnen af 250 kr. og vil komme i butikkerne fra 10. oktober.

Enheden er ganske simpel og er egentlig bare en lightning-port-splitter. Donglen har to indgange, hvor der oprindeligt kun var en. Belkin understreger, at opdelingen vil fungere således, at kun én port vil fungere som oplader og én som lightning-lydenhed, så hvis man har andre enheder med lightning-funktionalitet, skal man ikke forvente, at det automatisk vil virke.

De brugere, der stadig vil benytte sig af 3,5 mm høretelefoner, skal dog være opmærksomme på, at de stadig vil være nødsaget til at tilslutte endnu en dongle. Den følger dog med, når du køber din nye iPhone 7 eller 7 plus.

Hvis ikke du er typen, der vil have en dongle hængende for både at kunne høre musik og oplade samtidig, så er der trådløse løsninger. Foruden et lang række bluetooth-enheder kan man som forbruger eksempelvis betale for at få de nye trådløse Apple AirPods til den nette sum af ca. 1.050 kr.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Brian Hansen

Købte et sæt Sony MDR-1 RBT for et par år siden, og kan slet ikke forestille mig at bøvle med kabler længere. Og så er Bluetooth efterhånden så standardiseret at det virker pålideligt alle steder.

 • 2
 • 0
#3 Henrik Madsen

Det vil være helt i Apple's ånd at frigive en opdatering om et halvt år, der gør alle iPhones som har haft sådan en belkin boks tilsluttet ubrugeligt og blot smide en fejlkode på skærmen efterfølgende

 • 4
 • 1
#4 Mikkel JG

Helt enig! Her er det dog et sæt "Jaybird X2" som der blev inversteret i for et års tid siden. I mit tilfælle var der en kort tilvendingsperiode hvor jeg skulle vende mig til at mit headset skulle lades op, men at slippe for kablerne er fantastisk :)

 • 0
 • 0
#7 Bent Jensen

Har prøvet mange trådløse headset, hvor af nogen har været OK, men synes ikke at Bluetooth baseret headset har været god nok til lyd. Har blandet andet prøvet et Jabra sæt. Hvor lyden er langt bedre hvis man bruger det kablet.

Er det mig som er gammeldages, og er kvaliteten selv om lyden bliver komprimeret god. Eller er det stadig som forskellen mellem CD/LP og Mp3, hvor jeg især synes man kan høre forskel når vi taler sangstemmer. Er teknologien blevet god nok, og er jeg bare gammeldages ?

 • 0
 • 0
#9 Brian Hansen

MP3 i 320kbit kan jeg i hvert fald ikke høre forskel på om jeg bruger det medfølgende kabel eller bluetooth, jeg har dog lagt mærke til at der er en forsinkelse på ~100ms ift. at bruge kablet, men det lægger jeg kun mærke til hvis jeg spiller skydespil eller andet på PC'en, hvor man forventer de siger bang i det splitsekund man ser det på skærmen :)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere