Belgiske myndigheder har udført cyberangreb mod IS-medier

De belgiske myndigheder har i samarbejde med Europol udført et it-angreb mod internetmedier med tilknytning til terrororganisationen Islamisk Stat.

Anklagemyndigheden i Belgien har i samarbejde med EU's fælles politienhed, Europol, indgået en cyberoffensiv mod internetmedier med relation til terrororganisationen Islamisk Stat (IS).

Det skriver flere medier, herunder nyhedsbureaeuet Reuters.

Cyberangrebets formål har været at lukke ned for en stor del af medierne og hjemmesiderne, som IS benytter sig af.

Taget offline

Angrebet var blandt andet rettet mod serverne for nyhedsbureauet Amaq, som ifølge det belgiske medie VRT News har en central rolle som medie- og kommunikationskanal for terrorgruppen.

»Det ser ud til at have virket. En del konti og hjemmesider er blevet taget offline. De vil uden tvivl prøve at komme tilbage i drift i løbet af de kommende dage, men det vil kræve en masse tid og penge,« siger Eric Van Der Sypt, der er talsperson for anklagemyndigheden, til VRT News.

Den belgiske anklagemyndighed har tidligere forsøgt sig med samme manøvre i 2018. Men dengang lykkedes det at få Amaqs hjemmesider op at køre igen kort efter angrebet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jan Heisterberg

Ja, her er formålet ædelt vil mange nok mene.

Men ved eftertanke: burde der ikke ligge en dommerkendelse til grund ?

Som udgangspunkt, på godt og mindre godt, så vedkender demokratiske lande sig til dommernes retskaffenhed og uafhængighed. Det er et dogme, som sættes under pres (e.g. Polen senest), men dog fundamentalt for vores retsopfattelse.

Retssystemerne er forskellige i de forskellige lande, hvor politi og anklagemyndighed agere forskelligt (sammenlign Danmark og Sverige bare). Men i sidste ende har alle lande dommere - som kan være udpeget forskelligt - men som rent dogmatisk ER uafhængige.

Selv det mest ædle formål kræver en dommerkendelse - ellers skrider hele det demokratiske fundament.

  • 4
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere