Bekymret for overvågning? Google krypterer webmail bedst
Afsløringerne af efterretningstjenesternes massive internetovervågning har igen sat fokus på kryptering. Når amerikanske NSA og britiske GCHQ har stukket snabelen direkte ned i de store internetkabler og suget al data ud, er eneste beskyttelse mod aflytning nemlig kryptering.
Og selvom mange internettjenester i dag tilbyder, at man er koblet på deres servere gennem en sikker HTTPS-forbindelse, er det ikke i sig selv godt nok. Bag kulisserne bliver ens e-mails nemlig ofte stadig sendt rundt ukrypteret. Det skriver Cnet.com.
Faktisk er det kun Googles Gmail-tjeneste, som tilbyder kryptering hele vejen rundt i systemet. Når Google flytter e-mails rundt mellem servere på forskellige lokationer, sker det nemlig med fuld SMTP-TLS-kryptering. Google tilbyder også denne form for kryptering, som også bliver brugt til at beskytte kommunikation i for eksempel NSA og det Hvide Hus, mellem brugerne og Googles servere.
Hos Hotmail/Outlook.com, Yahoo, Facebook og andre webmail-udbydere er der kun almindelig HTTPS-kryptering mellem brugeren og datacenteret, og ingen kryptering når serverne kommunikerer med hinanden.
Som bruger kan man i øvrigt ikke se, hvad der sker med ens e-mails, så snart de er afleveret til en server hos de store webmail-firmaer. Det kan også være en af grundene til, at de fleste firmaer ikke har gjort sig umage med kryptering bag kulisserne, vurderer Cnet.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.