Bekræftet: Samsung lancerer nyt smartphone-styresystem i 2013

Samsung udforsker med mobilstyresystemet Tizen et muligt alternativ til Android-platformen. Første telefon kommer på markedet i år.

Den koreanske elektronikgigant Samsung har bekræftet, at virksomheden er på vej med de første telefoner baseret på mobilstyreystemet Tizen. Det skriver The Next Web

»Vi har planer om at frigive nye, konkurrencedygtige Tizen-enheder i indeværende år og vil fortsætte med at udvide produktlinjen afhængig af markedsforholdene,« lyder det i en e-mail fra Samsung til Businessweek.

Tizen er et Linux-baseret styresystem, der bygger på ruinerne af styresystemet Meego, der igen byggede oven på Intels Moblin og Nokias Maemo. Tizen har i lighed med Mozillas mobilstyresystem Firefox OS valgt at bygge app-tankegangen op om HTML5-standarden. Ud over Samsung nyder Tizen opbakning fra blandt andre Intel.

Læs også: Meego-afløseren Tizen klar til at tage kampen op med Android

Ifølge The Next Web kan satsningen på Tizen ses som et forsøg på at gøre sig mere uafhængig af Googles Android-platform, der er styresystemet på Samsungs topsællert Galaxy S III , ligesom Samsungs løfte om at producere Windows Phone 8-baserede enheder kan tolkes derhen også.

Nyheden kommer umiddelbart efter, at sløret var blevet løftet for endnu et open source mobilstyresystem baseret på Linux: Canonical annoncerede således onsdag Ubuntu til smartphones.

Læs også: Nu kommer Ubuntu til din smartphone

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Christopher von Würden

Samsung udtalte ved CES sidste år at Tizen tænkes som erstatning for deres egenudviklede styresystem BADA, hvilket betyder at det umiddelbart ikke vil have indflydelse på Samsungs Android line-up som benyttes i deres high-end telefoner eftersom BADA kun bruges i low-end modeller. The Next Web har derfor ikke ret i deres vurdering. Samsungs strategi synes at være at satse bredt, derfor laver de også modeller med Windows Phone selvom salgstallene ikke er videre imponerende lige i øjeblikket. Hvis Samsung kunne sælge telefoner med iOS ville de sikkert også gøre det.

http://www.forbes.com/sites/elizabethwoyke/2012/01/13/samsung-merging-it...

  • 3
  • 0
#5 Jørgen Henningsen

ruinerne af styresystemet Meego

Det synes jeg er at fordreje situationen. Nokia N9 med Meego er efter hvad jeg har fået at vide en meget velfungerende telefon... Mon ikke man nærmere kunne tale om ruinerne af Nokia efter de valgte Meego fra til fordel for wp.

  • 3
  • 1
#6 Bjørn Damborg Froberg

Jeg elsker i hvert fald min N9'er.. omend jeg har tabt den liiidt for mange gange hvilket har resulteret i at den mildest talt ikke er pæn længere..

Overvejer faktisk at finde en brugt bare for at kunne blive ved med at nyde MeeGo. Hvis man ikke er den store app-forbruger, så ser jeg ingen mangler ved MeeGo.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere