Bekræftet: Samsung lancerer nyt smartphone-styresystem i 2013

4. januar 2013 kl. 13:5010
Samsung udforsker med mobilstyresystemet Tizen et muligt alternativ til Android-platformen. Første telefon kommer på markedet i år.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den koreanske elektronikgigant Samsung har bekræftet, at virksomheden er på vej med de første telefoner baseret på mobilstyreystemet Tizen. Det skriver The Next Web

»Vi har planer om at frigive nye, konkurrencedygtige Tizen-enheder i indeværende år og vil fortsætte med at udvide produktlinjen afhængig af markedsforholdene,« lyder det i en e-mail fra Samsung til Businessweek.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tizen er et Linux-baseret styresystem, der bygger på ruinerne af styresystemet Meego, der igen byggede oven på Intels Moblin og Nokias Maemo. Tizen har i lighed med Mozillas mobilstyresystem Firefox OS valgt at bygge app-tankegangen op om HTML5-standarden. Ud over Samsung nyder Tizen opbakning fra blandt andre Intel.

Ifølge The Next Web kan satsningen på Tizen ses som et forsøg på at gøre sig mere uafhængig af Googles Android-platform, der er styresystemet på Samsungs topsællert Galaxy S III , ligesom Samsungs løfte om at producere Windows Phone 8-baserede enheder kan tolkes derhen også.

Nyheden kommer umiddelbart efter, at sløret var blevet løftet for endnu et open source mobilstyresystem baseret på Linux: Canonical annoncerede således onsdag Ubuntu til smartphones.

10 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
4. januar 2013 kl. 19:35

ruinerne af styresystemet Meego

Det synes jeg er at fordreje situationen. Nokia N9 med Meego er efter hvad jeg har fået at vide en meget velfungerende telefon... Mon ikke man nærmere kunne tale om ruinerne af Nokia efter de valgte Meego fra til fordel for wp.

8
6. januar 2013 kl. 12:10

Per, det har direktøren jo sat en stopper for ved udelukkende at fokusere på Microsoft. :)

10
6. januar 2013 kl. 15:17

Det er jo ikke helt korrekt.. der er samsungs variant og Sailfish oven i der er på vej - MeeGo var klart et vigtigt skridt - og min oplevelse med MeeGo, dødt OS eller ej, er langt bedre end på min arbejds-android og iOS telefoner.

6
5. januar 2013 kl. 23:12

Jeg elsker i hvert fald min N9'er.. omend jeg har tabt den liiidt for mange gange hvilket har resulteret i at den mildest talt ikke er pæn længere..

Overvejer faktisk at finde en brugt bare for at kunne blive ved med at nyde MeeGo. Hvis man ikke er den store app-forbruger, så ser jeg ingen mangler ved MeeGo.

4
4. januar 2013 kl. 17:06

Samsung udtalte ved CES sidste år at Tizen tænkes som erstatning for deres egenudviklede styresystem BADA, hvilket betyder at det umiddelbart ikke vil have indflydelse på Samsungs Android line-up som benyttes i deres high-end telefoner eftersom BADA kun bruges i low-end modeller. The Next Web har derfor ikke ret i deres vurdering. Samsungs strategi synes at være at satse bredt, derfor laver de også modeller med Windows Phone selvom salgstallene ikke er videre imponerende lige i øjeblikket. Hvis Samsung kunne sælge telefoner med iOS ville de sikkert også gøre det.

https://www.forbes.com/sites/elizabethwoyke/2012/01/13/samsung-merging-its-bada-os-with-intel-backed-tizen-project/

1
4. januar 2013 kl. 15:22

Hvorfor endnu et styresystem til mobiltelefoner?

3
4. januar 2013 kl. 16:49

Hvorfor endnu et styresystem til mobiltelefoner?

Konkurrence er da sundt Malte. Det vil give os bedre styresystemer hurtigere.

2
4. januar 2013 kl. 15:31

Hvorfor endnu et styresystem til mobiltelefoner?

Hvorfor ikke?

Udover de nævnte er også finske Jolla på vej med deres SailfishOS, der ligesom Tizen -- og måske endda i endnu højere grad -- bygger oven på Nokias gamle Meego/Harmattan.

Det er i sandhed en spændende tid vi går i møde på denne front :)