Beijing vil installere låse med ansigtsgenkendelse i alle almene boliger

28. december 2018 kl. 11:115
Beijing vil installere låse med ansigtsgenkendelse i alle almene boliger
Illustration: Bigstock.
Myndighederne i Beijing er begyndt at indbygge smartlåse med ansigtsgenkendelse i byens almene boliger for at holde øje med, hvem der kommer ind i boligen. Tiltaget skal blandt andet bekæmpe snyd med fremleje.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Bor du i en almen bolig i Beijing, så skal du til at låse hoveddøren op med dit ansigt i stedet for din nøgle.

Myndighederne i Beijing er nemlig i fuld gang med at installere smartlåse med ansigtsgenkendelse i alle almene boliger i byen. Det skriver South China Morning Post.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tiltaget skal være med til at bekæmpe snyd med boligerne - for eksempel ulovlig fremleje. Systemet med ansigtsgenkendelse skal angiveligt gælde for alle 120.000 almene lejeboliger i byen inden juli 2019.

Systemets database genkender lejeren af boligen og eventuelt lejerens familiemedlemmer og smartlåsen kan således låse op for dem. Dukker en fremmed i stedet op, kan smartlåsen afvise at lukke op.

Systemet vil også holde øje med, hvornår lejeren kommer og går. På den måde kan systemet advare ejendomsadministrationen, hvis for eksempel en ældre borger ikke har været ude eller hjemme i lang tid.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
29. december 2018 kl. 17:15

besluttet sig for at utopia ikke er målet, men dystopia er det i stedet.

Hvis der er noget som har vist sig entydigt de sidste par årtier så er det at, hverken offentlige eller private virksomheder kan administere den magt teknologierne giver i dag.

Der skal med andre ord en borgerdrevet revolution igang, som kan få implementeret de regler og systemer, som der skal til for at lænke de mange djævle, som sidder rundt omkring magtsystemerne. - Det kan ikke ske internt i staten eller de store firmaer da deres interesser er modsat rettet befolkningens.

4
29. december 2018 kl. 05:06

Minder mig om filmen "Annon", hvor man til sidst i filmen ser den kvindelige hacker sige til betjenten som jagtede hende.

Jeg har intet at skjule Jeg ønsker bare ikke at "dele mit liv" med "dig".

( hun hjalp andre med at slette hændelser i deres liv som de ikke ønskede at dele med nogen. Det var alt fra utroskab til mord. De kom på sporet af kvinden fordi en betjent gik forbi hende på gaden og via sin kontaktlinse kunne han ikke se data om kvinden i "real time" hvorved han bemærkede hun ikke var som alle andre. Hun havde ingen elektronisk data som kunne identificere hende.

Når man læser ovenstående hvor en nationalstat misbruger sin magt og føler borgerne 24/7/365dage x 100år hvor alt gemmes, registeres og kan bruges for/imod en som menneske fra vugge-grav, så vil jeg som borger i største mulige omfang bare henvise til ovenstående citat.

ahmmmm det er jo ikke helt Danske tilstande endnu, men vi er godt på vej. Reelt set kan alt hvad vi siger og gøre bruges for og imod os og systemet gemmer "aldrig" din data, og hvad næsten værre er, når noget er registeret så kan du ikke få det ændret, men kun få tilføjet en tilstødende note. Og når noget engang står i et system, jammen så kan de jo til evig tid bruges imod dig hos kommunen, når du søger job osv.

Hvad vi har brug for er en digital revolution, hvor man sætter privatlivets fred frem for virksomhedernes profit, og statens liderlige registereings helvede.

Ellers undergraver man jo tilliden i samfundet hvor folk holder ting tilbage.

Jeg har intet at skjule Jeg ønsker bare ikke at "dele mit liv" med "dig".

Har vi reelt set et valg ? ( hvordan vil DU få læge behandling i DK uden at noget bliver registeret i din elektroniske læge journal og bag om din ryk solgt til forskning og statestik og sågar hevet frem den dag du sidder på kommunen.. ) Er du virkeligt "fri" og har du virkeligt et privatliv anno 2018 når det kommer til stykket. Jeg vil vove at påstå NEJ.... frivilig "tvang" Ja selv din e-måler kan jo overvåges, og i fremtiden vil internet of things også sladre om dig, foruden ikke engang at kunne gå fra a-b uden at blive ansigt genkendt og få registeret din færden.

Måske bør vi ikke være så forargede over kina, men derimod starte med at se indad og stoppe hvad man er ved at opbygge her i DK, for vi er sku ikke meget bedre selv.

2
28. december 2018 kl. 15:37

Udover det helt åbenlyse potentiale for misbrug, herunder social kontrol og selv-censur (læg i øvrigt mærke til, hvordan man tilsyneladende pludselig bekymrer sig om de ældre), så er der et andet aspekt: mønstergenkendelse.

For det første, så finder vi nu ud af, om der er tilstrækkelig varians i ansigter. Vi har alle oplevet det, at forveksle folk, og computere tænker helt åbenlyst anderledes end os, så det er ikke til at forudsige, hvornår det vil ske for dem. Og så kan fremmede blive lukket ind på deres glatte ansigt.

Tag den en tak højere, og så har vi "fjentlige mønstre" (tak til 2018s sidste udgave af P1 Digital: "Kan man stole på en computer?"). Med lidt insiderviden, så kan de skøre apperater snydes på ikke synlig måde.

Bekvemt, ja, men ikke sikkert og ganske skræmmende. Er der en voksen tilstede? Der er nogen, som leger med tændstikker!

1
28. december 2018 kl. 12:42

Vi lover ikke at bruge disse data til noget som helst andet. Ikke mens i kigger i hvert fald.

Måske skulle Kina udgive en howto guide for denne her slags så regeringen i Danmark ikke skal opfinde alt fra bunden om 6 måneder når en inspirationstur til Kina har givet danske politikere våde drømme.