Bedre sent end aldrig? Windows Phone 7 taler først dansk til efteråret

Danskerne må fortsat finde sig i en brugerflade på et andet sprog, hvis de vil eje en Windows Phone 7-telefon. Den danske version kommer først til efteråret.

Den danske brugerflade til Windows Phone 7 kommer først til efteråret, når Microsoft udsender en større opdatering af mobilstyresystemet.

Dermed må danskerne fortsat finde sig i at benytte et andet sprog, hvis de vil eje en telefon med Windows Phone 7.

Microsoft udsender allerede i begyndelsen af marts en opdatering til Windows Phone 7, men det bliver uden en dansk sprogpakke. Microsoft oplyser i en dansk pressemeddelelse, at den danske version kommer til efteråret.

Det betegner Microsoft i Danmark dog som en stor sejr, fordi det i første omgang var planen, at opdateringen til efteråret blot skulle indeholde danske tegn og en dansk ordbog.

»Det er først de sidste par dage, at det er lykkedes at få allokeret ressourcerne. Planen var, at vi fik Æ, Ø og Å til efteråret og T9-ordbog, men i forbindelse med aftalen med Nokia har vi fået flere ressourcer, så nu får vi et fuldt lokaliseret styresystem,« siger Henrik Kølle Petersen, divisionschef for Windows Mobile hos Microsoft Danmark, til Version2.

Den danske opdatering kommer i forbindelse med den opdatering til Windows Phone 7, som har fået kodenavnet Mango.

Den vil ifølge Microsoft komme til at indeholde 500 forbedringer.

Heriblandt har Microsoft afsløret, at Windows Phone vil få en version af Internet Explorer 9, som Microsoft frigiver til pc'er i løbet af foråret.

Mango vil også indeholde en direkte integration til Microsofts private cloud-storage Skydrive, som vil kunne bruges til at dele eksempelvis Office-dokumenter og vise eller redigere dem på telefonen.

Til marts kommer den mindre opdatering Nodo, som først og fremmest vil gøre det muligt at kopiere og indsætte, copy-paste, på telefonen.

Samtidig lover Microsoft også en række forbedringer af ydelsen, som eksempelvis skulle gøre markedspladsen for applikationer hurtigere og få de installerede applikationer til at blive indlæst hurtigere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Svend Eriksen

Ærgerligt at den store opdatering først kommer til efteråret, men det bliver forhåbentlig værd at vente på.

Ang NoDo som kommer her til marts, så tror jeg de fleste vil komme til at erkende, hvor lidt man rent faktisk bruger copy/paste på sin telefon. Jeg kunne i hvert fald godt komme på et par andre ting som jeg hellere ville have end copy/paste. Den store nyhed ved NoDo er efter min opfattelse ikke copy/paste, men i stedet den hastighedsforbedring som man kommer til at opleve og som er dokumenteret bl.a. på Youtube, hvor apps loader meget hurtigere end før.

Ang. sproget så taler telefonerne faktisk dansk. Ja, det taler selvfølgelig ikke, men der er ÆØÅ på, hvis man holder en tast nede, og kalenderen bruger dansk til ugedage og måneder.

 • 0
 • 0
#3 Anonym

Jeg tror at de dage hvor Microsoft kan sende et produkt på gaden og så pr. automatik forvente at virksomhederne tager det til sig er forbi.

Virksomhederne har fundet ud af at man sagtens kan lade sine brugere bruge Android, iPhone osv. til at skabe forbindelse med virksomhedens mail og netværk. Microsoft har selv tvunget virksomhederne til at finde andre muligheder end en Windows telefon.

Med udtalelser som:

Det er først de sidste par dage, at det er lykkedes at få allokeret ressourcerne

Så kan man undre sig over hvorfor de overhovedet satser på et lille sprogområde som det danske. Det kan føre til det næste spørgsmål - kan danske virksomheder tillade sig at tro på at Microsoft ikke sylter det danske marked over tid. Det virker ikke som om at Microsoft går 100% ind i platformen - de har i bedste fald sendt et beta (alpha?) produkt på markedet.

Jeg er selv primær iPhone bruger, men jeg vil dog alligevel anbefale virksomhederne i DK til at se mere på Android som en langsigtet platform, som ja er fragmenteret pt. men som trods alt er til at tilpasse i større organisationer. Risikoen for at sidde med en død platform er mindre med Android - Windows 7 phone kan meget vel ende som Windows Mobile 6.5 som ene og alene solgte herhjemme fordi Danske virksomheder har en tendens til at træffe "strategiske beslutninger" om at satse på Microsoft.

 • 0
 • 0
#6 Michael Lykke

Jeg må sige at jo mere man ser og høre om WP7 jo mere skeptisk bliver jeg for om det overhovedet formår at overleve mere end 1-2 år. Ikke alene mangler man mulighed for at køre processor i baggrunden men copy/paste mangler og der er snak om man bliver nød til at sætte sin profil til et andet land end Danmark for at få adgang til Marketplace plus at der er lange udsigter til bare dansk understøttelse af tastatur. Det er virkelig ikke noget der giver den mindste indikation af at man virkelig vil noget med den nye platform - Tværtimod så har man i bedste fald lavet et OS der giver de samme muligheder som den første version af iOS inden det kom til Danmark - Det er ikke godt nok at man lancere noget så mangelfuldt 4 år senere end konkurrenterne.

 • 0
 • 0
#8 Svend Eriksen

@Michael Der er en begrænset multitasking, på samme måde som iPhonen plejede at have: Man kan køre flere processor, hvis det er de indbyggede processer, såsom musik. Man kan altså godt høre musik samtidig med at man surfer, eller kører en eller anden 3. parts app. Men det er ikke ægte multitasking.

Jeg tror Microsoft har valgt at lancere WP7 så hurtigt som muligt, og det på bekostning af at der manglede nogen understøttelse af mindre markeder, som Danmark jo er. Det tror jeg er en erkendelse af, at man var nødt til at komme på banen så hurtigt som muligt. Jeg har stadig Æ, Ø og Å, danske måneds- og ugenavne, men der mangler dansk ordbog, hvilket er et problem for nogen, men ikke for alle. Jeg har også fuld adgang til Zune og markedpsladsen - det eneste det krævede var at jeg i min Liveprofil satte min bopæl til England, hvilket er hurtigt gjort.

På papiret virker det måske som om WP7 er handicappet, og jeg medgiver gerne at der er mangler ved systemet. Men prøv selv at bruge WP7, og jeg tror du vil opdage at systemet har nogle styrker som hverken iOS eller Android har. Hele brugergrænsefladen er, synes jeg, helt vild god.

 • 0
 • 0
#9 Michael Lykke

Personligt er jeg ikke vild med deres UI, men jeg har tidligere udtalt at MS absolut skal have point for at tænke i nye baner. Men jeg har stadigvæk en smule svært ved at acceptere at man har sprunget over så mange steder - Det er jo ikke fordi det kræver flere måneders udvikling at købe en dansk ordbog og smide i eller for den sags skyld sørge for folk ikke skal ændre land under deres Liveprofil.

Hvis de virkelig ville blæse konkurrenterne ud af vandet så skulle de have understøttet mange flere af de her mindre ting fra starten istedet for at lade folk vente i lang tid før de dukker op - Det skal jo ses i lyset af at konkurrenterne for længst har de ting på plads.

 • 0
 • 0
#10 Michael Lykke

Du burde prøve at kigge lidt på de features WP7 har, som konkurrenterne ikke har.

Så som?

Jeg siger jo ikke det kun er pga. en manglende ordbog men at der generelt mangler en del mindre ting rundt omkring som konkurrenterne allerede har og det er altså et problem.

 • 0
 • 0
#13 Torsten Holtse

Jeg kan heller ikke komme uden om, at jeg da ser svært meget frem til den opdatering, men at den først kommer til efteråret er jo hul i hovedet!

...og så mangler nyheden da at multitasking til 3.part også kommer i Mango-updaten. Det er da også ret vigtigt :-)

 • 0
 • 0
#14 Michael Lykke

Et flot UI (i mine øjne), Xbox-integration, Sharepoint, Office, Zune Pass (fri streaming og 10 gratis sange pr. måned for 8,99$ så vidt jeg husker) - og nu har de netop fremvist hardware-accellereret IE9 til MWC og en tech-demo af en WP7-telefon, der kan styre nogle enheder i et Kinect-spil.

Så det de tilbyder som konkurrenterne ikke gør er integration til deres egne produkter? Det var vel næsten at forvente, på samme måde som det er forventet af iOS integrere med iTunes, MobileME og lign. Apple relaterede services :)

 • 0
 • 0
#18 Lasse Reinholt

Der er en begrænset multitasking, på samme måde som iPhonen plejede at have: Man kan køre flere processor, hvis det er de indbyggede processer, såsom musik. Man kan altså godt høre musik samtidig med at man surfer, eller kører en eller anden 3. parts app. Men det er ikke ægte multitasking.

Så check http://www.youtube.com/watch?v=Lud63UVEfWM

Jeg kan godt lide deres nye task switching menu, som Android ikke har. Tror, Windows 7 Phone kommer til at sparke Androids butt! :)

 • 0
 • 0
#20 Svend Eriksen

Jeg tror også der går et par år, men grunden til at Android er næsten overalt er jo at det er det eneste reelle OS som producenterne har til deres pads og telefoner. I dag er der stort set kun Android og iOS, og iOS er jo udelukket for andre end Apple.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere