Bedre mulighed for privatliv i Chrome: DuckDuckGo kan nu vælges som standard-søgeværktøj

Illustration: Duckduckgo
Den privalivsorienterede søgemaskine DuckDuckGo oplever stadigt stigende popularitet. Den kan nu vælges som standard-søgeværktøj i Googles Chrome-browser.

Nu er det blevet nemmere at skærme privatlivet med søgninger i Googles Chrome-browser. I en ny opdatering har virksomheden tilføjet muligheden for at vælge den privatlivsorienterede søgemaskine DuckDuckGo som standardværktøj til søgninger.

Det skriver TechCrunch.

DuckDuckGo er de seneste år blevet stadigt mere populær, og sidste år rundede søgemaskinen 30 millioner daglige søgninger.

Virksomheden bryster sig af at værne om brugernes privatliv og anonymitet, og derfor indsamler søgemaskinen heller ikke infomation om brugernes ip-adresse, lokation, operativsystem eller søgehistorik.

Den nye mulighed for at vælge DuckDuckGo som standard-søgemaskine i Chrome kommer som en del af den nye Chromium 73-opdatering og er i første omgang blevet tilgængelig i omkring 60 lande, heriblandt Danmark.

Læs også: Konkurrerende søgemaskine: Google tryner os på flere måder

Google har ikke meldt nyheden offentligt ud og har heller ikke ønsket at kommentere sagen overfor TechCrunch. I stedet er den nye tilføjelse blevet opdaget via Github.

»Vi er glade for, at Google har anerkendt vigtigheden af at tilbyde brugerne en privat søgetjeneste,« siger stifteren af DuckDuckGo, Gabe Weinberg til TechCrunch.

Læs også: Fået nok af Googles registreringstyranni? Her er fire alternative etiske søgemaskiner

DuckDuckGo har tidligere rettet anklager mod Google, fordi søgegiganten havde købt domænet Duck.com, hvilket derfor ledte brugere til Googles egen søgemaskine. Sidenhen har Google overleveret domænet til DuckDuckGo.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Pernille Tranberg

Duckduckgo er en fin privatlivsfokuseret søgemaskine, og der er masser af andre - også europæiske - såsom startpage, qwant, searx, metager mv Problemet er sgu, at alt alt for mange bruger Chrome som browser og de færreste (ikke herinde) forstår forskellen på en browser og en søgemaskine, så brug fx cliqz eller brave OG så duckeduckgo eller en af de andre ovennævnte, for google betaler både cliqz, firefox og måske apple og andre browsere for at være standardsøgemaskine der (bing er maskinen baf duckduckgo)

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize