BEC: Vi skal kunne nørde i de fedeste og stærkeste værktøjer

18. december 2017 kl. 11:272
BEC: Vi skal kunne nørde i de fedeste og stærkeste værktøjer
Illustration: BEC.
BEC går utraditionelle veje for at få besat deres stillinger. Nogle udviklere er slet ikke uddannede programmører.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den regionale udfordring i rekruttering af de rette it-kompetencer, mærker de også i de danske pengeinstitutters store, fælles it-leverandører, BEC. Selskabet har både afdelinger i både Herning og Roskilde, og ifølge udviklingsdirektør Jan Peter Larsen er det betydeligt nemmere at få de rette profiler til Roskilde.

»Vi lykkes faktisk ganske godt med at tiltrække de kompetencer, som vi skal bruge. Det kræver mere kaffe og mere knofedt end tidligere. Men vi er godt hjulpet af, at mange kandidater hører i deres netværk, at vi har en god arbejdsplads med spændende opgaver. Og så bruger vi i øvrigt også en del eksterne konsulenter som buffer. Så det er endnu ikke sådan, at vi må lægge opgaver på hylden, fordi vi ikke kan finde arbejdskraft,« fortæller han.

Der er dog udfordringer alligevel og det er især arkitekt- og udviklerprofiler, som BEC har svært ved at få fat i, men for udviklingsdirektøren handler det også om, at de nye medarbejdere skal passe ind med BEC’s 800 øvrige ansatte.

»Vi bruger rigtig meget krudt på at finde mennesker, som vil trives og engagere sig i BEC. Mange har også en kandidatuddannelse, men ikke nødvendigvis inden for it. For mig kan den perfekte udvikler sagtens være hardcore datalog – men det vigtigste er engagement og flair for matematiske-logiske sammenhænge,« uddyber han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det betyder også, at BEC ansætter mange udviklere, der slet ingen kodeuddannelse har overhovedet, men som dog brænder for teknologi og de mange nye muligheder.

»Jeg er selv oprindelig bankuddannet og senere cand.merc. og HD – og nu er jeg altså udviklingsdirektør i et it-hus. Vores teknologidirektør, Peter Ravn, er civilingeniør og ph.d. i computersimulering af mekaniske systemer. Vi ansætter også astrofysikere, matematikere, fysikere, bygningsingeniører, bibliotekarer og så videre,« fortæller Jan Peter Larsen.

Hardcore kodere

BEC er ejet af 22 danske pengeinstitutter som Nykredit, Spar Nord og Arbejdernes Landsbank. Selskabet udvikler en række af deres systemer selv, mens andre købes ind og integreres med BEC’s øvrige portefølje af it-systemer.

Derfor er der ifølge udviklingsdirektøren også brug for både hardcore kodere og især eksperter i integration af it-systemer

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi vil helt klart få brug for flere folk, der kan konfigurere cloudløsninger og andre tredjepartsløsninger op imod andre løsninger, men også gode tekniske kompetencer og allerhelst, at kandidaterne er i stand til at udvikle i flere programmeringssprog samt er nysgerrig på at lære nyt. Det sidste er vigtigt, fordi vi løbende afprøver ny teknologi, der har potentiale, for at platforme og værktøjer i BEC altid er tidssvarende og effektive,« påpeger han.

BEC har desuden suppleret de tekniske anstrengelser med et decideret kompetencecenter for it-udvikling, der både skal styrke udvikleren og udviklerrollen.

»Vi elsker kode og programmering – og så skal vi også kunne nørde ned i eksempelvis, hvad der er de fedeste og stærkeste værktøjer til hvilke udviklingsopgaver.«

Står op til møderne

For ikke at falde i en flaskehals med hensyn til at få de rette it-kompetencer om bord er BEC gået all-in på at være agile. Det er ikke kun i forbindelse med it-udviklingen, men generelt i hele udviklingsorganisationen. BEC anvender en amerikansk model, der hedder ”Scaled Agile Framework” (SAFe).

»Det er en stor fordel, hvis man kommer fra et agilt miljø, for så forstår kandidaten allerede, hvad det vil sige løbende at levere værdi til kunden gennem iterativ udvikling. Selv på direktionsmøderne står vi op og flytter Post-its på et kanban-board,« fortæller Jan Peter Larsen med et smil.

Desuden har BEC et graduateprogram, hvor 25 nyuddannede kandidater lige er begyndt.

»Det er virkelig fedt, at vi kan tiltrække så mange unge – og i øvrigt at langt, langt de fleste fra vores tidligere hold er blevet i huset og fortsætter med at kaste sig ud i nye opgaver og roller. Men vi lægger også mange kræfter i at få dem godt ind i virksomheden og give dem nogle spændende opgaver, udviklingsmuligheder og karrieremuligheder,« påpeger Jan Peter Larsen.

Denne artikel er produceret til avisen Ingeniøren.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
21. december 2017 kl. 05:43

Et konkret eksempel på teknologi, vi nørder i, er Angular5-platformen, som vi bruger til at udvikle en ny, responsiv netbank. Et andet eksempel er APEX-udvikling og Lightning-programmering på Salesforce-platformen, som vi arbejder med at lægge oven på og integrere til vores traditionelle banksystemer.

Man kan også læse om andre af vores teknologier i vores mange spændende stillingsopslag her: www.bec.dk/ledige-stillinger

Med venlig hilsen Jan Peter Larsen

1
19. december 2017 kl. 10:54

Hvad er det så for nogle konkrete teknologier og tiltag der nørdes i? Dette interview siger mest bare "det sjove? Ja, naturligvis bruger vi det sjove!" Det eneste konkrete der nævnes er at direktionen flytter post-its på et kanban-board, men det er selvfølgelig også sjovt for nogle.