BEC lancerer 32 iPhone-apps til 53 danske banker

Bankernes EDB Central ? BEC - sender 32 iPhone-applikationer på gaden til 53 danske banker.

BEC ? Bankernes EDB Central ? lægger i de kommende uger 32 nye iPhone-applikationer på hylderne i Apples App Store.

Dermed får flere end 50 banker og pengeinstitutter herhjemme deres egen applikation, som alle er opbygget omkring iPhone-applikationen MobilBank fra BEC.

Det gælder blandt andet kunderne i Arbejdernes Landsbank, Handelsbanken og Totalbanken, som fremover vil kunne tjekke saldoen og overføre penge fra deres iPhone.

Applikationerne adskiller sig fra hinanden gennem det grafiske design, som passer til den enkelte bank.

»Bankernes kunder efterspørger i den grad mobilitet ? og det får de i kraft af os ? senest med Mobilbank til iPhone. Samarbejdet med bankerne har kørt optimalt. Alle har glædet sig over at komme på nu i marts og april,« udtaler Bjarne Møller, seniorprojektleder i BEC.

BEC's kunder tæller både små andelskasser og store banker med flere tusinde ansatte, og derfor har bankerne fået mulighed for at vælge mellem en stor og lille lanceringspakke.

Dermed har de selv kunnet bestemme, i hvilket omfang de har villet involvere sig i lanceringen af applikationen.

De 14 første applikationer allerede er blevet downloadet over 15.000 gange. I første omgang er App'en udelukkende tilgængelig på Apples iPhones, men en Android-version er også på trapperne.

BEC ejes af 53 pengeinstitutter og har cirka 600 ansatte.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (25)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Svend Eriksen

iPhone er jo langt fra det mest udbredte OS. Hvorfor vælger man så at lave bankapplikationer til den i stedet for Android eller Symbian??? Man bør vel som bank kigge på at kunne servicere flest mulige kunder, eller hvad er prioriteringen lige?

 • 0
 • 0
#4 Deleted User

iPhone er dyrest, så bankerne servicere kunderne med flest penge, naturligvis :-)

Derudover er der en højere brand værdi i at lave en iPhone app, frem for en Android app. Android er stadigvæk nørdernes OS, og det påvirker altså beslutningen på bestyrelsesmøderne, om man vil det eller ej.

 • 0
 • 0
#5 Morten Winther

iPhone er jo langt fra det mest udbredte OS. Hvorfor vælger man så at lave bankapplikationer til den i stedet for Android eller Symbian???

Symbian? Så hellere stå i kø i banken den første bankdag i måneden!

iOS brugere er det mest aktive mobilbrugere på nettet. Husk også at tælle iPod Touches og iPads med.

 • 0
 • 0
#6 Peter Jespersen

iPhone er jo langt fra det mest udbredte OS. Hvorfor vælger man så at lave bankapplikationer til den i stedet for Android eller Symbian??? Man bør vel som bank kigge på at kunne servicere flest mulige kunder, eller hvad er prioriteringen lige?

Symbian er dead man walking - indtil Nokia har fået udviklet deres første WP? enheder (hvor mange år det så end kommer til at tage) - så falder øksen.

Derudover har Danske Bank jo allerede stemplet Nokia brugere som dumme (Det er man åbenbart hvis man ikke bare hovedløst downloader alt der ikke er boltet fast).

 • 0
 • 0
#7 Johnnie Hougaard Nielsen

Selv om der er solgt masser af Nokia "smartphones", viser de Danske statistikker at disse bruges meget lidt til Internet. Ifølge Statcounter har iPhone/iPad en andel på 63%, Android nøjes med 30%, mens Symbian ligger under 4% (og med et nyligt "dødskys".

Kort sagt er det markedsmæssigt fornuftigt at starte med iPhone, derefter Android, og foreløbig glemme resten.

 • 0
 • 0
#8 Deleted User

Udelukkende fordi der er flest point/hype omkring iPhone Apps, så det er det de fleste firmaer foretrækker.

Og Nokia har skudt sig selv i foden (med et tomahawk missil) hvad angår Symbian, så det alternativ er som før nævnt Dead man walking.

 • 0
 • 0
#12 Niels Kjelstrup

Nu vil jeg godt slå et lille slag for Symbian samt hæve Symbian videnniveauet her på Version2. Der er til dags dato solgt mere end 200 millioner Symbian smartphones. Der findes +600.000 aktive Symbian smartphones i Danmark. Vi planlægger kontinuerlige opdateringer af nuværende Symbian platform som vi i øvrigt altid har gjort. Symbian' UI kommer på niveau med både Android og iPhone. Der findes ikke en smartphone platform på markedet der understøtter flere features end Symbian platformen. Symbian er blandt de sikreste Smartphone platforme i dag, FULDT på højde med Blackberry. Symbian er en af de mest batterieffektive Smartphone platforme på markedet. Vi planlægger at sælge yderligere 150 millioner Symbian Smartphones (der er til d.d solgt 100 millioner iPhones). Symbian lever i bedste velgående og vi kommer til at se masser af nye modeller i årene fremover. Med Qt har det aldrig været lettere at kode Apps til Symbian platformen, i mange tilfælde lettere end konkurrerende platforme. Vi har lokal udvikler support modsat vores konkurrenter. Vi har betaling af Apps via telefonregningen modsat vores konkurrenter (slutkunderne foretrække i øvrigt denne model).

Vi har det sidste år arbejdet hårdt på at gøre Symbian platformen mindre fragmenteret. I dag er vi vidner til en Android platform som er fragmenteret som aldrig før, det giver en del udfordringer for App udviklerne skulle jeg hilse og sige. Var jeg i bank i Danmark ville jeg kraftigt overveje at gå ud på Symbian platformen, alene pga. sikkerheden og den brede skare af Danske forbrugere som i dag har smartphones med Symbian og som man afskære sig fra ved ikke at have sin Bank app ude på Symbian.

NFC er lige om hjørnet og vi har fra NFC' fødsel været med til at specificere NFC standarden og sidder med ved bordet i NFC forum. Nokia C7 er født med NFC og vi åbner for brugen af NFC med næste software opdatering. Senere på året kommer vi med flere NFC smartphones. Samtidigt planlægger vi at tage alle de gode ting med over på Windows Phone platformen i en periode over nogle år, hvor vi går fra den ene platform til den anden.

Vi er i dag de eneste som tilbyder fri navigation og pre-installation af kort til mere end 74 lande på Symbian platformen som virker i offline mode. Det kan hverken Apple eller Google tilbyde med deres kort/"navigations"løsninger.

Med opfordring til en saglig debat om de forskellige smartphone platforme.

De bedste hilsner

Niels Kjelstrup Produktchef, Nokia

 • 0
 • 0
#13 Morten Winther

Niels,

Det er meget godt alt det du skriver. Jeg har en Nokia E52 liggende i en skuffe. Umuligt at finde rundt i menuerne, langsom UI, men ja sikkert en masse features. God batteritid - ja men man gider jo heller ikke bruge den til andet end at ringe.

Offline maps er en fin ting. Det er dog hurtigt klaret med en gratis app på iPhone.

Hvordan forklarer du at den store mængde Symbian smartphones ikke rigtig kan ses i statistikken for mobilsurf?

Men held og lykke i konkurrencen - som forbruger er det jo kun dejligt at have noget at vælge imellem. Der er dog lidt vej hvis i skal med i overvejelserne ved næste mobilkøb.

 • 0
 • 0
#14 Niels Kjelstrup

Helt enig, der er godt med et valg for forbrugerne, dig og mig. Præferencer er forskellige og alle kan vist nævne uhensigtsmæssigheder ved de forskellige platforme. Jeg kan ikke ringe op fra min iPhone 4 i min lejlighed midt på Østerbro i København, tager jeg simkortet ud og sætter i en Nokia N8 er der ikke problemer. På min HTC Wildfire kan jeg hente Angrybirds på marketplace men det er stort set umuligt at spille fordi den simpelthen ikke har kræfter til at trække spillet. Sådan kan vi vist alle nævne ting fra vores hverdag på de forskellige platforme. Jeg siger ikke Symbian er perfekt.

Hvilken app bruger du på din iPhone til at hente kort så de efterfølgende kan bruges offline? Vil gerne teste appen og har aldrig fundet en sådan til gratis brug :-)

De bedste hilsner

Niels Kjelstrup Nokia

 • 0
 • 0
#15 Johnnie Hougaard Nielsen

Med mindre du har en overbevisende (bort)forklaring for hvorfor Symbian mobil surf markedsandelen er en faktor 16 mindre end iOs og en faktor 8 mindre end Android, tror jeg du må vænne dig til at konstatere at Symbian telefoner for langt de fleste brugere ikke fungerer som smartphones, men kun som featurephones.

Hvis det skulle lykkedes at sælge yderligere 150 mio Symbian telefoner før det dødskyssede system falder om, vil jeg vove den påstand at disse vil være at regne for featurephones, for de stadig mange brugere der ikke tager springet til en egentlig smartphone.

Og som featurephones betragtet, har de bedste Symbian telefoner da ganske rigtigt pæne hardware specifikationer, men det hjælper ikke når brugerne (undtagen de mest vedholdende) giver op i forhold til at bruge det som andet end en featurephone.

 • 0
 • 0
#16 Peter Jespersen

Med mindre du har en overbevisende (bort)forklaring for hvorfor Symbian mobil surf markedsandelen er en faktor 16 mindre end iOs og en faktor 8 mindre end Android, tror jeg du må vænne dig til at konstatere at Symbian telefoner for langt de fleste brugere ikke fungerer som smartphones, men kun som featurephones.

Dvs at en enhed kun fungerer som smartphone hvis man hovedløst downloader alt hvad man kan komme i nærheden af ?

(Hvilket ifølge Danske Bank jo er intelligent brug)

Eller kunne det være at det skyldes at det generelt er mere modne forbrugere, der absolut ikke skal igennem 10-20 nye applikationer hver dag eller hente halvanden gigabyte hver uge. Symbian har jo tidligere primært været rettet imod erhvervsbrug og E7-00 er jo et ganske fint eksemplar i denne kategori.

 • 0
 • 0
#17 Johnnie Hougaard Nielsen

Dvs at en enhed kun fungerer som smartphone hvis man hovedløst downloader alt hvad man kan komme i nærheden af ?

Hvem har dog forledt dig til at at tro at det var det jeg mente?

Min pointe går såmænd bare på ganske almindelig surf, helt uden at gå app-amok. For mig er det definerende for "smartphone" blevet at enheden er en lommecomputer, der forresten også kan ringe. Og en hel central del af at have en computer nu om dage er surf på ganske almindelige hjemmesider.

Og her viser statistikkerne at de rigtig mange Symbian enheder er blevet til en mindre niche - ud fra hvordan de bruges i virkeligheden, ikke ud fra hvad den særligt optrænede bruger (fanboy eller ej) kan bringe dem til at gøre.

Hvis de feature-mæssigt udmærkede Nokia/Symbian mobiler skal til at kunne tages seriøst på smartphone-markedet, er der brug for en solid dokumentation der kan begrunde at se dem som andet end featurephones - i den praktiske virkeligheds brugermasse.

(Jeg har pt en Nokia telefon - den næste bliver med stor sikkerhed noget nutidigt, altså netop ikke Symbian).

 • 0
 • 0
#18 Mikkel Nielsen

Hej Niels,

jeg synes det er rigtigt fedt at du slår et slag for Symbian her på forummet. Du har mange tekniske argumenter for Symbian, og dette er selvfølgelig også et forum for teknikere, men jeg kunne godt tænke mig at høre lidt mere om, hvordan I vil skaffe mere "momentum" for Symbian-platformen? Jeg synes, I har mistet meget momentum, når den ene Nokia-chef siger at I har begået store fejl ved tidligere Symbian-telefoner, og den anden Nokia-chef annoncerer et samarbejde i en anden retning end Symbian? Jeg tror, sådan nogle ting skræmmer både udviklere og mange slutbrugere væk fra platformen. Hvordan får I wow-faktoren tilbage?

Vh Mikkel

 • 0
 • 0
#19 Peter Jespersen

så en enhed / et system kan kun tages alvorligt hvis den genererer en hævledes masse trafik ?

hvert system henvender sig til et specifikt segment, hvor brugerne har forskellelige brugsmønstre. Symbian har traditionelt henvendt sig til erhvervssegmentet, der førhen dominerede smartphoneområdet. Den position er idag overtaget af unge i privatsegmentet - der naturligvis har et noget andet brugsmønster.

 • 0
 • 0
#21 Martin Kofoed

Hvad angår Symbian, så kan systemet jo være nok så godt, når skaden allerede ER sket: Elop har kaldt det "en brændende platform", og har endvidere krammet med hr. Ballmer. Det har ganske givet drevet en kile ind mellem udviklernes stolthed og topledelsens strategier. Og hele markedet reagerer naturligvis: hvorfor skrive apps til en platform omspændt af flammer? Det er jo ikke gratis at udvikle en app, så hvad skal man gøre mht. Nokia? Hedder det Windows Phone 7 eller Symbian? Ved Nokia det overhovedet selv?

Jeg krydsede fingre for, at Nokia ville komme op på hesten og give den gas på markedet for smartphones. Med Windows Phone og de mildest talt splittede udmeldinger om Symbians fremtid tror jeg desværre, der går lang tid, før vi ser Nokia som en markant spiller igen. Men de fleste håber da nok på det, om end jeg helst havde set et helt Nokia i stedet for "noget hardware med Windows på".

 • 0
 • 0
#23 Jesper Lund Stocholm Blogger

Hej Morten,

Prøv Offmaps 2:

http://itunes.apple.com/us/app/offmaps-2/id403232367?mt=8

Bruger kort fra OpenStreetMap.

De tre første kommentarer er "Largely useless", "dissapointed" "crap app".

Det stemmer meget godt overens med de kommentarer OpenStreetMap-enablede apps har fået herinde tidligere.

Uanset at jeg pt. ikke kunne drømme om at købe en Nokia-telefon (med Symbian), så synes jeg faktisk, at netop indbygget, gratis offline turn-by-turn navigation i telefonen er en mega-selling-point for den ifht iPhone og Android-telefoner.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere