BEC må tilpasse it-systemer til nye regler før de rigtig kender dem: »det er helt skørt«

Lovgivning på bankområdet er ofte så omfattende, at man kun kender detaljerne og betydningen for Danmark få måneder, før den træder i kraft.

De mange krav fra myndighederne herhjemme og i udlandet slider på både pengekassen og medarbejderne i IT-virksomheden BEC, der leverer IT-systemer til omkring 50 danske pengeinstitutter, skriver business.dk.

Hvor der sidste år blev brugt 160 millioner kroner på opgaver, hvor IT skal tilpasses nye og skrappere regler om investeringsrådgivning, persondata, kapitalberegninger og overvågning af hvidvask, regner BEC i år med at skulle bruge over 200 millioner kroner på opgaven.

»Der har virkelig været tryk på lovgivningsmøllen i de seneste år. Vi har mindst syv større, danske og internationale lovkomplekser, som vi skal indarbejde i vores systemer i 2016-2018 for, at vores kunder overhovedet må have lov til at drive bank. I mit sind er der ingen tvivl om, at dette kommer for hurtigt og alt for omfattende, for det suger jo udviklingskræfter væk fra vores mere innovative udvikling af nye, digitale muligheder til danske bankkunder,« siger Kurt Nørrisgaard, som siden 2004 har været administrerende direktør for BEC, hvis hovedsæde 1. april blev udviddet til større lokaler i Roskilde.

Han tilføjer, at lovgivningen ofte er så omfattende, at man kun kender detaljerne og betydningen for Danmark få måneder, før den træder i kraft.

»Vi er simpelt hen nødt til at gå i gang med at udvikle systemerne til at håndtere de nye regler, før vi kender de endelige regler - ellers kan vi ikke nå det. Det er jo en helt skør anvendelse af ressourcer og medfører en oplagt risiko for at spilde udviklingskroner på at gå i den forkerte retning. Men vi gør alt, hvad vi overhovedet kan,« fastslår han.

BECs IT-systemer bruges af pengeinstitutter, som tilsammen betjener 24 procent af de danske erhvervskunder og 20 procent af de danske privatkunder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
Bente Hansen

Nu har penge og finanssektoren, nok selv være ude om, nødvendigheden af at lovgive så detaljeret. Samt løbende lukke nye huller, og stille større krav.

Når de ikke selv kan finde ud af at stoppe hvidvask, går konkurs, eller bare løber for regningen og overlader det til samfundet. efter de i mange år har skovlet penge ind på uetiske, ikke holdbare forretninger i længden. Lavet ulovlige aftaler i porten om renten, ,,,,,

Ja listen er langt, og jeg synes faktisk at samfundet ikke har lavet regler og især straf nok. Der burde i de her sager være tale om fængselsstraf til bestyrelser og ledelser, samt medarbejder som har overtrådt loven. Samt personlig konfiguration, af formuer og bøder til samme.

Så det er ikke helt skør og tosset. De kan være glade for at det ikke er et flertal i befolkningen som udstikker grænserne og regler for bankvæsenet.

Anders Frandsen

Bente, det er ikke fordi jeg er uenig med dig i at der skal være kontrol med bankerne. Dog kan jeg ikke se hvorfor det er urimeligt at de gerne vil have at vide hvilke krav det er de skal leve op til, også gerne inden det tidspunkt de skal leve op til det.

Kan du eventuelt sætte nogen ord på hvorfor det synes dette ønske er urimeligt?

Gert Madsen

hvilke krav det er de skal leve op til, også gerne inden det tidspunkt de skal leve op til det.


Tjah, for ca. et år siden valgte min bank (eller deres IT-leverandør) at opgradere/ændre netbanken. Det blev fint varslet, at det skulle ske, og hvornår.
Da dagen oprandt, at man skulle sætte en regning til betaling, blev jeg mødt med krav om at gennemlæse, og godkende 70+ siders Juristkaudervelsk.
Ellers kunne jeg ikke få adgang til Netbanken, og her var der ingen advarsler om dette på forhånd.

Så hvor rimeligt ønsket om varsel end måtte være, så rasler glashuset voldsomt.

Bente Hansen

Kan du eventuelt sætte nogen ord på hvorfor det synes dette ønske er urimeligt?


Som min overskrift også antydet, vi lever i en meget omskifteligt verden. Krav og love, kan skifte alt efter valg i diverse lande. Og det er min pointe, det ved finansvæsenet Hvis de ikke er klar på hurtigt at ændre og tilrette deres system. Så er de heller ikke dygtigt nok at at have ansvar for andre mennesker penge.

Det er jo ikke være ind kommunen, A Kasser og andre, som også lever under lovgivning som kan ændre sig meget hurtigt. Og hvor regler rules tilbage inden de er indført.

De klager også, da det koster penge, og tid. Men de må også bare rette ind.
Sådan er det også på liberale marked, som i arbejder i, hvis ikke i kan overholde kravene, så indlevere jeres banklicens. Da i så ikke er voksen nok til at bestyre det job i har, med ansvar for andre mennesker penge.

Grunden til at der hele tiden kommer nye regler, især efter finanskrisen. Er at stater og samfundet stadig er ved at rydde op efter jeres udskejelser. Og som man kommer længere ned i hængedyndet. Og retssager viser at regler er for dårligt til at sende vaneforbryder i fængsel, og beskytte samfundet mod asociale dyd funzionale samfundsnasser Så må samfundet beskytte sig ved at lave ny lovgivning. Løbende og hurtigt, efterhånden som advokater og jurister finder huller i lovgivning, og starter med udnytte dem.

Det er nogen af mange grunde til at jeg ikke kan se i har et problem nu, som i ikke selv er skyld i. Og i bare som mange andre fag i samfundet må leve op til dem, alt efter hvad der vedtages af regler, som chauffører, landmænd, Ingeniører og mange andre som har et rigtigt arbejde, som også konstant ændre sig. På grund af vejr ,lovgivning og konfekture og mange andre ting.

A. Jeg formoder du er del af, eller arbejder for finanskredse. Så ved du også hvad du har indbudt dig på.

Anders Frandsen

Du forholder dig ikke rigtig til det jeg spurgte om. Hvordan mener du det kan være rimelig at de skal kunne efterleve regler og forordninger som de ikke er bekendt med før lige inden, eller efter, datoen for hvornår de skal overholdes? Uanset hvor hurtig og agil man er, så kan ingen endnu rejse i tiden.

At man er nødt til at gå i retten og få dens ord på hvordan en lov skal tolkes, efter loven er trådt i kraft, er jo håbløs. Det må man kunne se uanset ens overbevisning om hvordan banker skal straffes eller ikke straffes.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017