Under den nyvundne europæiske ‘ret til at blive glemt’ har Google notificeret medier, hver gang et link til en artikel blev fjernet. Listen over de artikler er nu blevet offentliggjort af det britiske medie BBC for at skabe åbenhed over for læserne omkring, hvilken type af information der fjernes fra søgeresultaterne.
Det skriver mediet selv på sin hjemmeside.
Beslutningen er taget for at give følgevirkningerne af den kontroversielle EU-dom mere gennemsigtighed og dermed gøre debatten omkring dem mere meningsfuld.
»Det er umuligt at have en meningsfuld debat, hvis du ikke ved, hvad der bliver fjernet fra søgeresultaterne,« siger chefen for BBC’s redaktionelle politik, David Jordan.
Dermed går mediet med hans ord ‘foran for andre medier uden dog at være provokerende’, da han samtidig afviser, at offentliggørelsen af listen skulle sætte de mennesker, der ellers ønskede at blive glemt, tilbage i rampelyset.
Ifølge David Jordan, gør den nye oplistning det ikke mere muligt at finde bestemte personer og sætte dem i forbindelse med artiklerne.
»Hvad det derimod gør er at give en fornemmelse og en smag for, hvilken slags materiale der bliver aflistet [fra søgeresultaterne, red.]. Det er vigtigt,« udtaler han.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.