BBC har fået fjernet 12 historier fra Google-søgeresultater

Efter EU's dom i maj, hvor folk nu har ret til at blive glemt på internettet, er 12 nyhedshistorier fra BBC blevet fjernet fra søgeresultaterne.

Google har fjernet i alt 12 nyhedshistorier, som er lavet af BBC, fra deres søgeresultater siden EUs kontroversielle "Right to be forgotten"-lov trådte i kraft i maj. Det skriver BBC News selv.

De slettede nyheder omhandler alt fra dækningen af retssager om bombemageri i Nordirland for 13 år siden til en disput over en forsvundet hund.

Google har givet BBC besked om hver eneste af fjernelserne, men de har ikke fortalt, hvem der har forespurgt fjernelsen af søgeresultatet.

Google har travlt

Historierne vil ikke længere komme frem som resultatet af visse søgninger. Men det er kun søgninger i Europa, der er påvirket af loven.

Tidligere har Google udtalt, at de er blevet oversvømmet med forespørgsler fra personer, som vil have sider fjernet, siden dommen fra den europæiske domstol for tre måneder siden.

I sidste måned fortalte søgegiganten, at de havde fået 91.000 forespørgsler om at fjerne 328.000 sider fra søgeresultaterne.Samtidig fortalte de, at de havde imødekommet mere end 50 procent af de, de havde behandlet - uden dog at fortælle, hvor mange de havde behandlet indtil videre.

Flest retshistorier

Google oplyser BBC at deres historier ikke vil fremgå af "søgeforespørgsler for navne eller andre personlige identifikatorer". Google oplyser samtidig, at forespørgslerne ikke kun angår artiklerne, men også hvis personers navne er nævnt i kommentarerne under artiklen.

Ud af de 12 fjernede historier, som er fjernet fra Googles søgeresultater, er fire af dem kommentarsektionen, hvilket også inkluderer en blog af BBC's tidligere økonomiredaktør, Robert Peston, som blev fjernet i juli.

De andre omhandler typisk retssager. Blandt andet en fra 2001, som involverede tre mænd, som var anklaget for at være i besiddelse af udstyr til at lave bomber i Nordirland. Samt to historier, som relaterer til den højt profilerede sag om en britisk kvinde, som blev kendt skyldig i at drive en af europas største prostitutionsring i 2003.

Men selvom nyhederne er fjernet fra Googlesøgningerne kan de stadig findes på BBC.com.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
Jesper Lund

Jeg prøvede så sent som i går at søge på de navne som Wikimedia Foundation har oplyst Google har fjernet; både med .com .it .dk og WikiPedia artiklen var at finde med Google stadig...

Wikimedia kan ikke vide hvilket navn et bestemt link er fjernet fra (i en Google søgning).

Hvis du tænker på Wikipedia artiklen om den italienske gangster der afsoner livstidsdom (?), var min egen konklusion at det ikke var fra hans navn at linket til Wikipedia artiklen var fjernet.

En sammenligning mellem google.eu og google.com er ikke 100% skudsikker fordi der er noget filter bubble involveret også.

Allan S. Hansen

Mon man skulle lave en masse websites i forskellige lande der linker til de samme artikler som Google nu forsøger at slette med nogle små udsnit m.m. så man kan få disse informationer tilbage ind i Google.

Så kan SEO begynde at komme til sin ret igen som en slags civil protest :)

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017