BBC går over til HTTPS - bliver nu bannet af Kina

7. august 2018 kl. 14:4014
BBC går over til HTTPS - bliver nu bannet af Kina
Illustration: tanaonte/Bigstock.
For flere år siden blev adgangen til BBCs engelsksprogede sider lukket ned i Kina. Nu er nedlukningen total.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Ryk over på HTTPS og mist kineserne.

Det er konklusionen som må drages, efter at British Broadcasting Corporation, BBC, for nogle uger siden lagde alle sites om til https. Ændringen medførte at Kinas såkaldte Great Firewall lukkede for adgang til den britiske mediegigants indhold.

Udviklingen har været i gang længe og gradvist er antallet af udenlandske websteder, som de kinesiske borgere kan få adgang til, reduceret.

»I overensstemmelse med god internetpraksis ændrer BBC i øjeblikket formatet på internetsider fra HTTP til HTTPS. Det indebærer, at indholdet er mindre sårbart over for manipulation, og at bestemte sider på vores websteder ikke længere kan blokeres. For nylig er BBCs kinesiske websted er ændret til det nye format,« udtaler en BBC-talsmand ifølge WikiTribune.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge talsmanden har BBC-brugere i Kina ikke har haft adgang til nogen af ​​BBCs hjemmesider siden midten af juli.

BBC anbefaler brug af VPN at omgå den kinesisk webfiltrering, men det forslag kan ikke bruges til meget i et land, hvor VPN's er forbudt for de fleste.

Regeringen i Kina har kun undtaget visse stærkt VPN-afhængige virksomheder fra forbuddet.

Desuden må der kun anvendes kinesisk kontrollerede VPN'er, hvilket betyder, at de formentlig indeholder statslige bagdøre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

BBCs engelsksprogede websteder blev blokeret i Kina i 2014.

14 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
14
8. august 2018 kl. 14:19

Synes dine holdninger ligger på linje med pol pot og Trump, du mener vel også at det var godt at foråret i de Arabiske lande brændte ud. Og at det er fint at der nu igen sider diktator med støtte fra enten USA eller Rusland ?</p>
<p>Med dine holdninger til tingene, så ville konge magter i Europa stadig side på magten.</p>
<p>Jeg mener nu at den franske Revolution, og den Danske afskaffelse af stagsbunde med efterfølgende Demokrati, har ført til flere gode ting ind dårlige. Og der har sikkert været flere oprør som skulle slås ned, før det lykkes.

Det var godt nok hårde ord. Min holdning er formet af, at jeg simpelthen har fået input fra danske erhvervsdrivende samt video bloggere der bor der og derfor forstår jeg godt hvorfor man blokerer informationer.

Det er virkelig svært at gennemføre en successfuld revolution via vold nu til dags - og vold er sandsynligt, i et land som Kina, hvor pøbelmentaliteten er høj. Man kan godt vælte diktatorer, men det er meget svært, at etablere noget nyt funktionelt i det kaos der ligger tilbage. Et land som Kina, som har været igennem en uhyggeligt blodig revolution der kulminerede i Maoisternes sejr og reformer (Hvis tabstal er sammenlignelige med alle døde i anden verdenskrig), vil jeg mene har et unikt forhold til emnet.

Spørgsmålet er for mig, om chancen for forandring igennem revolution er risikoen værd, hvis den risiko historisk bevist peger imod et tabstal på 10+millioner menneskeliv (eller potentielt hundreder af millioner). Der er ingen der vil kunne hjælpe en sultende kinesisk befolkning f.eks. Bryder deres system sammen, står over 1.3 milliarder mennesker og mangler mad, vand og sundhed.

Det er helt reelt og jeg synes altså ikke jeg fortjener sammenligning med hverken Pol Pot eller nogen anden på den baggrund.

Kina's bedste chance for at udvikle sig som nation er i mine øjne igennem yngre generationers langsomt skiftende forventninger og "little by little", for Kina, er stabilitet nøglen. Vi snakker trods alt, om en atommagt, med en alt andet end homogen befolkning, når først vi piller deres system fra dem.

Revolution i Kina, ville være en katastrofe. Store dele af deres befolkning, er jo berøvet for al sund fornuft vi tager som selvfølge i "vesten". De såkaldte "Lost Generations", er ikke skruet mentalt sammen, som du og jeg.

I øvrigt er jeg hverken fan af Trump, ej heller, af nogen diktatorer. Men, jeg forstår, at den æra, hvor man med høtyve og masser kunne skabe et land er ovre. Desuden, så sammenlignes der på ingen måde æbler med æbler her, og de her frihedseksperimenter, koster liv og tilværelser. Hvad der lyder politisk korrekt og fedt på UNI her, er en hel anden realitet på den anden side af jorden. Det bør man forstå.

13
8. august 2018 kl. 14:03

Hvis du læser artiklen ser du at VPN "hullet" netop er blevet lukket. Og selv før det skete blev VPN services chikaneret og jammet.
Du har ikke noget valg andet end at flytte ud af landet.

Sådan har det været siden jeg først stiftede bekendtskab med at drive virksomhed på tværs af landegrænserne Danmark / Kina.

Det der som regel sker er, at op til et vigtigt statsevent eller lignende, slår de midlertidigt ned på nogle VPNer også løsner de grebet efterfølgende.

Derfor har man, som udgangspunkt, mere end 1 VPN og VPNer til forskellige områder. Hong Kong er en SAR Speciali Administrative Region, en anden mulighed er Taiwan - og, så kan man selvfølgelig have noget, der går direkte til den vestlige verden. Eller, VPN i VPN.

Summa summarum, den store firewall har vist sig ikke at være så absolut og uovervindelig som medierne vil gøre den til. Gutterne bag videobloggen ADVCHINA uploader i hvert fald stadig videoer fra Kina til det censurerede Youtube, så lukket er der i hvert fald ikke :-)

https://www.youtube.com/user/churchillcustoms/videos

11
8. august 2018 kl. 12:00

Men der er da meget stor forskel på, om det er staten eller private virksomheder, der "censurerer".

10
7. august 2018 kl. 20:27

censuren, er med til at forebygge en lignende katastrofe.

Hvis det nu var lykkedes, så ville vi kalde det en revolution.

Hvis det var blevet lidt mere demokratisk, ville vi kalde det en sejr.

Synes dine holdninger ligger på linje med pol pot og Trump, du mener vel også at det var godt at foråret i de Arabiske lande brændte ud. Og at det er fint at der nu igen sider diktator med støtte fra enten USA eller Rusland ?

Med dine holdninger til tingene, så ville konge magter i Europa stadig side på magten.

Jeg mener nu at den franske Revolution, og den Danske afskaffelse af stagsbunde med efterfølgende Demokrati, har ført til flere gode ting ind dårlige. Og der har sikkert været flere oprør som skulle slås ned, før det lykkes.

7
7. august 2018 kl. 16:33

I kina har man en reel frygt for, at masserne gør oprør. Det er noget som regeringen har respekt for, og flokmentalitet ligger kineserne meget nært. De store masser, kan godt komme i røre, og de er ikke til at kontrollere.

Det er ikke løgn, når de hævder, at deres censur handler om, at beskytte befolkningen og landet. Selvom ethvert autoritært regime vil sige det, og bruge det sådan vil jeg vove at påstå at Kina har en del at miste i tilfælde af f.eks. borgerkrig. Dette inklusive det kinesiske folk.

Dem der kan, og vil, kan omgå den store firewall med en VPN til f.eks. Hong Kong. Det helt store problem er overførsel af store datamængder.

For kineserne er det verdens dårligst beskyttede hemmelighed, at deres internet er censureret. De kan selv sætte sig fri, hvis de vil, og anvende en VPN.

Man kan være enig eller uenig i, at det er en god idé med censur. Men, min pointe er, at Kina's regering har gode grunde, rent befolkningskontrolmæssigt, til at censurere. Massakren på den himmelske fredsplads viser jo hvor vidt de er villige til at gå, for at holde befolkningen på den sti de har valgt. Så, censuren, er med til at forebygge en lignende katastrofe.

Det er i vestlig forstand en romantisk tanke, at revolution medfører frihed. Det ser vi, i Libyen, Syrien, Egypten og en del andre lande ikke har været tilfældet.

6
7. august 2018 kl. 16:27

...masser af virksomheder terminerer https på firewallen

Ikke kun firma firewalls.

Flere AV løsninger til privatpersoner med "Safe Browsing/Webfilter" stripper det orginale certificat og smider deres eget på.

Prøv at besøg google.com eller gmail.com og se om certificatet vitterligt er fra Google eller eksempelvis Avast, Bullguard, etc.

Formålet er at beskytte brugeren, men det er stadig et man-in-the-middle-attack :-)

Din https forbindelse inklusiv gmail interceptes og sendes til 3 parts inspection. Det er faaandme uhyggeligt!

4
7. august 2018 kl. 15:33

... at "apparatet" i Kina var dybt plaget af korruption. https://www.theguardian.com/world/2012/nov/08/china-hujintao-warning-congress-corruption

Selvfølgelig er forbuddet mod https drevet af ønsket om at censurere indhold. Der er absolut intet vundet ved at samarbejde med Kina i denne sag.

Mig bekendt har hans efterfølgere absolut intet gjort for at rydde op i magtmisbruget. Jo mere personligt magtmisbrug, desto større risiko for, at statsapparatet og lovgivningen bliver brugt til personlige vendettaer, og incitamentet til manipulation, hvor det er teknisk muligt, vil bare vokse uhæmmet.

Kina er og bliver et diktatur, hvor de, der ikke har penge eller forbindelser, heller ingen rettigheder har. Vi lyver for os selv, hver gang vi påstår noget andet.

3
7. august 2018 kl. 15:17

Vi censurerer også lystigt ytringer, vi ikke synes om. "Right to be forgotten", Merkels bagdør til Facebook, lovgivning mod såkaldt "fake news" (hvad ER det i det hele taget?) osv. osv. ...

Det gør ondt at vide, at vi ikke selv er en skid bedre.

2
7. august 2018 kl. 15:12

...masser af virksomheder terminerer https på firewallen laver inspection på trafikken og sender det videre til klienten som https med firewallens certifikat, da PC’erne er installeret af IT så er det nødvendige certifikat på som godkendt så man opdager aldrig at firewallen laver mitm angreb på ens https trafik.

1
7. august 2018 kl. 14:53

Så nu kan de ikke længere modificere indholdet på BBC uden at folk lægger mærke til det.