BBC afslører mini-computer til skolebørn

7 kommentarer.  Hop til debatten
BBC afslører mini-computer til skolebørn
Illustration: BBC.
Det britiske public service-medie er nu igen klar til at træde ind i rollen som computer-producent med Micro Bit, der har en række store hardware-producenter som partnere. Den kreditkort-store computer skal lære britiske børn at programmere.
7. juli 2015 kl. 15:18
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

BBC afslørede tirsdag sit bud på en umiskendelig Raspberry Pi-efterligning, Micro Bit, som skal foræres væk til britiske skolebørn, så de kan lære at kode. Det skriver Engadget.

Det britiske medie vil dele op mod én million enheder gratis ud til alle 7.-klasseselever. Under et lanceringsevent afholdt i London talte den øverste chef for BBC, Tony Hall:

»Vi ved alle, at der er en kritisk og voksende kløft mellem digitale færdigheder i dette land, og det er derfor, det er så vigtigt, at vi nu står sammen og gør noget ved det,« sagde han under lanceringen ifølge BBC selv.

Gennem et tilhørende website vil børnene blive opfordret til at skrive simple programmer til det kreditkort-store integrerede kredsløb, som blandt andet indeholder 25 LED-dioder, som kan gøre det ud for et simpelt display.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtidig har Micro Bit Bluetooth-funktionalitet, accelerometer og en magnetisme-sensor. Hele ‘computeren’ måler fire gange fem centimeter og er blandt andet også beregnet til at kunne sluttes sammen med netop Raspberry Pi.

Micro Bit er en godt 30 år forsinket efterfølger til BBC’s 80’er-hit ‘BBC Micro’, der ligeledes var en computer målrettet ungdommen, og det er derfor håbet, at Micro Bit kan løfte den nye computer-generation op på samme innovative niveau, som den allerførste.

»Eftersom Micro Bit er i stand til at koble op på alt fra mobiltelefoner til potteplanter og Raspberry Pi’s, kunne den blive for Internet of Things, hvad BBC Micro var for den britiske gaming-industri,« siger chefen for BBC Learning, Sinead Rocks, til BBC.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
8. juli 2015 kl. 08:57

Strengt taget bruges begrebet "minicomputer" om de relativt (til mainframes) små og billige computere, der blev solgt fra midt-tresserne til midt-firserne, som f.eks. PDP-11 og Digital Nova. Ordet "mikrocomputer" blev siden indført om computere, hvor processoren var i en enkelt chip, i starten 8-bit processorer såsom Intel 8080, Zilog Z80, Motorola 6809 og MOS 6502.

Så retteligen er der tale om en lille mikrocomputer og ikke en minicomputer.

7
8. juli 2015 kl. 09:29

Så retteligen er der tale om en lille mikrocomputer og ikke en minicomputer.

Og så er det i øvrigt noget eklatant vrøvl når Martin skriver: "BBC afslørede tirsdag sit bud på en umiskendelig Raspberry Pi-efterligning"

der er milevid forskel og absolut intet umiskendeligt - så please Version2, prøv nu at lev op til:

Version2 er Danmarks it-medie, der henvender sig til de mange, der arbejder professionelt med it.</p>
<p>Version2 vil levere uafhængig information af høj faglig kvalitet. Synsvinklen er de professionelle brugeres.

5
7. juli 2015 kl. 23:26

BBC afslørede tirsdag sit bud på en umiskendelig Raspberry Pi-efterligning

Da der kun bliver anvendt en ARM Cortex-M0 mikroprocessor, som det fremgår af ovenstående indlæg, så er der snarere tale om en Arduino efterligning end en Raspberry Pi efterligning. Raspberry Pi er baseret på langt kraftigere ARM mikroprocessor med tilhørende hardware og er i stand til at køre OS som Linux og lignende. De kan slet ikke sammenlignes med Cortex-M0, ud over at begge kerner er designet ar ARM og produceret af andre firmaer under ARM licens. Den oprindelige Arduino var på den anden side baseret på fuldt integrerede Atmel AVR ATmega 8-bit mikrokontrollere. Siden er der dog kommet en Arduino Due til, som er baseret på en integreret ARM Cortex-M3 32-bit mikrokontroller. Cortex-M3 er faktisk storebroderen til Cortex-M0 og senere Cortex-M0+. M0(+) blev vel designet for bedre at kunne konkurrere med udbredte 8-bit og 16-bit mikrokontrollere som AVR ATmega, PIC, MSP430 osv. på prisen, end M3. Og M0 ligger da også i samme prisleje som high-end 8- og 16-bit mikrokontrollere. Men M0 (og M3 for den sags skyld) er noget helt andet end de ARM mikroprocessorer der anvendes af Rasperry Pi og lignende.

Raspberry Pi var i øvrigt inspireret af Acorn's BBC Micro fra 1981 og har endda brugt samme modelnumre (Model A, B og B+) som BBC Micro havde. Første Raspberry Pi koncept var sjovt nok baseret på Atmel AVR ATmega644, men blev aldrig sat i produktion. ARM udsprang i øvrigt af Acron Computers som udviklede BBC Micro og ARM stod oprindeligt for Acorn RISC Machine. Efter at have designet BBC Micro anvendte Acron Computers sjovt nok BBC Micro til at udvikle ARM arkitekturen. Så det helle går i ring.

Kilder:https://en.wikipedia.org/wiki/Raspberry_Pihttps://en.wikipedia.org/wiki/Acorn_Computershttps://en.wikipedia.org/wiki/ARM_Holdingshttps://en.wikipedia.org/wiki/BBC_Micro

2
7. juli 2015 kl. 19:57

Er der nogen der har stødt på detaljer omkring hvor meget flash og ram der er - det er lidt sparsomt med oplysninger ud over at det er baseret på en ARM M0 (type)?

Er der en ide om et programmeringsinterface ala Arduino eller Energia?