Batteritiden på iPhone 6S kan variere med op til 20 procent

Illustration:
Brugertest afslører, at batteritiden på Apples seneste iPhone kan være op imod to timer kortere, alt efter hvem der har produceret telefonens processor. Vrøvl siger Apple.

Apple har i forbindelse med deres seneste iPhone 6S og iPhone 6S Plus indgået aftale med både Samsung og Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) om levering af telefonernes nye A9-processor.

De to versioner af A9-processoren skulle rent teknisk være ens og levere den helt samme ydelse. Eneste forskel mellem de to processorer er, at Samsungs version af A9-processoren med en størrelse på 92 mm2 er en smule mindre end TSMC’ udgave, der har et areal på 104,5 mm2.

Brugere på websiderne Reddit og Mac Rumors kunne imidlertid i forgårs afsløre, at deres stresstest af batteritiden for en iPhone 6S viser, at en telefon udstyret med A9-processoren fra Samsung har knap to timers mindre batteritid end en telefon udstyret med processoren fra TSMC.

Ingen mulighed for at kende forskel på iPhone 6S

»Du har som forbruger ikke mulighed for at undersøge, om din nye iPhone 6S er udstyret med den ene eller den anden processor, før du køber den. Når du først har købt den, kan du undersøge det ved at installere en app,« forklarer mobilekspert John G Pedersen fra MereMobil.dk.

Han tror imidlertid ikke på, at den forskel i batteritid, som brugerne på Reddit og Mac Rumors har testet sig frem til, vil være noget der vil kunne mærkes for slutbrugerne. Og at Apple udelukkende har allieret sig med to producenter for at sikre levering.

»Jeg tvivler på at Apple ville lave noget, hvor der er en signifikant forskel at mærke i sidste ende. Jeg har haft en iPhone 6S til test de sidste par uger, og selvom det virker som om den er blevet bedre til at økonomisere med strømmen, når den ikke er i brug, så løber den lige så hurtigt tør for strøm under brug som altid,« siger John G Pedersen.

Batteritest er urealistiske, siger Apple

Apple udsendte i går en officiel meddelelse, hvor de blandt andet understreger, at alle de processorer, der sidder i iPhone 6S-modellerne, lever op til firmaets høje krav til ydelse og at de alle leverer en god batteritid uanset telefonen kapacitet, farve eller model.

»Visse opstillede laboratorietest, hvor processoren udsættes for et kontinuerligt højt arbejdspres, indtil batteriet løber tørt, er ikke repræsentativt for brug i den virkelige verden, da de bruger en urealistisk mængde tid med processoren i sin højeste ydelsestilstand. Det er en misvisende måde at måle den reelle batteritid,« lyder det fra Apple

Apple skriver, at i deres test og på basis af data fra brugerne, så er forskellen i den faktiske batteritid på en iPhone 6S eller iPhone 6S Plus, når variationerne i komponenterne medregnes, ikke mere end 2-3 procent.

Den officielle batteritid på iPhone 6S lyder på 14 timer taletid med 3G, mens den noget større iPhone 6S Plus skulle have 24 timers taletid.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jakob Damkjær

eller er det Det Danske Forum for Frugtallergikere ?

Det er Geekbench testing og når man ser det lidt mere efter i sømmene og sammenligner med andet testing med virkelige scenarier (ikke fra Apple) så er forskellen mindre end man nogensinde vil opdage...

Er der virkelig nogen der vil tro at Apple ikke har testet det og fundet at med en test der beskriver hvordan iPhonen benyttes i virkeligheden, så lever selv den Samsung producerede chip op til designspecifikationerne ? dvs. ca. 10 timer ved almindeligt brug.

Så at Version2 ikke har den journalistiske disiplin til at gå en stor cirkel uden om den her historie der åbentlyst er clickbait er bare pinligt...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere